zdeninnnnnka.

Život je velké jeviště a člověk v něm musí hrát, i když srdce krvácí tvář se musí SMÁT!!!

Balíček karet

21.Leden 2008

Povím vám příběh z války, který mi vyprávěl Die DexiSteilon.Jehohrdinou je voják a balíček karet.Bylo to už skoro na konciválky pomnoha bojích , vítězství i nezdarech konečně se hrstka vojákůdostalado města blízko hranic, kde byl také vojenský tábor.Druhý denbylaneděle a tak někteří chlapci odešli do kostela a přišli užpozdě,kázání začalo, vojáci proto vyhledali volná místa, usedli avyndalimodlitební knížky-všichni až na jednoho, ten vytáhl z kapsykarty azačal je před sebou na stole rozkládat, jednu vedle druhé.
Seržant, který vojáky do kostela přivedl to spatřil a tak když se vrátilipředvedl vojáka k veliteli."Proč jste přivedl toho vojákaseržante?"   "Hrál v kostele karty pane." Velitel se udiveněobrátil na vojáka. "Můžeš mi to nějak vysětlit?"   "Zajistépane."    "To doufám, jinak bych tě musel přísně potrestat."
Nuže pane víte byl jsem celý rok v první linii a sebou jsem neměl nicvíc než tenhle balíček karet. Věřím však že vás uspokojím s čistotousvých myšlenek, stejně jako tyto karty uspokojili moji touhu k oslověboží.
" A těmito slovy začal voják své vyprávění."
Podívám-li se na ESO, vzpomenu, že je nad námi v nebi jen jediný Bůh.DVOJKA mi připomene, že bible má dvě části , Starý a Nový zákon.TROJKA, tojici boží.ČTYŘKA to jsou Marek, Matouš, Lukáš a Jan, evangelisté, kteří hlásali víru svatou. S PĚTKOU vzpomenu na pět panen, které vyčistili lampy své , bylo jich vlastně deset, ale jen pět jich bylo moudrých a ty byly spaseny.ŠESTKA, kdy za šest dnů stvořil Bůh tuto zem a SEDMIČKA den, kdy odpočíval po své práci.Vidím-li OSMIČKUvzpomenu na osum lidí , které Bůh zachránil když seslal potopu na tutozem.Byli to Nole a jeho žena, jejich tři synové a jejich manželky.DEVÍTKA mi připomene malomocné, které Bůh očistil i těch bylo deset, ale devět z nich Bohu ani nepoděkovalo.DESÍTKA pakmá stejně bodů jako desatero přikázání, které Bůh seslal Mojžíšovi ajeho lidu, kterými se všichni řídíme, nebo alespoň se je snažíme plnit.KRÁL mi znova připomene jediného pána nebes.KRÁLOVNA blahoslovenou Pannu Marii, a SPODEK, spodek pane to je ďábel.
Sečtu-li body na všech kartách dojdu k číslu 365, stejně jako kdyžsečtu všechny dny v roce.Je tu 52 karet jako do roka týdnů, 13 štychůjako týdnů za čtvrt roku. 12 obrázkových karet jako měsíců v roce ačtyři barvy, stejně jako jaro , léto, podzim a zima.
Jak vidíte pane, můj balíček karet mi posloužil stejně jako bible,modlitební knížka a i jako kalendář. A přátelé tento příběh jepravdivý.Ten voják se totiž jmenoval Die Dexi Steilon.

přidej komentář