Ženská krása. Co se líbí pořád?!

Názory na ženskou krásu se s dobou mění. Základní obecná kritéria však zůstávají stejná.


Asi neexistuje žádná žena, která by nechtěla být přitažlivá.
Přísně tajné / foto: shutterstock
Důležitý je mladistvý vzhled a poměr prsa-pas-boky. Podvědomě tosouvisí s reprodukční snahou mužů najít partnerku, která nejlépe„zhodnotí“ jejich geny a postará se o potomky.

Prsa symbolizují schopnost kojení, štíhlý pas popírá těhotenství a bokynaznačují snadný porod. Po staletí je také ideálem ženské krásypříjemný a symetrický obličej. Hladké čelo, jasné oči, lesklé vlasy abílé zdravé zuby, to jsou atributy ženské krásy.

Některá měřítka se časem mění.
Muži antického světa byli fascinováni ženským pozadím. Barokoobdivovalo kyprost, symbolem krásy byly oblé boky, velká ňadra abřicho. Ve století zkracování sukní se zase muži zaměřili na dlouhéštíhlé nohy.

Mládí voní
Proč tomu tak je? Způsobuje to větší činnost kožních žláz, stárnoucíkůže už není tak hebká a nevylučuje tolik aromatických substancí. Jaksouvisí krása ženy se sexem? Žádné pravidlo v tomto směru neexistuje. Iatraktivní ženy mohou být frigidní, jisté ale je, že budou vícepřitahovat muže.

Atraktivita je otázka citu a vnímání. Pokud vás někdo nepřitahuje,tisíckrát si můžete opakovat, že je milý, laskavý a chytrý, ale tennáboj tam není a racionálně se o jeho přitažlivosti nepřesvědčíte. napsal/a: psycho1 14:04 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář