09.Srpen 2010,10:50
upírek
Co myslíte? Nebo snad víte? Já to vím, jestli se to chcete dozvědět, čtěte celý článek!

Upíři, lat. Desmodontinae, jsou podčeledí netopýrů, živí se skutečně krví teplokrevných živočichů(dobytka a koní). Upíři žijí v Jižní a Střední Americe. Krev pijí nejspíše, protože nejsou příliš obratní letci,jako ostatní netopýři, takže by si asi moc hmyzu nenachytali a posšli by hladi (chudáčci). Ke "krvesání" mají plně přizpůsobené zoubky i žaludek (a to i k tomu aby matky mohly nakrmit krví mláďátka a podobně dokrmují i zvířátka z kolonie co si nesehnaly potravu). Krev z rány nevysávají jako bájní upíři, ale olizují, ve slinách vylučují anestetika (="umrtvující"látky-aby si zvíře, kterýmu pijí krev toho nevš
imlo)a látky zabraňující s velikou účinností srážení krve. Díky nízké energetické hodnotě krve, musí upíři vypít krve tolik kolik sami váží a dokonce zvládnou i víc, protože je pak těžký, začne hned po krmení vylučovat přebytečnou vodu.
Tak co věděli jste o nich? Já se o nich dozvěděla před asi deseti lety, z knihy co poskytovala fakta o různých mýtických bytostech, nadpřirozených jevech apod. A byl tam umístěn dost děsivý obrázek koňské nohy s velikou krvavou ránou a netopýra co se živil a celou scenéri doplňoval krvavý západ slunce.
zrdoj: tetička wiki
____________________________________________________________________________
Samozřejmně snažila jsem se to popsat vlastními slovy, wiki jsem měla jako berličku.
 
kategorie: Bezvýznamný kecy
vložil: Bublinka.Mandelinka
Permalink ¤


0 Komentáře: