24.Listopad 2007,23:01

Nic vlastně nemá smysl. Proč žiju? K čemu je dobrý to věčný odříkávání při honbě za lepším? Proč je tolik nespravedlnosti na světě? Proč je nenávist a utrpení? Proč jsou války? Proč musim umřít? Tato slova znějí jako údery kladivem. Každého z nás se dotýkají....

Je to jednosměrná ulička, která vede do beznaděje, zoufalství a rezignace.

Může nám vůbec někdo dát uspokojivou odpověď na všechny tyto otázky? Naše srdce je naplněno obavami, které se jen s velkou námahou snažíme překonat. To dokazuje, že nám tyto otázky nejsou lhostejné.Je těžké žít, když nenalézáme smysl života.

Falešné štěstí

Někteří lidé jsou zdánlivě moc šťastní. Ale jsou opravdu sťastni. V televizi, novinách a časopisech vídáme každý den hodně šťastných tváří. Z reklam na cigarety se na nás radostně usmívají mladí lidé, plakáty na osvěžující nápoje přetékají optimizmem... Od reklamy na auta až po reklamu na těstoviny - všude se ukazuje radost ze života. Jako v reklamách tak i ve skutečnosti lidé často radost předstírají. Jen málokdo přizná, že hluboko v jeho srdci se skrývá prázdnota. V každým zůstává touha po pravém smyslu života.

Věčné otázky

Zdá se nelogické, že nás tyhle otázky trápí i v dnešní době. Vždyť dnes se žije o mnoho lépe! Po materiální stránce určitě. Ale však ani rozvinutá věda a technika s množstvím nových informací nedala odpověď na naše otázky po smyslu života. Nikdo z nás nedokáže zbavit strachu ze smrti. Nikdo nedokáže překonat smrt. Nikdo nám nevysvětlí proč jsme tady, jaký má smysl náš plamínek života a kdy zhasne. A co bude potom.... Ale my to chceme vědět! Kdo nám dá odpověď?

Tajemství smysluplného života

Na tyto otázky si lidé sami marně snaží najít odpověď. Paradoxem je, že tato odpověď je již dávno každému dostupná. Málokdo ji ale přijímá. Najdeme ji v Bibli, která přináší jedinečnou odpověď o smyslu naší existence.Bible říká, že jenom Bůh, náš Stvořitel, může uspokojit naši neklidnou mysl. Život bez Boha jinak nemá smysl, je prázdný.

Bůh tě miluje. Obětoval za tebe svého jediného syna, Ježíše Krista, který zemřel na kříži a vstal z mrtvých, abys i ty mohl žít. Jedině on ti nabízí odpuštění všech tvých vin a věčný život v nebi.

Když odevzdáš svůj život Ježíši Kristu, stane se tvým Spasitelem, Ochráncem, Pánem a Kamarádem. Dá ti vnitřní pokoj a pravou radost. Nebudou tě už pronásledovat ty hrozné otázky, tvůj život bude mít smysl, budeš vědět, proč a jak máš žít. Ježíš řekl:

,,Proste a bude vám dáno: hledejte, a naleznete: tlučte a bude vám otevřeno."

                                                                                    Bible, Matoušovo evangelium 7,7

 
kategorie: K zamyšlení | vložil: vision_1 ¤


1 Komentáře:


  • 25.11.2007 00:39:50, vision_1

    Když sem ten text psala napadlo mě takové přirovnání,a budu se snažit o jasné vysvětlení..asi takhle: Vezmeme majitele který vlastní podnik třeba Mercedes...ten samožřejmě chce aby jeho výrobek nebyl někomu jinýmu přivlastněn nebyl nikým zkopírován nebo mu byl ukraden..ďábel se snaží nás ukradnou z ruky Boží a vrhnout do záhuby(klidně sebevraždou,drogama,alkoholem,...)Jenže Bůh si nepřeje abychom mu byli vzaty protože nás nadevše miluje a nechce nás ztratit,jsme jeho děti, on nás stvořil,dal nám vybrat jestli chceme patřit tomu pánovi co nás chce zabít nebo tomu, který chce aby sme žili s ním v nebi věčně. Cesta uprostřed neexistuje. Hodně lidí si to myslí(hádejte kdo jim ty myšlenky dává)..ti co si myslí a věří že je ještě jedna cesta uprostřed tak jde za zlým pánem...škoda..
    a ti co na tom trvají a nehodlají měnit svůj život tak končí v pekle...no každopádně se vrátim k tomu proč to vlastně píšu...Když Mercedes vymyslel vzhled automobilu musel do toho dát takové věci jako je motor a spol..Bůh také stvořil tělo a vše po fyzické stránce,aby to dobře klapalo, ale to co ho bude naplňovat si člověk MUSÍ vybrat sám.Často,no spíš vždycky spoléháme na sebe..ale co myslíte kdo nás může naplnit víc než ten kdo nás stvořil..přece on zná každé zákoutí našeho těla i duše.... sami to nedokážeme i kdyby jsme to moc chtěli...Automobil si nevybírá - čím ho chce Pan Benz naplnit...tak proč si vybíráme my to horší?