Bude tu vše co mě potká...dobré i smutné..
27.Srpen 2007,20:41

Týrání a lhostejnost

 

Dnešní svět je světem krutosti, lhostejnosti a lží.

Věřte nebo ne, ale právě lhostejnost je tím nejhorším...Lidé se začali zajímat pouze o své vlastní boty a více je nezajímá. Hrabou si svůj vlastní píseček a bojí se o jediné zrnko, které by jim někdo mohl vzít. Sytost mlsně olizuje svou pečeni, krčí se v rohu a ignoruje hlad stojící uprostřed dění. Život si prochází kolem smrti... bez reakce, lhostejnost je zkázou a její rozvíjení nic nezastaví. Lidé se naučili chválit s pocitem závisti, ubližovat s pocitem nadřazenosti, zabíjet s pocitem slasti a přehlížet bez pocitu viny.

V každém městě najdete týrané zvíře, ať jde o týraní psychické či fyzické, stále je to týrání, pes je na jednu stranu v zákoně věc, ale na druhou je to živý tvor na kterého se vztahuje zákon o ochraně proti týrání, k čemu jsou ale zákony, když se porušují?

Některým lidem bití psa poskytuje pocit blaženosti, nadřazenosti či pocitu výhry, je lehké týrat zvíře, není to žádný důstojný ani statečný čin, je to zbabělost a zbabělec není v přírodě určen k dlouhému žití ! Zbabělost je psychická porucha, oslabuje to tvora a oslabený tvor umírá ! Není hoden přežít ve smečce ani jednotlivě, jenže u člověka je to jinak, člověk si myslí, že je pánem přírody, podle zákonů si život zaslouží všechny lidské stvůry a ještě dostanou postel, jídlo a vodu, je to spravedlnost? Lidi místo toho, aby si řešili své problémy si je vybíjejí na zvířatech, ale od násilí k zvířatům, je jen kousek k násilí k lidem. Nepochopím, co je tak vzrušujícího nad třesoucí se hromádkou, která snáší rány "osudu". Zlom by nastal, kdyby se jen náhodou pokusila ta třesoucí se hromádka o obranu, což je v souladu s životním zákonem, kdyby jen naznačila malou část agresivity, kterou její trýznitel používá proti ní, kdyby jen ohrnula kousek pysku a ukázala tesáky, byla by to náhle vražedná bestie ! Bestie, co si zaslouží jen to nejhorší, postavila se přeci proti svému "Bohu". A není to snad v rozporu s logikou?

Dovoluji si tvrdit, že téměř každý člověk se za svůj život setká s týraným zvířetem, ale více jak polovina lidí to neřeší, netýká se to přímo jich, proto to pro ně není důležité, ale není snad věcí všech v jaké společnosti a hlavně s jakými lidmi se stýkají? Copak společnost nechce mít své děti v bezpečí? A můžete si být jisti, že člověk trýznící svého psa, to nezkusí na dítě?

Všechno je odrazem psychiky, naše i zvířecí chování, někdo bije psa pro pocit slasti, vzrušuje ho to, někdo protože si připadá, že je něco víc, že je autorita, někoho to "jen" baví, ale není to snad nezvyklý a nemorální druh zábavy?

Dnešnímu světu bohužel vládne krvelačnost a bizardní zábava a pokud se nestane zázrak, týraných zvířat bude jen přibývat, ale kdyby lidi nezůstavali jen u toho chtění pomoct, byla by tato situace jinde, ptám se, jak může společnost přehlížet někoho, kdo týrá psa? Pokud se toto stále bude dít, nebude konce, člověk lapen zlem, ale přijímán společností nebude mít zájem se změnit...

Jsem alergický na větu: Rád bych pomohl, ale mé síly jsou omezeny, sám nic nezmůžu...

Člověk, pronášející s oblibou tuto větu jako ospravedlnění je omezen, ale jen svou tupostí...

každý může nějak pomoci, nečeká se od něj, že změní svět...ale že se bude opravdu aktivně snažit....

Člověk, který používá tuto větu, od Vás po pronesení čeká chápající odpověd, možná i lítost, že nemůže pomáhat, tak jak by chtěl, řeknete-li mu opak, začne se rozčilovat a vysvětlovat Vám, že vy o životě nic nevíte ... Nakonec snad abychom takové lidi litovali?

Lidé si myslí, že kdo nic nedělá, nic nezkazí, ale opak je pravdou, kdo mlčí, je tichým komplicem !

                               Szilágyi Martin

 

 
vloženo sidzi
Permalink ¤