Čas,

Čas podle fyziků je to cosi nevratného, pohybujíciho se pořád ku předu. Ženoucím se za nečím co nikdo pořádně ani nezná.

Kdyby čas popisoval filozof uřčitě by na to měl každý jiný názor a byl by spojením nějakých si veličin snad i duchovenstva.

Každý si bude čas definovat jinak, třeba uspěchaný podnikatel ten nic nebude nikdy stíhat, protože by potřeboval aby den měl 168 hodin. Pokud mi bude pod rukama umírat můj nejlepší přítel nebo životní láska a sanitce bude trvat příjezd jen několik minut. Každá minuta bude jako hodina a sekunda jako minuta. Nedokáže me si vážit času dokud nepoznáme jeho skutečnou hodnotu. Musíme si užívat každou prožitou sekundu, nikdy nevíme jestli jsme čas nepromrhaly zbytečně. Pak zbývá jediné poznat zákony času, což je minulost, přítomnost a budoucnost. Ani jednu s těchto částí nikdy nebudeme plně vnímat nebo chápat.

Minulost může vypadat i takto. Ano správně teď se píše minulost každičká sekunda, každičký okamžik co se promrhá. Tedy něco co nemůžeme fyzicky vrátit, můžeme to dnes zaznamenat nebo natočit. Zaznamenáváme a natáčíme pouze minulost okamžiky nevratitelné. Už nikdy nemůžeme navrátit co se stalo, můžeme pouze vzpomínat. Oživovit si minulost ve svých vzpomínkách.

Přítomnost se nedá ani vyjádřit, muže to být jen zlomek vteřiny. Něco co nedokážeme vnímat, museli by jsme čas zastavit. Pak uvidíme přítomnost nehibně stát jak namalovaný obraz.

Budoucnost neni ještě určená, každý má svou kauzalitu časovou přímku po které jde. Musíme si jí dobře připravit nebo budeme litovat dalších životních kroků které udělme.

Nejvíce vzpomínáme nad minulostí. Nevnímáme přítomnst. A doufáme že budoucnost bude jakou si ji přejeme. Proto nezapomínejme nad vzácností času, protože nemůžeme mít ani jednu s těchto částí pevně uchopenou v ruce.

 

 

 

 

 

 

    

napsal/a: standaat 01:00 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář