25.Leden 2009

Kde se vzalo tu se vzalo... Krťátko se vrátilo do čech.

Netrvalo po Paříži dlouho a já jsem si vzal svůj standartní sick na pár dní.. všecko se vracelo do starejch a vláčnejch kolejí neúnosný anglo-nudy... dokonce i na silvestra jsem byl nemocnej, takže ani kapka alkoholu nepadla nazmar..a ani nikam jinam.

Po silvestru se toho ale hodně změnilo. Všude začali maximálním tempem propouštět..tejden na to se po Swindonu toulalo víc než 15 tisíc lidí bez práce. Krtkův laxní přístup ho dovedl k téměř jasnýmu vyhazovu kterej musel nastat v nejblížších dnech.. a tak se stalo.

Vzhledem k průměru 5 dní nemoci na 1 měsíc práce, vzhledem k čtyřem písmnejm upozorněním, přičemž při třetím už vyhazujou, vzhledem k mejm pokusům všechno co nejlíp ochcat jsem obdržel hovor informující mě o mojí nastávající nepotřebnosti.. takže standartně kebab, pivo a dobrej film mě rozmazlovali několik následujících večerů.

Nebyl jsem ovšem jedinej koho propustili a tak jednoho dne jsem byl požádán o pomoc s hledáním práce (moje o něco lepší angličtina byla pro někoho nadějí).. obešli jsme pár míst a zjitili jsme že nějaká ta práce se dá stále najít.. jenže to už mi v hlavě koloval úplně jinej plán....

Během následujícího týdne byly celkem fofry...ukončit direct debit, oběhat papíry z práce, odhásit pár věci atd. atd.. a pak už tak jednoho dne ráno sedíme v autě plnym věcí s natankovanou nádrží a směřujeme do Londýna vyřídit náhradní doklad pro Tomáše (svuj jedinej doklad - občanku musel odeslat na úřad).

V Londýně jsme díky ochotě našich úředníků na ambasádě museli strávit noc a hlásit to jako ztrátu na policii.. i tak nám ovšem bylo řečeno, že náš požadavek (kterej údajně odesílají na ministerstvo zahraničí) bude označen jako lež a navíc že nám hrozí trest za porušování zákonů ČR (nesmíme dát doklad z ruky, přičemž UK zákon nám to nařizuje) atd. atd.. nakonec se ale umoudřili a po 30-ti hodinách strávenejch v autě nám doklad vystavili.

Pak už jsme jen rezervovali trajekt a mohli jsme vyrazit na cestu. Ta byla poměrně dlouhá a nudná, ale oproti cestě do UK mi utíkala o dost rychlejc.

Takže momentální situace je taková, že sedim doma na posteli v jedný místnosti s bratrem v bytě s rodičema.. vyřešil jsem 90% všech dluhů, jsem bez peněz a ještě jsem ani nezačal hledat práci :)

..I'll stay in touch.

Vložil: krtek.cz ¤