30.Květen 2007,20:02
PŘÍBĚH 1
Mladá dívka se rozhodne v deváté třídě, zaměřit se o umění a pečlivě se připravuje na přijímací zkousky. Po zkouskách ji za pár dní přisel dopis, že je přijat na Waldrovské lyceum. Prázdniny se pro ní zdají být moc dlouhé, když se tak těsí na nové spolužáky, a proto si to čekání zkátí a vyjede s kámosema z devítky na výlet do přírody se stany. Zprva to mělo být jen na tři dny, ale jelikož se jim podařilo sehnat si brigádu, zůstali na 14 dní.
 
Prvni jejich cesta mířila do beskyd, kde si užili hor, sluníčka a čerstvého vzduchu.Pak zamířili na opalovačku a za odpočinkem k přehradě. Po skvělých dvou týdnech kdy si naprosto užívali bez starosti, přijeli domu, kde na dívku čekala spousť. Rodiče se rozhodli , že budou malovat celý byt. A tak se dala do práce jim pomoct. Dva měsíce utekli jak voda a bylo tu první ráno do nové střední skoly. Dnes se konecně dočká svých nových spolužáků.
 
Vysla si o něco dřív, ať je tam radsi dřív než pozdě, a jela tramvajkou. Trosku ji bylo líto, že tu půlhodinu ztávenou v tramvajce stráví jen čuměním na cestu. Ve skole si třídní učitele vzali svoje žáky a odesli s něma do tříd. Dívka se ocytla v silně osvětlené třídě, která smrděla po čerstvém nátěru sťen. Třídní učitelka se představila, jako mgr. Eva Kroupná, a napsala docházku. Ve třídě si dívka povsimla, a řekla si v duchu: ,,Popradvě sem se těsila asi na úplně něco jiného, jetu asi tak 13 dívek a 9 kluků. Holky vypadají jako bárbinky já prostá modrooka, hnědovlsáka tu nějak nezapadám. A kluci? Dva vypadají na sportovce a zbytek, no kdo ví? Třeba se sněma skamarádím. moje třídní je postarsí dáma, a v celku mám strach, že to co mi mamka tloukala do hlavy, ať jsem slusná a do ničeho spatného nevklouznu, tak s tím tu moc nepochodím"
 
kategorie: Příběh jak ze života
vložil: lusiia
Permalink ¤


0 Komentáře: