17.Červen 2008
Of course, I´m from Brno... Ale samozřejmě na Linkini nejdu.... Prostě to nevyšlo a já si za to můžu jen trhat vlasy... Stejně jako za spoustu jiných činů, slov a v mém případě i citů... Ale to nechme být...

Tady článěk z jedněch webovek plus moje poznámky

Píše se rok 1991 - to mi byly dva roky. V Los Angeles je parný den, téměř k padnutí. Nikdo netuší, že tento den se zapíše do hudební historie! Právě teď se totiž pokládá základní kámen nejúspěšnější rockové skupiny 21.století: Linkin Park. 14 letý Mike Shinoda a jeho 13letý spolužák Brad Delson (dnes 31 a 30 let - mazec) mají povyučování domluvenou zchůzku. Vyrážejí do Santa Moniky a zaseknou se v Lincoln Parku (hluboká historie názvu, že?). Nevědí co dělat a jen tak zabíjejí čas.

Později jdou na koncert, na který se už oba dlouhou dobu těšili: formace Anhrax spolu s Public Enemy dávají své umění dohromady - spojují se speed metal a hip hop! Tehdy se jednalo o revoluci, protože do té doby byla mezi metalem a hip hopem hluboká propast. Anthrax a PublicEnemy byly první kapely, které poprvé propojily rock a rap. Jejich společný song "Bring the noise" ovlivňuje většinu v 90.letech začínajících kapel. Vzniká tak nový hudební styl - crossover.

Mike a Brad jsou z koncertu naprosto nadšeni! Oběma je jasná jedna věc: také chtějí založit hudební skupinu - a začínají hrát na kytaru. Ještě ale dlouho potrvá, než budou mít opravdovou kapelu. Poté s nimi začíná pravidelně hrát bubeník Rob Bourdon. Bradův spolubydlící David "Phoenix" Farrell hraje na baskytaru. Po ukončení střední školy začíná Mike studovat umění. Na univerzitě se setkává s Josephem Hahnem. Mikeho bere s sebou na zkoušku kapely. Joseph je fascinovaný bohatostí jejich skladeb a snaží se přidat jao rap  - rockový DJ. V roce 1996 (to je mi 7) sepřidal zpěvák Mark Wakefield a kapela je tak kompletní. Jmenovali se Xero.  Odtud pochází písnička - Hold nothing back - je to vlastně falešná debutovka z alba "Minutes to midnight", často jsem četla že je to geg a že není jejich... Ta toto budiž důkazem, že je jejich jen ne v konečném složení...  Takže má nejoblíbenější píšnička od Linkin Park patří XERO, i když vlastně je to jen Linkin Park bez Chestra.

Nicméně hned po první demo nahrávce Mark odchází. Všichni se tak ocitli opět na začátku a Mike a ostatní členové kapely hledají ideální náhradu za Marka. Zkrze kamaráda od Brada se v roce 1999 ( je mi 10) seznamují se zpěvákem Chesterem Benningtonem. Oni jsou jeho hlasem nadšeni a Chester je nadšený jejich skvělou hudbou. Na tři dny se zavírá do studia a znovu demo skladby nazpívá. Poté je přehraje přes telefon Mikeovi a ostatním členům kapely - ti ho okamžitě angažují - to je hodně naštěstí, neumím si představit na jeho místě někoho jinýho.... Chester neváhá ani minutu: Opustí svou stávající kapelu Grey Daze, dává výpověď z práce číšníka v Arizoně a spolu se svou manželkou - cože, on je ženatý?? se stěhuje do Los Angeles!

Konečně je kapela celá! Teď jen chybí nějaký cool název kapely. Klucise dohodli na názvu Hybrid Theory (taky název debutoveho alba). Nicméně již po několika dnech se objevují problémy: takový název kapely už existuje. Po delších diskuzích se kapela domluví na názvu Linkin Park! Název je odkazem na Lincoln Park, kde všechno vzniklo. Místo, kde Mike a Brad snili o své kariéře. Geniální Tah! Celá Amerika je poseta Lincoln Parky (jsou pojmenovány po americkém prezidentovi Abrahamu Lincolnovi), kterým sen avíc přezdívá Linkin Parky. (geniální nápad, by mě zajímalo čí byl)

Kapela dostává povolení ke koncertu v každém městě, protože si všude myslí, že je s jednotlivými městy nějak spřízněna. Na skupinu se brzy zaměřuje několik hudebních vydavatelství, protože hraje nový hudební styl: NuMetal

Pokračování veleúspěšného debutu pod názvem Meteora, které produkoval Don Gilmore společně s kapelou, je TADY. Prvním singlem  z alba je „Somewhere I Belong“ (ta je taky moc dobrá), který stejně jako většina skladeb z alba nepostrádá hardrockové, hiphopové a elektronické prvky. CD dále obsahuje: video "Art Of Meteora" 17 minut + exkluzivní přístup na www stránky.

14. května 2007 (mimochodem je mi 18) vydali další album, které nese název Minutes to Midnight.

V České republice odehráli už 2 koncerty - 3.září 2003, 12.června 2007(oba v Praze) - o tomhle už jsem věděla a tak jsem znala i víc... a 17.června 2008 budou mít koncert v Brně na Velodromu (dneska).

Jinak první písnička od nich, kterou jsem viděla a líbila se, byla "In the End"... Takže v podstatě byly moje hvězdy od prvního dojmu... A byli dost potom známí a já to nemám moc ráda... Ale "Hybrid Theory"  jsem poslouchala od počátku...

Takže tohle je na oslavu jejich dnešního koncertu... Zařekla jsem se, že dneska na ně nebudu myslet... Jak vidno moc se nedaří, že? Ráno kolem 5:00, když jsem jela do práce už jsem je poslouchala a odpoledne taky a teď je poslouchám taky... Smutné, že? Nejhorší je, že mi připomínají i něco, co není tak radostné.. Teda někoho, ale měla bych je přestat kvůli němu poslouchat? A mám je poslouchat, abych se trápila? To je dilema a otázka přímo Hamletovská...
 
Tak zatial zlatka moja
 
autor tatuzinha | 17:44 |


Komentáře (0):