Blog pro všechny milovníky onanie
22.Listopad 2008,01:17
Masturbace neboli onanie (slovo onanie je odvozeno od starozákonní postavy Onana, který se dopustil toho hříchu, že "vypustil své semeno do země" - masturboval, viz Gn 38,9) je sexuální aktivita, při které se žena nebo muž sám sexuálně dráždí, obvykle až k orgasmu (autoerotika). Při masturbaci se lidé vzrušují i erotickými představami. Masturbace nahrazuje nebo doplňuje pohlavní styk. Pro vzrušení se používají obvykle jen ruce, případně různé pomůcky. Masturbace je primárně vnímána jako náhradní aktivita k uvolnění erotického napětí v případě nemožnosti sexuálního styku s partnerem. Se zahájením pohlavního života frekvence masturbace klesá. Přesto mnozí lidé masturbují i v případě, že jejich pohlavní aktivita s partnerem je pravidelná.

Ženy si obvykle dráždí poštěváček, vulvu, pochvu, případně i prsa a další erotogenní zóny. Relativně často používají umělý penis, tzv. robertek (v anglicky mluvících zemí znám jako dildo).

Muži si téměř výhradně rukou dráždí penis, případně i další erotogenní zóny.

Masturbace je prováděna buď jen pomocí rukou, ať vleže, vsedě nebo ve stoje, nebo s pomocí pomůcek. Pomůcky jsou buď erotické, např. umělé napodobeniny pohlavních orgánů, nebo i primárně neerotické, například polštář. Relativně často se používá vodní proud sprchy.

Masturbace je přirozenou sexuální aktivitou. Lidé začínají masturbovat při vstupu do puberty. Podle průzkumů pravidelně masturbuje asi 90% 15letých chlapců, cca 54% 12-13letých. Masturbace je důležitou součástí dospívání, umožňuje poznat přirozené reakce vlastního těla.

Masturbují často i děti, ale nespojují tuto činnost s náhražkou pohlavního styku. Je jim to však příjemné.

V minulosti byla masturbace kvůli velkému vlivu některých, k tomuto fenoménu netolerantních, náboženství zakazována. I dnes se podobné odsuzující názory v některých společnostech považují za správné.

Odborníci v současnosti zastávají názor, že masturbace člověku neškodí, naopak je obvykle považována za prospěšnou. Jako patologický může být považován stav, kdy jedinec upřednostňuje masturbaci před stykem s partnerem. Masturbace je dle společenských konvencí považována za přísně soukromou záležitost. Masturbace na veřejnosti může být projevem exhibicionismu.
 
kategorie: O onanii
vložil: sexlower
Permalink ¤


0 Komentáře: