31.Prosinec 2008

Je tomu už pár dní co jsme se vrátili z Paříže, tak to vezmu trochu zkratkou. Vůbec nikde nenastal žádnej problém... sešli sme se tak jak jsme měli.. dojeli jsme do Londýna.. tam jsme se trochu prošli.. nechali si vylejt švestkama píva před Buckinghamskym palácem.. že prej je to alcohol free zone... dostali se na letiště London City, dali pár piv a už sme seděli v letadle.

Přistáli jsme na Orly, vyměnili prachy a hurá sehnat odvoz do centra... už tady nás vcelku překvapilo, že o nás taxikáři nejevili moc zájem.. buď přednáma utíkali nebo nás posílali někam jinam.. doteďka nevíme proč vlastně. Zjistili jsme nějaký ceny atd. a nakonec se nám podařilo sehnat jednoho taxíka... řítil se s náma do ulic velkoměsta... a musim přiznat že jsem ještě nikdy s nikym v autě neporušil během 40-ti minut tolik pravidel silničního provozu jako s timhle černym řidičem.

Výstup u Moulin Rouge byl vcelku velkolepej.. hned sme spěchali najít hotel, jež se skrejval nedaleko (600m). Schrastili pokoj.. do zástavy padla prošla kreditka, oblíkli se a razili se najíst, dát pivko a projít se....celkem nás překvapilo jak moc se ve Francii sere na Angličtinu.

Večer sme s dnbkingem oběhali nějaký ty ležérní místečka (ne/šťastnou náhodou jsme se ubytovali ve čtvrti proslulý kurvama a bordelama)... průběžně prolejváni pivem a vodkou sme se seznámili s místní komunitou, La Loco klub a dva svítící/blikací češi etc. Druhej den následovalo.. špatný probouzení, ale pak vcelu slušná procházko-projížďka po městě, nějaký to pivo. Oběhali jsme prakticky všechno důležitý co sme chtěli vidět. (Louvre, Sacre Coeur, Eiffel...)Večer zase nějaká ta procházka po Montmartre a pár piv atd.

Druhej den sme si sbalili věci, předali pokoj a jeli očekovat posledních pár věcí na který byl čas (La Deféns, Arc De Triumph, Notre Dame..). Pak už sme jen museli trochu měnit dopravu směrem na Charles de Gaulle letiště, protože nám to křížili nějaký manifestátoři. Na letišti klídeček, pivíčko a PS3.

Let klidnej, přistání v Heathrow, kde na nás čekalo auto který nás odvezlo zpět do Swindonu. Celkem jsme za vejlet zaplatili cca 240,- (Swindon-London-Paris-London-Swidnon) plus nějaký to kapesný... cca 260,-.. takže sevšim všudy 500,- liber.. takhle to vypadá draze, ale věřte mi že to tak vážně jenom vypadá.

...Paříž je úžasný město rozprostřený na rovině.. přirovnal bych ho k 3x objemnější a rozsáhlejší Praze... rozhodnopádně doporučuju dovolenou na minimálně 5 dní. Lidi jsou vcelku neochotný a Anglicky umí jen prodavači a vyjímečně studenti.. zato ale tam uznávaj krásnou módu....

Vložil: krtek.cz ¤