Blog QTECK - Download | MP3 | SEX
Blog o tom co mě baví, zajímá a nutí myslet.

Kliknutím přejdete na můj profil

Hudba-muzika-MP3-WMA ke stažení zdarma | Čánky

Autor qteck | 10.Listopad 2008 | 18:18

Hlédáte hudbu/muziku ve formátu WMA(Windows Media Audio), nebo MP3(MPEG-1 Layer 3) ke stažení? Nemůžete se dohledat hledaného? Jde o zvědavost? Pokud je to tak, či tak a nebo jinak věřte, že je to úplně jedno. Tento článek píšu hlavně za účelem seznámit vás v této kamenné době propletené koaxiálem a dvoulinkou s možnostmi stahování hudby na internetu. Budu podávat celkem stručné informace s jistým obsahem. Naopak nebudu popisovat postupy mrtě do základů. Vezmu vše okrajově, jestli dojdu názoru, že jde o složitější věc a jasno by v problematice měl jen pokročilejší uživatel, přihodim ještě bonusLink s detailnějším popisem.

Jedním z nejčastějších způsobů stahování hudby na internetu je přez klasický protokol HTTP/S(Hypertext Transfer Protocol/Security) používaný k přenosu HTML dokumentu, nebo táké, ale už méně využívaný souborový systém FTP(File Transfer Protocol).

URL adresy MP3-WMA ke stažení zdarma

Další možností je využití protokolu P2P(Peer To Peer), kde stahují uživatelé pomocí klienta, nejlépe BitLord, nebo BitComet ze serveru a mezi sebou. Tento způsob je vhodný při tahání celých alb, nebo obecně při tahání objektů větší velikosti. V tomto případě, pak nehledáme obyčejné soubory, ale soubory s příponou .torrent. Ty pak spouštíme ve výše zmíňěném klientovi.

URL zdroje torrentu zdarma

To co jsem dosud napsal by se dalo označit i za jakýsi lepší rozcestník. Teď ale přejdeme k jinému problému. Jistě se vám už stalo, že jste hledali film, hudbu, nebo něco jiného - cokoliv a ne a ne to najít. Proto jsem se rozhodl vám čtenářům dát menší kurz googlení, protože každý správný machr se neptá a nespamuje fóra diskuzí otázkami, ale odpovídá na ně.

Je to naprosto jednoduché, stačí nebýt líný. Ať už google poskytuje cokoliv, není to potřeba. Jedinné co můžete využít například z operátoru jsou uvozovky(""), typ souboru(filetype:torrent), nebo upřesnění hledání na dané stránce(inurl, site). Ostatní funkce se mi zdaj vůči této věci irelevantní.

Hledáme tedy píseň So What od P!nk. Dotaz na google by mohl vypadat takto: 'p!nk "so what" download' - do vyhledávače psáno bez apostrofů. Směrovat hledání na určitou stránku můžeme pomocí operátoru inurl, nebo site: 'p!nk "so what" download inurl:mp3-ke-stazeni'. Alternativa může vypadat také takto: 'p!nk "so what" download inurl:mp3-ke-stazeni site:cz' zkráceně by to šlo 'p!nk "so what" download site:mp3-ke-stazeni.cz' úplně se stejným účinkem, ale s vypuštěním operátoru inurl.

BonusLinky 

pro tento článek

 
kolarcz říká:

Dobrej článek qtecko :) Jen bych se ještě zmínil, že stahování mp3 přes p2p je nelegální, takže radši tahejte přes ty URL.

 

Přidat komentář