02.Červen 2008

Včera se mě dotkl... X-D | já a spisovatelka? :-D

Myslela na něho.Nevěděla čím,ale upoutal její pozornost. V duchu si přehrávala minulou noc. Přišel k ní,rukou se jemně dotkl jejího ramene. Byl namol. Opilý,že by to i slepý poznal. Co měla dělat. Líbil se jí. Co na tom,že si ji druhý den nepamatoval? Ale co by si měl pamatovat? Opřel se o ni když nemohl dobelhat ke dvěřím. To jen ona si bláhově myslí že v tom bylo snad něco víc.

Divné, a prý láska dokáže zázraky. Tomu věří každý druhý. Zakončím to optimisticky? Opil se jen proto,že se chtěl tajně dotknout její ruky? Nebo ještě lépe. Hrál to. Hrál že je opilý,zesměšnil se před celým sálem když lezl pod stolem a hledal spadlé pivo,které ale ve skutečnosti nespadlo. Plechovka stála v celé kráse na stole.A to jen proto,aby mohl cítit tlak její kůže na svých prstech? To nečekejte. Život není krásný.

Pravda byla taková,že si nepamatoval vůbec nic z předešlého večera. Ani to,že v té hale byl. Natož tak něčí rameno.

Co má dělat? Je v rozpacích. Věděla,co by mohla udělat. Ale co udělá? Tušila,že nic nebude jako v jejích snech. A měla pravdu.Měla jeho telefoní číslo. Zázrak? Ne,jen by lidé neměli na svém internetovém profilu vše vyzradit. Vím,je to pro kamarády.

Žmoulala onen devíti místný boží dar . Vytočila číslo,ale než stihl jedinkrát zaznít tón volání, rychle to položila. Tahle ta mizerně dojemná situace se opakovala asi tak dvakrát,než se rozhodla nechat telefon opravdu vyzvánět.

"Haló?" Jako kdyby držel přístroj přímo v ruce. Rychlost ji zaskočila. Vyblektala cosi o omylu ale taky ho stihla oslovit jménem, i když se jí sám ještě nepředstavil.

Někdo tvrdí, že jsou muži nechápaví, ale tenhle to pochopil zatraceně rychle. Skoro tak,za jak dlouho volal dívce nazpět.

Charizmatický mládenec zvládne vše. Dokonce i smluvit si se svou milovanou schůzku.

Už dlouho žádnou ženskou nedržel v náručí. Uznejte,komu by to nechybělo.

Neznal ji, ale tvrdila,že se už viděli. Prý na ni dokonce sahal. Nevěděl nic,ale když už na ni sahal,mohlo by to být zajímavé. Alespoň pro něj.

Sešli se u staré cukrárny. Hned po příchodu pochopil,že tohle nebude ono. Bylo jí sotva patnáct.

Pro většinu "mužů" v jeho věku to nebyl problém,ale pro něho ano.

Myslela,že přeskočila jiskra. Dávala si pozor aby neřekla něco nevhodného,ale zase nechtěla být nudná.Řekl,jestli se nepůjdou projít do lesů za vesnicí. Brala to jako výzvu a kývla.

Netušila,kam se to žene. Do jeho náručí. Byla v sedmém nebi.Dokonce se i líbali! Nabídla mu, jestli s ní nechce chodit. Věděla,obvykle tohle nabízí chlap. Ale chtěla kout železo,dokud bylo žhavé.

Neřekl nic.Už byli hloub v lese. Začal ji hladit a opatrně jí stáhl tričko. Brala to jako ano.

Ano,chce se mnou mít něco víc. Obvyklou frází jak do ní, plný romantiky a kapradin, jemně,přesto trochu bolestivě, vstoupil vás nebudu zdržovat.Jsou toho plné dívčí romány. Přeskočím to.

Leželi v mechu. Hladil ji po rozcuchaných vlasech. Potom se prudce zvedl. Lekla se.

Sama se tomu zasmála. Je tak nedůvěřivá. Zrovna teď,když se na ni jednou za její trpký život usmálo štěstí,by si měla chvíle víc užívat.Sedla si a začala obouvat své černé tenisky. Kdy si je stihla sundat? Znovu se musela zasmát. Ach! Nečekaný úder ji srazil na kolena. Na jazyku cítila pachuť železa. A ta bolest! Nedokázala se otočit. Když se ostrým kamenem napodruhé trefil, její lebka to nevydržela. S hlasitým prasknutím začaly na hebce zelený mech téct litry krve.

Neuměl si to vysvětlit,ale rudá tekutina ho vzrušovala. Ovládl se ale. Obul si boty a pomalu se od bezvládně ležícího těla vzdaloval. Nevěděl proč,ale na tváři mu to vykouzlilo nelidský úsměv. Po cestě hodil kámen do řeky. Zanal přece kriminálky.Ohlédl se ještě k lesíku,ale dívku už by neviděl ani chlapík s dalekohledem.Proč to vlastně udělal? Mohl jí jen říct že prostě není jeho typ. Někteří jsou už ale takoví. Zůstala tam v trávě,kdo ví,jak dlouho tam ještě bude. Optimista by řekl, "Alespoň mají mravenci co jíst. Víte,že každou minutu na Zemi vymře jeden živočišný druh? Můžete být klidní,mravenci to dnes nebudou." A pesimista by odpověděl " Myslím,že mravenci to budou zítra. Lidi zničí planetu i sami sebe.Snad dřív,než přijde globální oteplování."

komentáře (0):

Přidej komentář

<< Domů