16.Srpen 2008,20:53

Ach, je to těžké. S láskou je to těžké. Obzvlášť když se zamilujete a jste hrozně stydlivý a plachý, aby jste dali své city najevo. A navíc se bojíte odmítnutí, jako já.

Už dlouho miluju Sašu, ale on to ani netuší. A já mu to nedokážu říct, protože mě bere jen jako nejlepší kamarádku svého dvojvaječného dvojčete a mé nejlepší kamarádky Sáry. Jsou dvojčata, ale vůbec na to nevypadají. Zato mě a Sáře jinak než "dvojčata" nikdo neřekne. Obě jsme skoro stejné, já nejsem vždy stydlivá a plachá a ona se dokáže pořádně uzavřít před světem a obě tak trochu žijeme v našem paralelním světě. Jsme romantičky a můžeme spát spolu v jedné posteli, protože romantici spí na kraji a každá si zabere "vlastní" polovinu.

Taky spolu děláme zátahy na nákup hadříků, vytváříme nejrůznější bláznivé kreace, chodíme do nejrůznějších kurzů a kroužků, chodíme plavat a tancovat a do jedné fajné restauračky na pizzu. Prostě trávíme spolu (skoro) každou minutu každého dne. Dokonce jsme se navzájem pozvaly na prázdniny.

Teď jsem u ní na chatě kdesi v nádherném zapadákově v Tatrách a je tu úžasně. Je tu taky Sářino pravé dvojče a mě uvádí do obrovských rozpaků. Vím, že bych mu měla dát své city najevo, jenže my se k sobě chováme jako kámoši. Chodíme na túry i se Sárou a společně se všichni tři touláme.

Dnešní ráno jsem byla obzvlášť ospalá. Převlíkla jsem se, přestože jsem se opláchla studenou vodou, pořád jsem vypadala a byla ospalá. Přišla jsem do kuchyně, sedla si vedle stejně ospalé Sáry. Sářina maminka dělala snídani a ospale zívala.

V tom se přiloudal Saša, zíval a požitkářsky se protahoval. Byl tak úžasný a skvělý! Úplně mi bral dech.

Zpozoroval můj pohled a ospale se na mě zazubil. Taky jsem se na něho zazubila. Zdálo se, že se v domě usadila ospalá epidemie.

Po stole se válel fix či co a já po něm roztržitě chňapla. Můj zlozvyk je si čmárat cokoli na ruku nebo psát nebo kreslit kdykoli se nudím. A to bylo právě teď. Všude vládla ospalost , ospalé pohledy, zívaní a mě to nebavilo. Jsem snílek a někde uvnitř energický človíček. Začala jsem si po ruce něco čmárat. Vůbec jsem nevěděla, co si to čmárám, až se mě Sára zeptala: "Ty, Laurel, co si to čmáráš?"

Pořádně jsem se na ruku zadívala a viděla jsem:

Honem jsem ruku schovala a řekla: "Balónky!" Což byla tak trošku pravda. Řeknu to Sáře, ale později a ne před Sašou.

Sářina a Sašova maminka dala na stůl hrnky s čajem a talíř s obloženými chleby. Hladově jsem se na ně vrhli a ládovali je do sebe.

Jenže Saša měl to ráno nějak naspěch, nacpal si plnou pusu chlebů, vstal od stolu a měl se k odchodu. U dveří ještě na mě a na Sáru zamával. My mu to oplatily. Sára jen tak ledabyle a já k tomu zamávání přidala ještě i kouzelný úsměv.

Saša se zadíval na mou ruku, svraštil obočí a zajiskřily mu oči. Pak zmizel za dveřmi.

Já se podívala na svou ruku a hned mi všechno docvaklo. Viděl moje malé dílko na ruce! Trapas nad trapasy! Co si o mě teď pomyslí? A jak se mám chovat? Je to děs!

Ten den jsem se mu vyhýbala, ale šlo to dost těžko. On mě stopoval a tak jsme se se Sárou sebraly odešly na výlet.

Večer jsem šla za stodolou a za rohem mě někdo chytl za pusu a přitiskl ke stěně. Byl to Saša.

Nehybně jsem tam stála a kulila jsem na něho svoje modrá kukadla. Pustil mě díval se na mě. Ale ne jako obvykle. V jeho očích se zračila...

"Moc se mi líbíš, Laurel?" kouzelně se na mě usmál. Začalo mi bušit srdce. Nemohla jsem tomu uvěřit. Byla jsem v šoku. Ale ta sebevědomá Laurel uvnitř ve mně mi řekla, abych mu něco řekla. Ta plachá a stydlivá Laurel, která byla z větší části mého , mi říkala, abych nedělala nic.

Já ovšem poslechla tu sebevědomou Laurel.

"Víš, už dlouho se mi líbíš, Sašo." Já to dokázala! Řekla jsem Sašovi, že se mi líbí! Překonala jsem svou stydlivost a plachost!

"Miluju tě!" pošeptal mi, usmál se na mě a chytl za tvář. Já se na něho jen usmála a rozplývala štěstím. A všimla jsem si, jak se na mě dívá. Pak mě začal zuřivě líbat. Ani jsem nestihla panikařit a nebylo potřeba.

A tak jsem začala chodit se Sašou a je nám spolu dobře. Víc štěstí jsem si ani nemohla přát!

 
kategorie: Povídky
vložil: Annulik...
Permalink ¤


0 Komentáře: