vs. 

HC Benzina Litvínov
HC Kometa Brno
pátek 11.9.2009, 17:30

K prvnímu venkovnímu utkání zajíždí Kometa do Litvínova

B r n o - Až na sever Čech zavítá nováček extraligy z Brna hned ve druhém kole právě odstartovaného ročníku. Po středeční těsné prohře s Plzní bude chtít Kometa získat premiérové extraligové bodíky a pokusí se o to již v pátek 11. září 2009. Utkání v Litvínově, který v úvodním kole také prohrál, startuje v 17:30.
 
 

V prvním a zároveň prozatím posledním extraligovém kole padli oba páteční sokové. Brněnská Kometa v rámci své obnovené premiéry v nejvyšší české hokejové soutěži vstřelila za záda plzeňského Tomáše Pöpperleho jediný gól, jmenovitě se trefil nejzkušenější domácí hráč Jiří Dopita. Plzeňským se však povedlo skórovat dvakrát a tak získali Západočeši zásluhou Kováře a Hvily první tři body do extraligové tabulky. Nováček z moravské metropole je díky skóre jedenáctý.

Páteční sok Komety, HC Benzina Litvínov, je po úvodu soutěže poslední. V prvním utkání sezóny podlehl Českým Budějovicím na jejich ledě 1:4. Díky gólům Kůrky, Květoně, Snopka a trestném střílení Gulaše vedli Jihočeši po dvou třetinách již 4:0. Tři minuty po začátku závěrečné části hry snížil na konečný stav utkání litvínovský Vojtěch Kubinčák.

Vzhledem k třináctileté absenci modrobílé Komety v extralize sehráli páteční soupeři poslední vzájemné utkání již před zmíněnými třinácti lety. Ve druhém kole tehdejší nejvyšší soutěže zvítězili Severočeši v Brně 3:2. O třináct kol poté byl již výsledek zápasu jasnější, Litvínovští doma rozstříleli Brňany 6:0. Tato vzájemná klání si pamatují ze současné sestavy Jihomoravanů obránci Robert Kántor s Pavlem Zubíčkem, kteří během absence Komety v extralize prošli hned několika kluby. Nyní již jsou však zpátky doma a budou svému rodnému klubu pomáhat v zápase s Litvínovem ve druhém kole extraligy. Za připomenutí jistě stojí i přítomnost v současné době brněnského kouče Vladimíra Kýhose při obou těchto kláních. Spolu s hlavním koučem Beránkem tehdy totiž trénoval Severočechy.

Celková historické bilance Komety s Litvínovem je poměrně vyrovnaná. Z celkových sto čtyř vzájemných klání vyhrála Kometa rovných padesát. Z padesátky vyhraných duelů urvali Brňané jednatřicet v domácím utkání. Devatenáctkrát pak vyhráli Moravané v Litvínově.

V současném kádru Komety najdeme několik zkušených hráčů, od Jiřího Dopity přes Roberta Kántora, Pavla Zubíčka až po Kamila Brabence a ostatní. Páteční soupeř ze severu Čech na tom však není co se týče osobností o nic hůře. Černožlutý dres oblékají v současné době jeho odchovanci a olympijští vítězové Robert Reichel s Jiřím Šlégrem. V brance nastupuje syn trenéra Jaroslava Hübla, nesoucí stejné křestní jméno, v obraně najdeme například Ondřeje Poživila s Miloslavem Gureněm. V útoku oblékají černožlutý dres jména jako Roman Vopat, Viktor Hübl, Peter Jánský, Martin Jenáček či Michal Trávníček.

Sestavy z posledního kola:
Brno: Trvaj - Koma, Bičánek, Mojžíš, Křetínský, Houdek, Ovčačík, Kántor - Erat, Dopita, Selingr - Vondráček, Pucher, Dlouhý - Brabenec, Šindel, Klimt - Korhoň, Meidl, Vorel. Litvínov: Hübl ml. - Šlégr, Kubát, Kroupa, Gureň, O. Poživil, Švarný, Punčochář, Skuhrovec - Černý, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Trávníček - Jánský, Gerhát, Jenáček - Majdan, Heinisch, Bojer. 


napsal/a: jirik.hasic 11:19 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář