Kontrafakt - history

18.Srpen 2008

V roce 1991/1992 začíná Rytmus život Hip-Hopera. Dělá breakdance a repuje.

Už v roce 1994 vyhrává slovenskou repovou soutěž zvanou "Bitka-Slov"(Rap Fight). Rytmus později začíná s beatboxem a dostane se do styku sněkolika lidmi, kteří v Hip-Hopu dělají. Ego se v roce 1996 dostává k repu, díky graffity. Záhadně se poznává s DJ Anešema zakládají skupinu "Přízrak". Dají dohramady pár tracků, které se alestejně časem zapomenou. Ego se později vrací z Kanady, odkaď hovyhostili díky graffitům a vandalismu. Jeho pobyt v Kanadě mu přineslmnoho zkušeností, které využil v repování a v psaní textů. DJ Anešmezitím sehnal potřebnou techniku a začal na sobě makat. Rytmus za tudobu vynesl své jméno výše, ale hledal DJe a hlavně chtěl skupinu.Rytmus se dozvídá o Anešovi a tak domluví schůzku kam DJ Aneš seboubere i Ega. Zkušenosti Rytmuse říkají, že Ego, DJ Aneš a on majíbudoucnost. A taky že měl pravdu. Skupina "Déjaví" (Ego,Rytmus a DJAneš) se v roce 2001 ve Vrbové sejde na sjezdu brejkařů a ukáží coskupina dokáže. Ego zabírá rap společně s Rytmusem, který dodávábeatbox a vše dolaďuje DJ Aneš svými skreči. Za tuto show jsou ihned navrcholu Hip-Hopové špičky avšak už s názvem KONTRAFAKT. Kontrafaktprorazí na Slovensku, dokonce i v České republice, koncertují adostanou se na obálku časopisu Bbarák kde mají i dvoustránkovýrozhovor. Kontrafakt šel výše a výše. Vystupovali na akcích jakoHip-Hop kemp, Vinyl nebo Pohoda. Při jednom z jejich koncertu, jeoslovil nadšený člověk jménem Romeo, který jim nabídl natáčení klipů.Do první polovičky roku 2003 se datují i sólové úspěchy členůKontrafaktu. Rytmus si vybojuje svým beatboxem druhé místo na kvalitněobsazeném Austrian Beatbox Championship. Aneš pro změnu nekompromisnímskrečovaním porazí všechny konkurenty na slovenském finále DJ battleDMC Championship. Ve druhé začínají společně pracovat na cédéčku "Dávami". V létě 2003 vychází CD Dáva mi od Kontrafaktů a má obrovskýúspěch, zejména video "Dáva mi". Okamžitě se umísťují mezi nejlepšípříčky, vyhrávají hitparády a jejich hudbu slyší např. Anglie,Holandsko, Francie a Polsko. Ihned se hrnou nabídky na další album,velký počet nabídek Kontrafatk odmítá a nakonec si vybírá Sony MusicEntertainment a začínají pracovat na dlouho očekávaném albu. V říjnu vroce 2004 křtí album E.R.A. Romeo se opět zapojil a jak jinak než videoE.R.A. nese opět obrovský úspěch. Kontrafakt patří mezi nejprodávanějšíslovenské interprety a v rapu dosahují prodeje jaký se tu ještě žádnéskupině nepodařil. Neuvěřitelný zájem o Kontrafakty jako kdyby nikdynekončil.

V současnosti určitě patří mezi to nejlepší co může slovenský rapnabídnout. Mají bezkonkurenčně nejvíc vystoupení a to i na velkýchakcích v Čechách a na Slovensku. Jak říká Rytmus, čísla říkají svoje aKontrafakt dosáhl na Slovensku v rapu převrat, jaký tu ještě před tímnebyl. V roce 2006 vyšlo jednomu z členů kontrafaktu sólo album. Tímdotyčným byl Rytmus a album nese název Bengoro (v překladu: Zlost).

Jejich show je přímo velkolepou podívanou. Spojením elementů,symbióza, která vás trhá, vám nemůže dát chvilku být nesoustředěný.Spojení beatboxu, DJingu a a rapu, naživo podané jako solidní track, toje to, v čem je síla Kontrafaktu.

 
Autor: rudokraska v 23:21, |

Komentáře (0):

TOPlist