27.Květen 2008

Ashampoo Antivirus – brzda systému | PC

Když se na DVD příloze časopisu Extra PC se objevila plná verze antivirového programu Ashampoo antiviru, neváhal jsem a ihned jsem jí vyzkoušel. Měl jsem sice nainstalovaný Avast – vynikající freeware antivirus, ten už mě ale zkrátka nebavil. Pořád stejný vzhled, stejné ovládání. Mám rád změnu. Navíc Avast má doma každý. Chtěl jsem vyzkoušet něco nového, a se softwarem od Ashampoo mám dobré zkušenosti – zejména s Ashampoo Burning Studio – vynikajícím, jednoduchým a rychlým nástrojem pro vypalování čehokoliv, na co si lze jen vzpomenout.

 

Doufal jsem, že antivirus od této firmy bude minimálně na stejné úrovni. Bohužel se však ihned po prvním spuštění projevilo velice nepříjemné zpomalení systému (win Vista). Nejdříve jsem to nedával s novým antivirovým systémem do souvislosti a hledal jsem příčiny jinde. Potom jsem ale vypnul rezidentní štít a důvod snížení rychlosti byl jasný. A přitom se nejednalo o nezanedbatelné zpomalení – jednalo se o celé sekundy. Proto ho nemohu doporučit.

 

Někdy je lepší zůstat u staré dobré osvědčené klasiky. Freewarový antivirový systém Avast převyšuje komerční Ashampoo Antivirus o několik tříd.

 

komentáře (0):

Přidej komentář

<< Domů