Z exluzivního výzkumu agentury Search&Search, vyplynulo, že 79 % občanů používá při psaní propisovací tužku, 11 % obyčejnou tužku, 5 % plnící pero a 1 % zelenou pastelku. Zbývající část populace se zatím nedokáže rozhodnout nebo neumí psát.

Z hlediska sociodemografických ukazatelů se projevují tyto významné rozdíly. Zatímco zelenou pastelkou píší významně častěji předškoláci (97 % z nich), zvyk používat při psaní plnící pero si osvojili zejména lidé s vyššími příjmy, zpravidla manažeři a vedoucí. To je patrně způsobeno velikostí jejich kanceláře, kam se pohodlně vejde nejen pero, ale i lahvička s inkoustem a měkký hadřík na otírání pera. Dělnické profese naopak významně častěji píší propisovací tužkou (85 %), což je pochopitelné, neboť na modrém límečku je skvrna od propisky méně patrná než na bílé košili. Sociologové a psychologové naproti tomu jsou tou skupinou, která jednoznačně upřednostňuje obyčejnou tužku. "Jak známo, tito lidé jsou neobyčejně kreativní a jedině měkká tuha č. 1 dovoluje pečlivé a precizní stínování," říká Key Account manažerka agentury Search&Search. napsal/a: sephira 14:54 | Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář

MaPa2 11.05.2007 15:59:59

Myslím, že průzkum se nedostatečně zaměřil na druh používaného písátka ve vztahu k délce nehtů a postavení ženy ve společnosti.