Svatá válka   06.Květen 2007


Terorismus, islamisté a fundamentalismus to jsou pojmy, kteréslýcháme stále častěji z televize, rádia a jiných medií. Jak by taky ne!Vždyť se jejich útoky stále častěji opakují a jejich počty se za posledních 20let radikálně zvyšují…

 

            O teroristech se nikdy mocnemluvilo, až když se otřást svět úlekem z útoku na věže World TradeCenter -11.září 2001, rozpoutali se vášnivé debaty o příčinách, které lidivedou k těmto činům, o jejich síti a početnosti a také a o zbraních, jenžjsou schopni použít. Dávno před tím bylo však spácháno spousta atentátů (př.Srí Lanka, Pákistán, Filipíny, Indie, Alžírsko,…).

            Islám je náboženství, které vznikloroku 622 n. l., v překladu znamená „podřízení se Bohu“. Ale islamismus jeideologie, která se zde vytvořila následkem ztroskotání domácích režimů. Jinakřečeno: náboženství se zde přetváří v politickou ideologiis revolučním zaměřením. Je to útočiště nespokojených a sociálněznevýhodněných.

V dobách, kdy tyto země prosperovali, jim zajišťovalblahobyt obchod s cukrem, citrusy, bavlnou a tabákem. V obdobírenesance se však „západ“ vydal jinou cestou – dále se rozvíjel a modernizoval,zatímco zde jakoby se čas zastavil a rafičky netikali. A proto se stáleislamisté obracejí k minulosti, kde hledají i spásu. Odmítají „naše“technické vynálezy, pokud však přijde k samému, jak rychle se jeatentátníci naučili používat?

Pro islamisti je zcela nemyslitelné, aby byla jejich svatákniha – korán podrobována jakékoli analýze! Kdo se o něco takového pokusí, můžesi být téměř jistý, že mu nedají v klidu spát. Tvrdí, že jednají podlekoránu, kde je však psáno o zákaze sebevraždy a o tom, že by nikdo neměl zabítjiného věřícího. („A nehodí se, aby věřící zabil věřícího, leda omylem.“),islamisté asi počítají s tím, že když zabijí tisíce lidí nikdo z nichnebyl věřící. Nebo se stalo jen pár set omylů…?

Den před tímto útokem na New York předložil jeden odborníkamerickému kongresu zprávu, které však nikdo nevěnoval přílišnou pozornost.Avšak o den později se po ní rozpoutala velká sháňka.

 („ Síť Usámy binLádina, jež užívá předností vlastního financování,  v Afgánistánu se jí dostalo bezpečnéhoúkrytu, představuje pro americké zájmy na Blízkém východě a pravděpodobně ijinde enormní nebezpečí. … Na základě předchozích analýz týkajících se útokůbin Lacinovy sítě se můžeme domnívat, tajná síť chce udeřit i na území USA. …“)

Al – Kaida s údajným počtem 5 000 členů – vedenáUsámou bin Ládinem je pouze jednou z mnoha fundamentalistických skupin,které jsou navzájem propojeny a vytváří velkou síť. Z globálního hlediskase tato síť rozprostírá přibližně ze středoafrické Ugandy, východní a severníAfriky přes Blízký východ a Přední Asii až na Filipíny. Spojení se stoupencimají však v Maroku, Turecku, Barmě, Čečensku, Francii, Velké Británii,Itálii, Německu, Španělsku, Rusku, České republice!, USA, …

„ …Spojené státy a jejich spojenci nás utlačují, drancují aprolévají naši krev, to však terorismem nenazývají. … Podle Alláhovy vůle jednes džíhád (= „svatá válka“, boj proti modernizaci a západu obecně) povinnostíkaždého muslima, pokud nemá nějakou omluvu. …S Božím souhlasem bude bitva najejich území pokračovat, dokud neopustí naše země, nezastaví podporu židů a ….Jsou tisíce mladíků v islámském národě, kteří prahnou po tom, aby mohlizemřít,  tak jako Američané chtějí zakaždou cenu žít. Američané rozrazili dveře, jež už nikdy nemohou být obyčejnězavřeny. …“, to jsou slova jednoho z nich.

„My“ v západním světě si jen těžko dovedeme představitco se musí teroristům honit hlavou, když jsou schopni spáchat takovéto činy. Ajak se vlastně takováto „cesta do ráje“ vypadá? Jsou nabádánik intenzivnímu modlení a do hlavy jsou jim huštěny věty jako: „Alláh stojípři tobě, neboť ty patříš mezi věřící.; Poslední Tvá slova musejí byt ta, ženení jiného Boha mimo Alláha a že Muhammad je jeho Prorokem.; V modlitbětéž řekni, že vykonáš to, k čemu ti Alláh dal pokyn. A modli se, abys totéž dokonal.; Vlastně všechno co činíš, děláš pro Alláha.;…prostě jen zabíjej anemysli na bohatství těch, jež zabíjíš.;…“

Večer před svým činem by si měl fundamentalista podlepokynů tiše opakovat, že umírá pro Alláha, měl by si obléci svůj nejlepší šat apamatovat, že andělé budou při něm jen tehdy, bude – li čistý. Na mučedníka pakúdajně čeká v ráji 72 panen, které nemají menstruaci, netrpí migrénou anikdy nemají špatnou náladu…:)Tak, že by jim tohle stálo za to?

napsal/a: jaxitaksi 16:18 | Terorismus Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář