Unique World

Bloguji o všem možném i nemožném.

 
VOLBY 2010


Ikonky
GamePark.cz
Google AdSense
Následovníci
vynulováno: 2010-05-22
Nulová budoucnost
20.Květen 2010
Kolik nás je, kteří jsme vystudovaní a bez praxe. Bohužel zařídit si jaký-si sociální základ s osamostatněním je v dnešní době opravdu extrémně náročná výzva. Něvěřícím Tomášům to zkusim přiblížit v následujícím článku.

Zaměstnání
Kdo v poslední době (řekněme od finanční krize) hledal zaměstnání docela silně narazil. Jelikož drtivá většina hledaných zaměstnanců má pevná a kritéria. Zaměstnavatelé dnes spoléhají na moderní otrokářství, které současná vláda vytvořila.

Kdyby prošel zákon o výpovědi bez udání důvodu ze strany zaměstnavatele, který měl poskytovat zaměstnavatelům možnost vyhodit zaměstance k poslednímu dni v měsíci a to bez udání důvodu i v případě, že zaměstnanec je u společnosti řadu let.

Momentální situace napomáhá modernímu otrokaření. Už jen fakt, že práce je málo a tentokrát opravdu nejde o neochotu pracovat na jaké-koliv pracovní pozici, ale obrovské škrty ve výdajích všech zaměstnavatelů. Současní zaměstnanci přišli o část svých mezd a budoucí v tomto případě logicky nelze přijímat. V případě, že zaměstnavatel nabídne novou pozici je opředená spoustou "ale".
Například bych uvedl nároky zaměstnavatelů na předchozí praxi v oboru. Tento požadavek je pro nás čerstvě vystudovaný velice bolestivý. Další bych uvedl řičičský průkaz, jelikož jsem akorát dokončil školu nemám tak možnost "vytáhnout" deset tisíc korun, abych si jej udělal. Jako poslední hodně trpká položka s tohoto výčtu je finančí ohodnocení. Ať si každý říká co chce, ale pracovat za ubohých 8.000Kč měsíčně je prakticky pro některé nereálné (např. maminky s dětmi) a dokonce pro některé i nevýhodné, jelikož na podpoře dostávají stejnou částku za nic nedělání.

Bydlení
Tímto se dostáváme k dalšímu problému. Skoro Každý z nás měl jako menší představu jak se v osmnácti osamostatní a nastěhuje se do vlastního hnízdečka. Bohužel jako čerstvě vystudovaný nemáme k dispozici 500.000Kč a více na koupi vlastního bytu, či domu. Tudíž zůstává v možnosti podnájem. Bohužel ten se pohybuje (severní čechy) kolem 6.000Kč. Každý z nás potřebuje nějakým smyslem internet, telefon, nebo televizi. Takže počítejme:

6.000Kč nájem
500Kč záloha za elektrickou energii
1.300Kč internet, televize popř. telefon (O2 trio)
-------
7.800Kč výdaje na bydlení

Takže nám všeho všudy zbývá dvěstě korun na stravu, ošacení a jiné nutné finanční výdaje. V tuto chvíly musí i ti největší šetřílci uznat, že z takové trošky peněz se samostatně žít nedá!

Fascinují mě hlášky politiků tipu: "průměrný řemeslník bere 20.000Kč čistého!"

Tímto chci pozvat všechny osoby s českou národností a starší osmnácti let, aby šli volit. V tuto chvíly není důležité koho budete volit, hlavně musíte volit neparlamentní strany jakož jsou Česká Pirátská Strana (moje volba), Dělnická strana sociální spravedlnosti, nebo třeba Věci veřejné. Volte za lepší budoucnost, abychom si také mohli život užít a ne ho jen protrpět!
napsal BioLuke_Emor @ 11:27  
2 Komentáře:
  • Dne 23.05.2010 12:52:40, BioLuke_Emor napsal/a…

    Správná volba, také volím ČPS. Ze všech "malých" stran mají nejlepší a mě nejbližší volební program. Líbí se mi, že je strana složená z mladých studovaných lidí!

  • Dne 22.05.2010 20:47:18, Arcussinus napsal/a…

    Volím ČPS neboť volba velké strany je vyhozený hlas, protože se tam dostane i bez nás.

Přidej komentář
<< Návrat
 
Profil

BioLuke Emor
Můj profil
Kategorie
Nejnovější články
Google AdSense
Odkazy
  • Loupák.cz
  • Scorpions

  • Blog šablonu vytvořil Isnaini modifikoval BioLuke Emor