26.Květen 2008

Zoniga nebo Ruml ? | Zábava

V pěvecké soutěži X-Factor už zbyly jenom poslední dva borci. Jak to dopadne, je zatím ve hvězdách, můžeme se tedy alespoň pokusit zahrát si na věštce a podívat se, co se z oněch hvězd dá vyčíst.

 

Porovnávat tyto dva finalisty není vůbec snadné. Není to jako např. v první řadě Superstar, kam se do finále dostala Šárka Vaňková a výrazně lepší Aneta Langerová, která ji v součtu hlasů výrazně převálcovala. Ale jak již naznačil Leoš Mareš při nedělním Kdo s koho, oba při předposledním klání dostali velice podobný počet hlasů. Ve finále se proto dá očekávat veliké drama.

 

Porovnávat Jirku Zonigu a Ondřeje Rumla po pěvecké stránce je možné pouze na základě subjektivního pohledu a sympatií. Každý z nich totiž zaujal jinou diváckou část publika. Příznivci Ondřeje Rumla se totiž rekrutují, jak z řad věkově mladších diváků, kteří neváhají po svém idolu hodit několik nových plyšáků, tak ze střední generace a také mohl zaujmout část starší generace. V tomhle má podle mě Ondra nad Jirkou navrch, neboť Jirka zaujmul spíše starší část publika. Zoniga na druhé straně kontruje poutavým životním příběhem – z celoživotního dříče, řidiče kamionu, se dostal na prkna která znamenají svět a stal se během okamžiku uznávaným hudebníkem.  A několik hlasů mu možná přibude i díky jeho svérázné mamince :)

 

I přes to, že rock není zrovna můj šálek kávy, Jirkovi Zonigovy se  nejednou podařilo zazpívat takovým způsobem, že jsem jen nevěřícně zíral. Stejně tak jsem zíral při Ondřejově vystoupení, při kterém si sám udělal zvukový doprovod.

 

Je to zkrátka vyrovnané. Mě osobně se líbí více styl, který reprezentuje Onřej Ruml. Je mi věkově blíže, více se mě dotýká a jeho hlas je pro mě více snesitelnější (většinou nemám rád chrapláky). Proto typuji na vítěze právě Ondřeje Rumla. A co vy?

komentáře (1):

Wera17 říká...

Řekla bych že vyhraje Ruml, ale přála bych to Jirkovi!

26.05.2008 18:58:37

Přidej komentář

<< Domů