22.Říjen 2007,20:09

Býk (21. 4. - 21. 5.; klasický horoskop)

Charakteristika znamení

Země je pro člověka vrcholem spolehlivosti a obrazně i doslova základem pod jeho nohama. Býk jako zemské znamení si tedy je dobře vědom, že i z nejkrásnějších plánů není nic, schází-li peněžní opora. Proto často shromažďuje svůj majetek hlavně "z pozemského světa", který používá, aby vychutnal život. Dá se říci, že i právem, protože v pracovní činnosti či podnikání má výdrž a je velmi houževnatý. Rozhodnost a čin je jeho významnou schopností, protože ví, že stejně jako Země dává vyklíčit semenu, tak i on svým činem a rozhodností uvádí do pohybu věci, které mají přijít k vývoji. Cení si přepychu, krásy a krásných věcí. A ovládnutí Venuší činí lidi narozené v tomto znamení vnímavé k altruistickým, uměleckým a také náboženským cílům, takže jsou vždy ochotni hmotně podporovat podniky v tomto duchu. Býk se nerad pouští do složitostí, pohnutka, cíl a prostředek musí být prostý a pravdivý. Věci, které člověk narozený ve znamení Býka nechápe, popírá. Jsou-li mu však vnucovány, mohou jej velmi vydráždit. Jak již bylo řečeno, Býci jsou houževnatí a loajální, ale pokud svou energii nesměřují správným směrem, mohou vyvolávat situace, které mají destruktivní charakter. Proto by měli mít na paměti sebeovládání a pozornost.

Láska a partnerství

Býci bývají považováni za velmi smyslné milence, kteří rádi laškují, mají rádi dlouhé předehry, jsou totiž trpěliví a dokáží vyčkávat. Když se však zamiluje, stává se majetnickým. Vyvarujte se nevěry a podobných výstřelků, protože Býk je nikdy neodpouští a rázem byste se ocitli v aréně a toreador ne vždy zvítězí. Vhodným protějškem jsou pro něj zemské typy Panna či jiný Býk a také vodní Rak, kterého Býk často obdivuje.

Kamenycitrín, růženin, jaspis
 
Živelzemě
Barvymodrá, oranžová
Vládnoucí planetaVenuše
 
 

Tygr (čínský horoskop)

Tygr - jako symbol - je v domácnostech veden ve velké úctě a jeho motiv visí nad vchodem do obydlí snad každého domu. Je strážným duchem čínských domácností a dle tradic dokáže jeho stín komunikovat s předky rodu. Ovšem něco jiného je živý představitel narozený v tomto zajímavém znamení. Je ztělesněním vitality a osobní odvahy. Je prototypem jangového prvku a jako takový je veskrze mužný a krásný tvor, je to svůdce a záletník - co před ním neuteče na strom (a to hodně vysoko), nemá šanci úniku. Dokáží velmi pečovat o svůj zevnějšek. Odolat tak šarmu a lstivosti tygra není vůbec snadné. Sám si je vědom těchto svých fyzických předností a také toho plně využívá - zejména aktivním sportovním životem, kde si hlídá svou fyzickou krásu i kondici. Mrštnost ducha i těla je v perfektní synchronizaci. Je běžcem na dlouhou trať a vytrvalostní disciplíny jsou jeho koníčkem. Často vyhledává zaměstnání, kde může soutěžit nebo se může předvést a hlavně - docílit svého. Je z něj skvělý obchodník, cestovatel, ale i mluvčí nebo televizní hvězda. Nikdy ale se nespokojí s druhým místem. Vždy musí být všude první. Jeho slabůstkou jsou rychlá auta nebo také dostihoví koně či sázky všeho druhu. Tady dokáže pořádně přestřelit a nic mu není svaté. Proto by si měl hlídat své závislosti a spíš si hledět něco ušetřit. Co se jeho zálib týče - k penězům má občas laxní vztah. Překvapivě lépe je na tom žena - tygřice, která (na rozdíl od svého mužského protějšku) dokáže perfektní intuicí zavětřit, kde lze získat peníze a taky jak je posléze vhodně rozmnožit. Může proto vyniknout v poradenství v ekonomice nebo finančnictví. Oba dva jsou velmi citlivými a něžnými milenci a pokud si svého partnera váží, taky naprosto věrnými. Záleží ovšem na partnerovi, nakolik si dokáže udržet jejich obdiv a přízeň. Obvykle to dokáže hrdý Kůň nebo věrný a obětavý Pes. Na ostří nože mohou být těsné a dlouhodobé vztahy se zabejčeným Buvolem nebo arogantním Kohoutem.

 

Topol (keltský horoskop)

Máte štěstí, pokud jste se narodili pod ochranou těchto vzrostlých a hrdých stromů. I vaše srdce je ušlechtilé a velké jako ty krásné stromy. Šelest jejich listů je konejšivý a horka parných dní se dají krásně ustát právě v chladivém stínu jejich vysokých korun. Tato vlastnost je vám propůjčena do vínku, neb lidé u vás jako u Topolů hledají útočiště před křivdami a ranami osudu. Velmi dobře dokážete pochopit příčiny nesnází a strádání druhých a jste rození psychologové a stratégové, jak jít dál životní cestou. Není divu, že jste tak velmi úspěšní v terapeutické činnosti. Máte ovšem nezávislou a svéhlavou povahu, tak omezovat vás v mentálním i abstraktním rozměru je jako jít s vámi do vleklých konfliktů. Tady dokážete velmi rychle vystrčit růžky a rychle si sjednat pořádek. Ví to zejména vaše nejbližší okolí, které má z vás patřičný respekt a tak vás zbytečně neprovokuje. Pokud jde o nezávazné vztahy, je vše naprosto v pořádku. Horší je, pokud se vás snaží někdo dostat pod čepec nebo dovléct konečně k plnění manželského slibu. Tak, jako dokážete být druhým dobrým rádcem a duševní oporou, tak najednou začnete kličkovat jako zajíc a zbaběle utečete před nutností vzít za váš partnerský vztah plnou odpovědnost. Úředně, samozřejmě. A v tom je ten háček. Každé definitivum vás děsí. Pokud je vše volné, vzrušující, romantické a hlavně nezávazné, tak je vše naprosto OK. Tahle vlastnost vám činí v životě značné potíže a tak není divu, že právě z vašeho znamení je nejvíce starých mládenců nebo panenek. Zato srdce máte pro všechny dokořán v rámci nezávazné potřebnosti. Není tedy divu, že jste v prvé řadě skvělými a taky nezávislými kantory a oblíbenými pedagogy.

 
vložil: tylda.cz
Permalink ¤


0 Komentáře: