Co na sebe navléct do posilovny?

Za námi je delší období vánočních svátků, které bývá věnováno dobrémujídlu a lenošení. Co ale s kily, které jsme nabraly?


Nejen,že jsme se většinou moc nepohybovaly, samozřejmě až na vyznavačkyzimních sportů, které mají body k plusu, ale jak je tomu v našichkončinách o vánočních svátcích zvykem, dlabaly jsme o sto šest. Ta kilamajonézových salátů, cukroví, čokolád, litry sladkých limonád,kalorického alkoholu atd. se musely nějak podepsat na našich postavách.

Pokud tedy chceme i nadále vypadat k světu, měly bychom se vrhnout nasport. Jedním z nejoblíbenějších cvičišť jsou posilovny. Jak se ale nanáročné cvičení na strojích obléci. Zkušené, jistě vědí, pokusím se aleporadit těm méně znalým.

Látka musí sát!
Tím, že v posilovně většinou vydáváme hodně energie, dochází k tomu, žese i více než jindy potíme. Proto je důležité, abychom správně volilymateriál svého oblečení na cvičení.
Materiál by tedy měl být z dobře savého materiálu, který je příjemný nanošení. Moderní technologie dokážou divy, některé dnešní materiálynejenže pot skryjí, ale zároveň ho zpracují třeba tak, že se bakterienepřemnoží a vy nebudete cítit ani z centimetrové vzdálenosti.

/ foto: VictoriasSecret.com
Dalšímdůležitým prvkem je střih. Oblečení by nemělo být ani příliš volné(například široké nohavice kalhot by se mohly zamotat do pedálůrotopedu), ale ani příliš svazující tělo, což je vcelku pochopitelné.Už tak namáhaná tělesná schránka si zaslouží komfort a ne být v pasesvazována krátkou gumou, či přiškrcena v oblasti paží úzkými rukávy.

Nejvhodnější tedy jsou:
Spodní prádlo
–volte takové, které je určeno na sport, což znamená s co nejmenšímpočtem švů a ze savého materiálu. Podprsenka by určitě měla být bezkostic, kalhotky volte klasického střihu nebo nohavičkové, nikdy netanga, která by mohla na zapařeném těle způsobit nepříjemnosti.

Trika – opět klaďte důraz na materiál. Střih by mělbýt spíše delší tak, aby chránil záda i během náročných pohybů, kteréna strojích v posilovně provádíme. Na délce rukávů vcelku nezáleží.

/ foto: VictoriasSecret.com
Kalhoty
– rozhodně by měly být v pase s regulovatelným obvodem tak, abychom sekdykoliv mohly cítit co nejpohodlněji. Nejpraktičtější délka je ta dopoloviny lýtek. Nohavice nám nebudou překážet při rozehřátí na rotopedua ani nás nebude znervózňovat, že díky těm zbytečně krátkým vystavujemena odiv své nožky, které třeba ještě nejsou tak úplně podle našichpředstav.

Mikina – během cvičení je důležité neprochladnout,proto si s sebou berte i mikinu. Parádnice ji sladí se zbytkem outfitu,ostatním bude záležet na tom, aby mikina neměla zbytečné šňůrky apodobné ozdoby, které by se mohly zachytit do strojů.

Boty a ponožky – do sportovních bot patří vždyponožky, to je bez debat. Oblékněte ty ze silnějších savých materiálů apozor na to, aby vás guma ponožek neškrtila přes lýtko. Sportovní obuvdo posilovny bezpochyby patří, i když některé z vás si jistě všimly, žezvláště muži do posiloven chodí jen v pantoflích. Vy si ale pořiďteobuv, která je vhodná do místnosti a navíc vám bude správně obepínatnohu. napsal/a: psycho1 14:06 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář