znamení-Váhy!!   04.Duben 2006


Růžová barva je barvou srdce a optimismu, je v ní spojena ohnivá červeň s bílou nevinností. Bývá spojována s láskou, jemností, citlivostí, vnímavostí, štěstím a sněním.

Růžové kameny (např. růženín, topaz) symbolizují lásku a něhu. Působí povzbudivě a příjemně nalaďují. Zvyšují citlivost i šarm. Povzbuzují vznik náklonnosti, touhu po krásném i po radosti. Přinášejí jemnost, porozumění pro bližní a působí proti zlobě. Mohou však oslabit cit pro realitu, vyvolávat planou sentimentalitu a vést k omlouvání špatností.

Léčebně působí růžové kameny především při veškerých „bolestech srdce“, a to jak v plném, tak i přeneseném slova smyslu. Snižují napětí, křečovitost, hněvivost, podráždění, strach.

Mocný psychický vliv má i pocit vlastnictví něčeho neobyčejného nebo drahého. Neopomenutelný je estetický vliv drahého kamene, kdy mimo barvu působí i tvar. Pohled na soubor drahých kamenů přináší uklidnění, pocit uspokojení a vyvolává vzpomínky na pěkně prožité chvíle. Je vítanou vzpruhou v krizových chvílích.

Konečně jedním z důležitých faktorů je samotná víra v působení drahých kamenů. Drahé kameny působí naprosto stejně jako všechny ostatní léky. Je totiž prokázáno, že léčivý účinek je z více než poloviny závislý na víře v lékaře, léčebný postup a lék. Pokud pevně věříme, že nám drahé kameny pomohou, tak nám skutečně pomohou.

Orientačně se ovšem lze poměrně snadno přesvědčit o tom, jestli je určitý drahý kámen pro nás vhodný. V prvé řadě v nás kámen musí budit sympatie, to znamená, že při možnosti výběru z většího množství dáme některým intuitivně přednost. Vybraný kámen vložíme do dlaně a lehce sevřeme. Aktivně působící kámen reaguje s našim organismem tak, že buď snadno přebírá naši energii a otepluje se, nebo svou energii předává, což bychom měli cítit jako mravenčení, oteplení, svrbění, jiskření apod. Samozřejmě že nejlepším ověřením je pak samotná praxe.
napsal/a: pohodova.holcina 07:20 | Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář