13.Srpen 2007,16:49
Některé ženy zažívají orgasmus jen při kombinaci sexu s alkoholem. Jak jste na tom vy?

Některé ženy zažívají orgasmus jen při kombinaci sexu s alkoholem. Jak jste na tom vy?

Pondělí 13.8. 2007, 12:00

Koktejly a vášeň. Jak to namíchat, abyste po milování s alkoholem cítila slast - jenom? My to víme.

Reklama:
Tuhle z mé kamarádky při kafi vylezlo, že nemívá orgasmus. A že vyvrcholení se dočká, jedině když se napije. Potřebuje tak tři deci vína a teprve pak se odváže. Když jde do postele střízlivá, ze sexu nic nemá.

Trochu mi vyrazila dech - jestli někdo z nás dvou vypadá, že má potíže se sexem, tak ona to rozhodně není. A taky mě tahle informace udivila, protože já když se napiju, tak spolehlivě odpadnu. Možná piju moc?

Rozhodla jsem se proto zjistit, jak spojení alkoholu a sexu u žen funguje. Pomáhá? Škodí? Když najdu tu správnou dávku, užiju si jízdu všech jízd? Ukázalo se, že je to tak napůl. Zatímco některé ženy si po dvou koktejlech vychutnají orgastickou smršť, jiným po skleničce sice stoupne chuť na sex, ale sníží se jim citlivost.

Mluvila jsem třeba s jednou Zdenou, odhaduju ji tak kolem třiceti, a ta tvrdila: „Když se opiju, víc se odvážu. Udělám partnerovi třeba i striptýz. Orgasmus ale nemívám. Nezabírá na mě ani orál, který jinak miluju. Prostě ve mně něco nesepne. Jsem jako z gumy. Někdy se sice vzruším, ale víc nic.“

Jedna kamarádka mi v rámci mého průzkumu pití, sexu a singl scény věnovala soucitný pohled určený pro totální naivky a sdělila mi, že dneska přece do postele nikdo střízlivý neleze. Popřála jsem jí pěknou páteční opici a vyrazila dotazovat se dál, mezi ženy, jež nejsou v sexu odkázané na milence, kterého se jim podaří na konci týdne sbalit v klubu. A taky jsem zabrousila mezi odborníky a ti mě trochu vyděsili.

Takže než si zafixujete opojně erotické předsevzetí typu: „Než vletíme do postele, dám si pár skleniček, ať si víc užiju,“ zkusmo si přečtěte, jak alkohol ovlivňuje vaše erotické prožívání a co se dá udělat, aby vám koktejly milostný život zpestřily, ale nedostávaly vás do průšvihu.

Kdy skleničku berte:

Každý ví, že alkohol rozpouští stud. Tahle vědomost se hodí, když jste chronická stydlivka a nejraději se milujete potmě, oblečená do skafandru a ještě pro jistotu se zavřenýma očima. Anebo když vám před důležitým rande pracují nervy tak, že už teď jste politá studeným potem a tuhá jako prkno, natožpak o pár hodin později v posteli.

„Když jsem měla úplně první orgasmus, byla jsem dost sťatá,“ přiznala mi kamarádka Petra, která mě inspirovala k tomuhle článku. „Předtím jsem netušila, co to vyvrcholení je, vůbec jsem to neznala! David to bral tak, že jsem sice frigidní, ale jinak je mu se mnou fajn. Pak jsme jednou přišli ze zábavy tak namazaní, že jsme sotva trefili do bytu. Začali jsme se mazlit, ztráceli rovnováhu a řehtali se na celé kolo. Poprvé v životě jsem brala milování jako legraci. A skvěle jsem si ho užila! Jenže když jsme další večer vlítli do postele střízliví, orgasmus zase nikde. Tak jsem si zvykla, že se prostě nejdřív napiju.“

I z dalších vyposlechnutých příběhů mi nakonec vyšlo, že čarovná moc alkoholu spočívá v tom, že po něm odhodíte starosti. A při milování se lehká hlava hodí. Najednou neřešíte, jak vypadáte a jestli jste v posteli dost dobrá. Prostě se bavíte! Dokud jsem s nimi nepromluvila, netušila jsem, kolik na první pohled nádherných žen se v posteli nechává svazovat obavami („Nemám špeky?“ „Není mi cítit z pusy?“), místo aby si užívaly.

Některé si vyvrcholení nevědomě blokují, protože se bojí odevzdat, ztratit nad sebou kontrolu. Tohle vše alkohol vyruší. Jestli marně čekáte na svůj první orgasmus, třeba vám jeden letní koktejl pomůže. Podporuje totiž uvolňování serotoninu, což je hormon dobré nálady. V malém množství navíc tlumivě účinkuje na neurony tak, že vytváří pocit uvolnění.

„Po skleničce vína nebo piva se můžete cítit šťastnější a uvolněnější,“ potvrdila mi terapeutka Simona Sedláčková z pražského Drop-inu. „Alkohol ale také znásobuje všechny záporné emoce, které ve vás dřímají.“ Takže když vám touhu brzdí vztek, stres nebo únava a vy chcete nepříjemné pocity zahnat pitím, nejspíš se vám to nepodaří. Může se stát i to, že se napijete, abyste si sex užila, jenže po pár koktejlech ztuhnete. Na některé jedince působí totiž pití tak, že stadium příjemného uvolnění se nedostaví vůbec či jen krátce a alkohol je rovnou utlumí.

Pokud se vám po pár skleničkách v baru obvykle klíží víčka, nemyslete si, že při sexu na vás bude ostřejší pití působit jinak. Raději vsaďte na jiný odbourávač studu - třeba na tanec, který vám v těle rozbouří hormony dobré nálady. Jestliže už víte, že vám trocha alkoholu před postelovými hrátkami svědčí, pijte střídmě. Omezte se na jeden nebo dva koktejly. Byla by škoda si nádherné milování druhý den nepamatovat! Navíc vyšší dávka otupuje citlivost, takže byste na orgasmus možná čekala marně.

Kdy méně je více:

Probudila jste se s příšernou bolestí hlavy. V puse máte jak v polepšovně a oči - tak ty se vám vůbec nechce otevírat. Když se přinutíte rozlepit řasy, málem vás trefí šlak. Ležíte v cizí posteli! A co hůř - zdaleka ne sama. Vybavujete si, co jste včera v noci prováděla. Šla jste do baru. Na účtu se vám udělala slušná zahrádka. A pak jste odjela se svým bývalým/s úplně cizím chlapem/s přítelem své kamarádky..., prostě s mužem, kterého byste si zastřízliva raději držela od těla.

„Chtěla jsem sbalit Petra, který se mi už dlouho líbí, jenže se stydím. Tak jsem do sebe hodila pár panáků,“ přiznala mi jedna Aneta. „Najednou jsem získala pocit, že potřebuju žít na plné pecky. Když se mnou Petr nechtěl jít tancovat, vytáhla jsem jeho kamaráda. Pili jsme dál a po půlnoci skončili v jeho autě. Ráno jsem na sebe měla takový vztek, že jsem mlátila hlavou o kapotu.“

Naskakuje vám husí kůže při představě, že jste se v opilosti vyspala s mužem, kterého nemilujete a ani po něm netoužíte? Odborníci mi vysvětlili, že když si párkrát spojíte dobrý sex s alkoholickým dopingem, dříve či později se nahá v nesprávné náruči skutečně ocitnete. Vaše podvědomí si totiž dvojici erotika & koktejl uloží jako příjemnou, a jakmile se na večírku upravíte pitím, váš mozek přepne na erotický program. Pak se vám může přihodit, že doslova podlehnete chlapíkovi, o něhož byste si normálně ani kolo neopřela. S pěkným trapasem se mi svěřila Dita: „Přiopila jsem se, v poloze zezadu se mi zvedl žaludek a pozvracela jsem mu postel!“

Na průšvih si zaděláváte, když přistanete v posteli s někým cizím bez ochrany. To vám může jít i o život. Opilá se snadno dostanete i do situace, kterou nemůžete držet pod kontrolou - vlezete s cizím mužem do auta, pozvete si neznámého domů nebo kývnete na skupinový sex. Možná získáte prima zkušenost, užijete si praktiku, na kterou byste si střízlivá netroufla. Nicméně ulovit si jako bonus pohlavní chorobu, o to nikdo nestojí. Sexuologové vidí potíž ve faktu, že spousta mladých Češek provozuje sex pro zábavu, ne z lásky.

Třeba vám teď přijde O. K., že se opijete a řádíte jako pornoherečka. Druhý den se prostě sama před sebou vymluvíte na opilost a stejný důvod vám poslouží jako omluva pro svědky vašeho úletu. Časem se ale může stát, že vás sex přestane těšit, protože ho budete mít spojený s průšvihy a trapasy. Ke všemu vám podroušený stav odlákává zajímavé objekty. „Nesnáším, když při líbání ženě táhne z pusy alkohol,“ pravil kolega. Jeden z našich produkčních mi ještě přihrál názor vybroušený jak diamant: „S opilou bych se nemiloval. Potřebuju totiž jistotu, že po mně doopravdy touží. A tu mám jen tehdy, když ví, co dělá.“

Pijte mošt!

Cosmo tip: Když paříte s přáteli a nechcete s nimi držet krok v počtu vypitých sklenic, objednejte si jablečný džus se sodovkou do půllitru. Zlatavá tekutina s bublinkami a pěnou připomíná orosenou desítku. Budete vypadat, že statečně pijete, a přitom zůstanete střízlivá.

První pomoc ráno:>> Když vám třeští hlava a cítíte se slabá, jste dehydratovaná a tělu chybějí minerály. Dejte si silný kuřecí vývar, který vám dodá draslík a sůl. Nebo zelený čaj s medem. Med je nabitý stopovými prvky a ty vám dají energii.
>> Jestli se vám houpe žaludek, zklidní ho vlažné mléko s rozmixovaným banánem. Funguje i heřmánkový čaj.
>> Pozor! Na kafe zapomeňte! Sice by zahnalo únavu, ale má odvodňující účinky a ty vy v tuto chvíli rozhodně nepotřebujete. Černá káva vám navíc může podráždit žaludek.
 
vložil: hezoun369
Permalink ¤


0 Komentáře: