Zbavte se iluzí! Vakcína není odpovědnost!

   Na Slovensku nedávno zarezonovala kauza nekalé snahy o získání vakcín Pfizer a BioNTech. Němečtí investigativními novináři zjistili, že slovenské ministerstvo zdravotnictví se snaží získat vakcíny navíc mimo oficiálního systému přidělování vakcín prostřednictvím Evropské unie. Slováci tajně jednali se zprostředkovatelem, který měl zajistit vakcíny navíc, ale za mnohem vyšší cenu, než s výrobcem vyjednala Evropská unie.

   Oficiální výrobce vakcíny Pfizer a BioNTech se však ohradil, že on striktně postupuje pouze v souladu s instrukcemi unie o stanovených dodávkách jednotlivým státům, a proto vzniká podezření, že Slováci naletěli podvodníkovi, kterému byli ochotni zaplatit přemrštěnou cenu za podvodné vakcíny pochybné kvality. Zarážející však je, že i po mediálním odhalení rozpracované smlouvy tohoto tajného obchodu v něm slovenská strana nadále pokračuje, protože má prý plnou důvěru ve zprostředkovatele a v pravost jím prodávaných vakcín.

   A tak se tedy zdá, že i přes upozornění německých investigativních novinářů se tento pokoutní obchod zrealizuje a na Slovensko přijdou podvodné vakcíny. A obyvatelstvo, vládou mediálně vyzýváno k zodpovědnosti, si dá píchnout milion dávek "vody z vodovodního kohoutku" v naivním přesvědčení, že tím v současné situaci udělají pro své zdraví to nejlepší co mohou.

   Na jedné straně je tedy národ médii vyzýván k odpovědnosti, ale na druhé straně koná současná slovenská vláda tak nezodpovědně, že ti, kteří se půjdou dát očkovat, mohou potenciálně dojít k poškození zdraví a jejich imunita vůči covidu bude jen iluzorní.

   Milí Slováci! Odpovědnost je něco úplně jiného než to, k čemu vyzývají média!

   Odpovědnost není vůbec v tom, že svěříme své zdraví do rukou nezodpovědných politiků a farmaceutických kšeftařů.
   
   Odpovědnost není v tom, že se staneme poslušnými ovcemi stáda, hnaného masově do velkokapacitních vakcinačních center, nebo do nekonečného plošného testování, které nepřineslo žádné pozitivní výsledky. Právě naopak, přivedlo Slovensko do VIP kategorie nejhorších na světě!

   Odpovědnost nespočívá ve slepém podřízení se těm nejšílenějším předpisům vrchnosti bez vlastního přemýšlení.

   Odpovědnost nespočívá ve falešné iluzi, že když se o něčem pořád dokola mluví v televizi a v rozhlase, tak je to pravda a je třeba se tím řídit.

   Odpovědnost je něco úplně jiného!

   Odpovědnost je schopnost dívat se na věci z více stránek a objektivně zvažovat všechny jejich pozitiva, ale také negativa.

   Odpovědnost je schopnost vlastního samostatného uvažování přesně ve smyslu moudrého rčení našich předků: "Lidi se raď, ale svého rozumu se drž!"

   Odpovědnost je hledání úzké cesty pravdy, co však vylučuje bezmyšlenkovité a pohodlné kráčení po široké cestě většinových názorů.

   Výsadou každé lidské bytosti je schopnost myslet. Z naší schopnosti myslet nám však plyne povinnost zkoumat. A právě v tom se skrývá skutečná odpovědnost!

   Kdo si ale tuto vlastní základní lidskou povinnost neplní a nechává za sebe s otrockou důvěrou myslet, ba dokonce rozhodovat jiné, proviňuje se! Proviňuje se vůči sobě samému, na základě čehož bude muset být dříve nebo později konfrontován s nezbytnými negativními důsledky.

   Odpovědnost prezentována v médiích je pouze zneužitím tohoto pojmu, protože jejím cílem není vzbudit v lidech samostatné zkoumání, ale jen slepé a bezmyšlenkovité přijetí toho, co je mediálně prezentováno jako správné.

   A zneužitím pojmu "odpovědnost" je také reklamní spot, ve kterém vysoký církevní představitel doporučuje očkování tvrzením, že vakcína je odpovědnost. Na základě tohoto spotu se očekává, že věřící lidé příjmu jeho doporučení a půjdou se bez přemýšlení dát očkovat.

   Také věřící by se však měli probudit a měli by si uvědomit, že ani slova církevní vrchnosti nemusí být pravdivá. Vždyť přece z historie umučení a vraždy Ježíše Krista víme, že to byli právě tehdejší nejvyšší církevní představitelé, kteří usilovali o jeho smrt. Oni byli hlavními strůjci Kristovy vraždy a odpovědnost národa nespočívala v akceptování jejich zvráceného snažení, ale naopak, v jeho neakceptování! V pokřiku zmanipulovaných davů: "Ukřižovat!", nebylo tedy ani špetky odpovědnosti, ke které je vyzývala tehdejší duchovní elita. Naopak, byl to projev vrcholné nezodpovědnosti, protože masy jen slepě uvěřily vrchnosti a vůbec nezapojily vlastní myšlení a zkoumání.

   A tak nám i dnes, v době maximálně nezodpovědných politiků hovoří církevní představení o odpovědnosti, která v manipulujícím mediálním zneužití tohoto pojmu může přinést důvěřivým poškození zdraví.

   My ale buďme zodpovědní! Skutečně zodpovědní! A proto nyní pozorně samostatně zvažujme a zkoumejme vše, s čím budeme konfrontováni. Ať již půjde o věci světské, nebo duchovní. Ani v jedněch, ani v druhých nenechme za sebe myslet, a už vůbec ne rozhodovat jiné.

ve spolupráci s https://smeromkzivotu.blogspot.com/