04.Červen 2008

i-legalne.cz – nabízí služby pouze pro idioty? | Internet

ilegálně.cz v posledních dnech spustilo novou, podle tvrzení tvůrců, revoluční službu ízy music. Za poplatek nějakých 249kč na měsíc (699kč na 3 měsíce, nebo 2399kč na rok), získáte přístup k půl milionu skladeb nabízených tímto portálem. Po uplynutí předplacené doby již ovšem nelze stažené soubory do doby dalšího předpacení služby přehrávat. Tím pádem se portálu vlastně upisujete na doživotí, neboť jinak byste o celou svoji hudební sbírku přišli. Soubory navíc nelze vypalovat na CD.

 

Přijde mi to stejně absurdní, jako kdybych si koupil sportovní obuv a každý měsíc platil obchodu se sportovními potřebami za jejich užívání. Když k tomu navíc připočtu fakt, že je v ČR stahování hudby pouze pro vlastní potřebu legální, může si tuto službu dlouhodobě pořídit snad jenom člověk, který si řádně neprostuduje podmínky užívání služby.

komentáře (1):

horác říká...

Nesuď to tak příkře.Zkus to chápat spíš tak, že si tu hudbu nekoupíš, ale půjčíš, pronajmeš. Je to něco jako když si pronajímáš byt, majitel se ti stará, aby ti tekla voda a těsnila okna- a když přestaneš platit nájem, tak ten byt už prostě neužíváš, nemáš a nedivíš se tomu.Tohle není klasický prodej hudby, je to jiná služba, a já ji určitě aspoň vyzkouším. Vytvářet si nějakou sbírku mp3 stejně nemá smysl, protože většina věcí se ti za měsíc oposlouchá a v životě se k nim už nevrátíš.A zásadní alba, který chci mít na furt, si aspoň já pořád kupuju na cd.

04.06.2008 16:00:20

Přidej komentář

<< Domů