Unique World

Bloguji o všem možném i nemožném.

 
VOLBY 2010


Ikonky
GamePark.cz
Google AdSense
Následovníci
vynulováno: 2010-05-22
Umírající fanoušci
17.Květen 2010
V předchozích dnech se konali na Berounsku závody do vrchu. Bohužel při jedné z jízd nezvládl ridič levotočivou zatáčku a ztratil kontrolu nad vozem. Vyletěl ven z trati a několikrát se přetočil přes třechu. Při vší smůle zde seděli tři lidé na závoře, které se neovladatelný vůz nevyhnul. Jedna dívka z Mostu na místě umírá.

"Upřímnou soustrast celé rodině a všem přátelům"

To mě však přivádí k myšlence, zda vůbec lidé myslí na svoje vlastní zdravý při podobných akcích. V rychlosti náhled do minulosti:
23. února 2002 - Jeden z diváků zemřel a další tři byli zraněni při automobilové soutěži Rallye šou Blovice. Řidič vozu Toyota Corolla na zablácené vozovce nezvládl řízení a vyletěl mezi přihlížející.
9. září 2006 - Těhotnou ženu těžce zranilo jedno z aut na tradičních závodech veteránů Zbraslav - Jíloviště. Žena pár hodin po nehodě o dítě přišla. Nehodu historického vozidla zavinila technická závada.
18. června 2007 - Smrtelným zraněním dvaašedesátiletého muže skončily závody veteránů na přírodním okruhu v Hořicích na Jičínsku. Při závěrečné ukázkové jízdě historických závodních vozů se jednomu autu utrhlo kolo a diváka zasáhlo do hlavy. Muž později zemřel v hradecké nemocnici.
11. října 2008 - Při závodu sportovních vozů v Ostravě zahynul jeden divák a dva byli zraněni. Šestnáctiletý závodník Memoriálu Miroslav Fajkus do přihlížejících lidí narazil poté, co dostal na uzavřeném okruhu smyk a nezvládl řízení. Třiapadesátiletý muž byl převezen s těžkým poraněním mozku do ostravské fakultní nemocnice, kde zemřel.
6. prosince 2008 - Při Pražském rallyesprintu po nehodě polsko-britské posádky zemřel šestadvacetiletý muž, další, stejně starý divák podlehl zraněním v nemocnici. Závodní auto na trati havarovalo a na Řeporyjském náměstí vjelo do lidí.
28. března 2009 - Při Valašské rally zahynuli po nehodě soutěžního vozu tři lidé. Ve vysoké rychlosti havaroval slovenský jezdec, jehož mitsubishi opustilo trať a smetlo skupinku diváků. Zemřeli dva třináctiletí chlapci a osmatřicetiletý otec jednoho z nich.
15. května 2010 - Při automobilovém závodě do vrchu z Berouna do Chyňavy vylétlo auto mimo trať a srazilo čtrnáctiletou dívku. Na místě zemřela. Podle prvních informací dívka údajně nestála v zakázaném prostoru.

Všichni chodíme na různé sportovní, kulturní a jiné akce za účelem skvěle se bavit, ale stále musíte myslet i na své zdravý! Při takových to tragédiích trpí nejen rodina a přátelé zemřelého, ale také většina personálů konání akce a v neposlední řadě také řidič havarujícího vozu. Zamyslete se proto prosím na příští akci...
napsal BioLuke_Emor @ 10:30  
0 Komentáře:
Přidej komentář
<< Návrat
 
Profil

BioLuke Emor
Můj profil
Kategorie
Nejnovější články
Google AdSense
Odkazy
  • Loupák.cz
  • Scorpions

  • Blog šablonu vytvořil Isnaini modifikoval BioLuke Emor