janelka´s blog

Don´t worry, be happy...

03.Červenec 2007

Kde potkáte (singl) muže

zdroj: http://www.super.cz/

Budete se divit, ale nezadaných mužů, kteří se v létě rozhodli skoncovat se samotou, je zrovna tolik jako žen se stejným předsevzetím. Kde jich potkáte nejvíc?

Tam, kde je dobrodružství
Extrémní akce a krajní situace lidi sbližují, to ví každý tvůrce hollywoodského spektáklu. Pokud se bojíte vyzkoušet si adrenalinový sport na vlastní kůži, nevadí. Stačí jen vyrazit na akce jeho příznivců a seznámit se.

Vyzkoušejte:
>> Horolezectví. Buď si omrkněte pohodové lezce na místních horolezeckých stěnách (www.lezec.cz) či v boulder barech (www.bouldering.cz), nebo se přihlaste přímo do nějakého oddílu. Kompletní seznam najdete na www.horosvaz.cz.

>> Seskoky padákem. Když se přihlásíte třeba na tandemový seskok, nejenže si vás k tělu připoutá sexy instruktor, ale navíc se seznámíte s ostatními skokany. Vyzkoušejte: www.skyservice.cz, www.tandemoveseskoky.cz.

>> Potápění. Milé chlápky potkáte i pod vodní hladinou. Informace o kurzech, lokalitách a potápěčských akcích visí na www.stranypotapecske.cz.

>> Psí spřežení. Pro skvělého velitele psí smečky si zajděte na jeden ze závodů ohlášených na stránkách www.mushing.cz.
ō Sportovní seznamku. Nemusíte hned sahat po adrenalinu. Na adrese www.outdooring.cz najdete odkazy na všemožné sportovní aktivity, akce, a dokonce i outdoorovou seznamku.

Na letních festivalech
Pohodová atmosféra fesťáků zbavuje ostýchavosti i nejzarytější samotáře. Proto jsou tyto akce ideálním místem pro seznámení. Vyberte si na www.festivaly.kvalitne.cz. Tip: karlovarský filmový festival na přelomu června a července (www.kviff.com), červencový Fresh Film Fest (www.freshfilmfest.net) a Mezinárodní horolezecký filmový festival v Teplicích nad Metují v srpnu (www.teplicenadmetuji.cz).

Na krátkých kurzech
Ať už se chcete zdokonalit v čemkoli, kurz vám přinese nové známosti! Zvolte takový, který toužíte absolvovat tak jako tak, a hlavně se na něj přihlaste sama! Pokud budete o přestávkách drbat s kamarádkou, neseznámíte se. Jazykový kurz si vylosujte na www.jazykovky.cz, prahnete-li po sportovních dovednostech, zabruste na www.sportovnikurzy.cz. Můžete zkusit raft, brusle nebo třeba kiting. Školu sportů a pobytů v přírodě pořádá také cestovní kancelář Adventura (www.adventura.cz/skola). Naučí vás lézt po stěnách a skalách, chodit po ledovcích nebo brázdit vody na kanoích a raftech. Přihlásit se můžete také na kurz v rámci letní školy v Lipnici (www.psl.cz). Na fajn muže natrefíte i na kurzech první pomoci Českého červeného kříže (www.cck.cz).

„Pomoc! Já nechci na dovolenou sama!”
Přestaňte ječet a proměňte svou samotu ve výhodu!

1. Vyjeďte s pohodovou cestovkou, která se specializuje na zážitky v přírodě a vítá i vlky samotáře. Vyzkoušejte cestovní kanceláře Rajbas (www.rajbas.cz), Klíč (www.ckklic.cz) nebo Adventura (www.adventura.cz). Ony už vás samy spárují.

2. Staňte se dobrovolnicí v mezinárodním workcampu. Můžete si hrát s dětmi ulice v Buenos Aires, ošetřovat nemocné v Indii nebo třeba sázet stromky v Anglii. Načerpáte zkušenosti, potkáte příjemné lidi stejného ražení, jako jste vy, a přitom zaplatíte jenom za cestu tam. Vyberte si zemi a aktivitu a vyrazte přes www.inexsda.cz/cze/workcampy.

3. Rozhlaste mezi známými, že se chcete někam vypravit a hledáte parťáka. Budete překvapená, kolik dalších duší touží někam jet v páru, ale chybí jim druhá polovina!

Autor: janelka.prdelka v 16:13 |



Komentáře (0):

« Domů | Přidej komentář