zdeninnnnnka.

Život je velké jeviště a člověk v něm musí hrát, i když srdce krvácí tvář se musí SMÁT!!!

PAUL VAN DYK

02.Leden 2008

Tenhle borec je zpět se svým novým albem IN between, musím říci ženaněm opravdu za nechal kus sebe, je to něco nového...a tomu slušíSpolupráces Jessicou Sutte z Pussycat dolls se osvědčila i v našichrádiích ahitparádách,.A nejen tato jeho spolupráce stála zato zazmínku určitěstojí s Alexem M.O.R.P.H. a  Waynem Jacksonem... prostě stojí to za poslech, páč PVD FOREVER

Kdoovšem neví kdo to je Paul van Dyk, trak je tocelosvětověznámýelectronic dance artist s velmi dynamickouhudbou...Tenhle chlapík senarodil 16.12.1971 ve Východním Německu,konkrétně v Eisenhuttenstadt.Za dvacet let začal vystupovat, tj v roce1991, především vBerlíně.Hrál hlavně na technopáty a tam si ho vyhlídlchlapík zespolečnosti Dubmission-Parties, a dal mu příležitoast hrát v jeho klubu.Brzyse dostal na oči Berlínské klubové scény. Hudba, kterouPaul produkujeje čistě jeho práce a díky tomu že různých párty dokážerozpoutatopravdové šílenství, začal dostávat pozvánky donejprestižnějšíchBerlínských klubů. V roce 1992 vyšel na labelu MFSjeho první projekt"Visions of Shiva". Tento projekt vytvořil Paul vanDyk spolu s CosmicBaby. Paul si získal velký respekt remixy proprojekty jako Humate, NewOrder, Dance 2 Trance, Sven Väth, Age ofLove, Amen, Sunday Club...jakoi jeho vlastními produkcemi. Brzy siPaul získal obrovské množstvífanoušků a postupně se dostával do pamětii v ostatních velkýchsvětových městech jako jsou: New York, Orlando,Atlanta, Londýn, Paříž,Praha, Sydney, Řím, Singapur...Jeho domácímklubem se stal E-Werk klub vBerlíně, kde každý měsíc pořádal párty sespeciálními hosty jakonapříklad Sasha, Carl Cox, John Digweed, DarrenEmerson, Nick Warren,Francesco Farfa... V roce 1996 Paul van Dykpořádal při příležitostipředstavení svého nového alba "Seven Ways"turné po Německu. Reakce natuto skutečnost byly masové, a tak sedostal do pozornosti celostátnícha mezinárodních rádii. Ukázky z albasi hrávali v rádiích, DJ-ovézařazovali skladby do svých DJ-setů,televize jako MTV, DeutscheWelle/NTV odvysílali mnohá interview stímto skvělým hudebníkem. Stejnětak zareagoval i anglický tisk. Album"Seven Ways" bylo vyhlášeno jakočíslo jedna v DJ Magazine, který byldoté doby časopisem orientovanýmjen na anglické a americké hudebníky.V Německu dobil Media ControlCharts a v žebříčku Saturn Sales Chartsvyskočil na 6. místo. Single"Beautiful Place", "Forbidden Fruit" a"Words", které zremixovalisvětově uznávaní producenti jako Salt Tank,BT, Quattara nebo Curve, sedostali na přední příčky German DanceCharts a English Sales Charts.
Paulvan Dyk zaznamenal v roku 1998 velké úspěchy. Mezi tynejvýraznějšípatří výroční vyhlašování DJ's Top 100 anglickéhomagazínu o tanečníhudbě DJ Magazine, kde skončil na 6. místě. Zároveňse stal nejlepšímmezinárodním DJ v hlasovaní irského časopisu Bassline.
V roce 1998vydal troj-CD nazvané "Vorsprung Dyk Technik", kteréobsahovalo zatímnejvětší ním vydanou sbírku jeho remixů. Spolu je jichna tomto CDtřicettři (33). Od klasických skladeb jako "Humate - LoveStimulation","Joe T. Vanelli - Playing With The Voice In Germany" ažpo tehdyaktuální hity jako například "Binary Finary - 1998" a neboPaulůvvlastní singl "For An Angel" v remixu E-Werk club mix. Tototroj-CDukázalo, proč se Paul van Dyk stal jedním z nejvíce žádanýchproducentůna světě.
V roce 1999 ho DJ Magazine vyhlásil mezi 50 mezinárodnímiproducenty zanejlepšího a jeho sídlo v Sheffieldském Gatecrashery seumístilo napěkném 2. místě mezi nejlepšími nočními kluby v hlasováníMuzikMagazine. Úspěch jakoby neměl konce - Paul van Dyk se stalnejlepšímmezinárodním DJ-em roku 1999 hned dvakrát. Této pocty se mudostalo navýročním vyhlašování cen Musik Awards a v hlasování časopisuTheMinistry of Sound.

V roce 2003 vydává Paul v krátkém čase hned dvě alba - Reflections obsahující 13 skladeb a Global (vydaný také vizuálně na DVD), který zachytává zážitky z cest po světě. Nothing But You, jedna za skladeb z alba Reflectionsazároveň další vydaný singl vyprodukovaný ve spolupráci s Hmestock&Jennings, prorazil do rádií po celém světě. Další skladba ztohoto alba,Time Of OurLives, také vydaná jako singl, vznikla na základě spolupráce Paul van Dyka s rockovou kapelou Vega 4 . Za celkem krátkou dobu dosáhla prvního místa v anglických a německých hitparádách. Nedlouho po tom byl vydán další singl Crush, taktéž jedna ze skladeb z alba Reflections, který vznikl ve spolupráci s Petrom Heppnerom, zpěvákem německé skupiny Wolfsheim. V roce 2005 vyšlo další album The Politics of Dancing 2, na kterém je i nový singl The Other Side. Při příležitosti vydání tohoto alba se Paul van Dyk vydal na turné s názvem The Politics of Dancing 2 World Tour, které začalo v roce vydání 2005 a pokračuje i v roce 2006.

V roce 2004 se Paul zúčastnil kampaně Rock the Vote,kdespolu s umělci jako Bono, Mary J. Blige, Lenny Kravitz a BlackEyedPeas vyzýval americkou mládež, aby uplatnila své právo volitvprezidentských volbách. To bylo poprvé, kdy se interpretielektronickéhudby zapojil do kampaně podobného druhu.





přidej komentář