zdeninnnnnka.

Život je velké jeviště a člověk v něm musí hrát, i když srdce krvácí tvář se musí SMÁT!!!

Moje slohovka :))

11.Prosinec 2007

Táák a je to tu dostali jsme za úkol napsat slohovku , úvahu, na různátéma.Ale já si vybrala asi to pro mně nejjednoduší.  "Nuže, lidskýživot má nesmírnou cenu lásky." Vladislav Vančura

A co láska?
Slůvko, které má každý na jazyku mnohokrát. Toto jedno malé slůvko mátisíce podob. V každé etapě života člověka má jiný význam. Vyjadřujevždy cit, nebo je to jenom klišé?
U malého dítěte je to láska k matce. Obrovské pouto, které nelze ničímnahradit, protože nám ho dala příroda. Člověk roste, miluje rodiče,sourozence, prarodiče. Milujeme domov, ostrov jistoty, kde se můžemevyplakat, radovat nebo schovat před světem.
V období puberty začínají přicházet první lásky, něžné pohledy, lehkédoteky, jemná pohlazení, první pusa, první milování. Všude vidíme svůjidol a všude ho hledáme. V tomto období života vzniká mnohoplatonických lásek. Milujeme hvězdy hudebního nebe, herce, sportovce,silné osobnosti.
Téma lásky zaujalo nejvíce umělců v každé době. Básníci skládajímilostné verše, spisovatelé píšou romány, hudebníci skládají milostnépísně, kamennou lásku ztvárňují sochaři. Slůvko samo o sobě je velmiemotivní a plné citu.
Snad největší lásku potkáváme v dospělosti. Bezesporu je láska mezimužem a ženou tím nejkrásnějším, co nás může v životě potkat. Je toobdobí, kdy nemyslíme na nic a nikoho jiného. Každý člověk by mělopětovanou lásku poznat. Láska nás provází celým životem v mnohapodobách.
Znamená více dávat nežli brát. Má být nesobecká a čistá. Milovat musímecelým srdcem. Jinak nikdy nepoznáme kouzlo lásky, která nás celý životobohacuje. Láska není věc, na kterou si můžeme šáhnout. Nemůžeme si sní být jistí.
Existuje láska neopětovaná nebo nevěra. Pro lásku musíme hodně obětovata buď ji získáme, někdy jen na chvíli, nebo ne. Měli bychom zkusitnějaký vztah, protože bez lásky nemůžeme být nikdy šťastní. "Život bez lásky je jako život bez slunce."

přidej komentář