Štěstí ?

05.Leden 2009

Je zvláštní, jak málo může stačit člověku ke štěstí.
Co je to štěští? Někdo by řekl: ,,muška jenom zlatá". Ano, tento citát ze Školy, základ života asi všichni moc dobře známe. Jenže neodpoví nám to na otázku, co vlastně štěstí je.
Já jsem byl osobně několikrát šťasten a mušku, natož zlatou, jsem v té chvíli neviděl.
Víte kde je hranice štěstí? Kde začíná? Co k tomu potřebujete, aby jste byli šťastni?
Je tu ještě jedna dost důležitá otázka. Jak poznáte, že jste šťastni a že už nemůžete být šťastnější.
Je zvláštní, že i relativně šťastní lidé chtějí pořá víc a víc štěstí a je relativní, že většinou přijdou při tomto honu za zlatou muškou i o to štěstí, co jim zbylo. Kdo se dost brzo nezastaví a nezamyslí se, může ztratit mnohem víc, než si je schopen připustit.
Že chcete odpověď: ,,co je to štěstí"?  Kdo by jí nechtěl? Já vám tuto odpověď dát nemohu, jediné co mohu je říct vám, co mě stačí ke štěstí.
Tušite?
Stačí mi tak málo, jako jsou dvě upřímě myšlená slova.
Už tušíte?
Ty slova jsou miluji tě.  Teď si můžete brblat cokoli o klišé, nebo o trapnosti, ale je to tak. Nikdy jsem nebyl tak šťastný, nikdy mě nic nedokázalo pozvednout v nejhorších chvílích víc, než tyto dvě slůvka.  Drobnost, že?  Pro mě ne. napsal/a: vitin 14:05 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář

0Matt0 03.02.2009 00:41:14

Zajímavý článek a myslim si že pro chlapy dost pravdivý, ale nevím zda to tak chápou i ženy, protože podle mé zkušenosti ne.


vitin 06.01.2009 08:58:55

Ve všem máš pravdu, až na to, že už nic jiného nezbývá. Já jsem tento článek napsal ve chvíli, kdy mi právě zářila naděje do obličeje :)


Hervy 06.01.2009 00:39:14

O druhé půlce článku psát nebudu. O tom víme všichni (tedy já a autor :-D). K první bych chtěl jen říct, že všeho moc škodí a o tom jsem chtěl už dlouho napsat, a asi se na to vrhnu co nejdříve. Zajímavé a opět jsem rád, žes zase začal psát. Všímáš si,jak ty, já, kdokoli, začne psát ve chvíli, kdy už nic jiného nezbývá.. A kvůli tomu nejsem rád, že píšeš. Ale jinak rád jsem :) Famfrpálníku


Berke 05.01.2009 20:28:45

podle mě velmi zajímavej a pravdivej článek.. neb co je štěstí když ne to slyšet tato slova z úst člověka kterého milujeme?