21.Prosinec 2010,12:00

Opět se setkáváme s Nelou Fišerovou z knihy Hořká chuť lásky.Prázdniny pomalu končí  a tím končí i dny samoty na privátě, kde Nela zůstala sama po návratu od sestřenky z Anglie. V těch dnech strávených nepřítomným zíráním do zdí musela udělat jedno z nejtěžších rozhodnutí. Tentokrát už nerozhodovala jen o sobě, ale o žití nebo nežití svého dítěte. Byla těhotná, to jí potvrdil i gynekolog, ke kterému se konečně odvážila zajít, podle data početí se Nela utvrdí v tom, že otcem je Ondřej.


Rozhodla se to však co nejdéle utajit. A hlavně se to nesmí dozvědět otec dítěte, Ondřej. Ten se jí naštěstí už vyhledat nesnažil. Hlavně musí dodělat školu. Je v maturitním ročníku, jakmile to půjde sjedná si idividuální studijní program. A je rozhodnutá všechno zvládnout, ale sama. Plány jí naruší Tomáš. Který jí začne znovu navštěvovat a usilovat o její přízeň. Nela se s ním cítí skvěle. Už ne jen vzhledem ale svým chováním jí začne připomínat Ondřeje, ketrého stále miluje. Tomáš se úplně změnil, najednou je přesně takový jako měl být na začátku a hlavně je do Nely zamilovaný. Doufal, že i když je Nela beznadějně zamilovaná do jeho bratra, že se mu to podaří změnit. Netuší, ale jak se vše už zkomplikovalo. Vše omylem prozradil, až Nelin tatínek, kterého byli společně hledat, potom co se přestal ozývat, když se provalila nevěra jeho mladé ženy, poměrně komickým stylem, kdy její milenec přišel Nelina otce požádat o ruky jeho ženy v domění, že je jeho dcera. Tomáše hned trkne, že dítě je Ondorovo, ale srovná se s tím a bude se o Nelu stále snažit.

Nela chodí na cvičení a plavání pro těhotné, kde se setkává se stejně starou holkou, Míšou. Ta musela odejít od rodičů, kterým se nelíbil její přítel. Míša i ve svém stavu musí dělat uklízečku, aby jí Kubíček nevyčítal, že jí musí živit. Nela si ve sprchách jednou všimne, že má míša modřiny. Ta zatlouká, dokud se jednou nebude muset na několik dní schovat u Nely, nakonec Kubíčkovi všechno zase odpustí a vrátí se k němu.

Tomáš s Nelou o bratrovi mluví co nejméně, bohužel setkání se nevyhnou. Tomáš vezme Nelu k nim a zrovna přijde Ondra s Denisou a s malou Kristýnkou na návštěvu. Ondorvi neunikne Nelin stav a Nela je z toho všeho špatná.

Ondřej mezi tím už déle nevydrží se přetvařovat a s Denisou se rozejde. Ta v hádce vybalí možnost, že by Kristýnka mohla být Tomáše. Protože, když se s ní Ondřej rozešel, běžela se utěšit k Tomášovi (před Ondřejem s ní chodil). A za pět měsíců se u Ondry objevila s břichem a Ondřej se rozešel se svojí přítelkyní aby, si mohl Denisu vzít.Ondřej se jí neustále snaží vyhledat. Když se tohle Nela od Tomáše dozví, bude mu hned jasné, že i přes veškerou svojí snahu o Nelu přišel a stáhne se.

Přijdou Vánoce a Nela zase zůstane sama. Táta si kvůli dětem hraje na šťastnou rodinku a Nela odmítne přijet a hrát komedii. Spolubydlící odjedou na svátky domů a ke všemu v celém domě nefunguje topení. Od zkažených svátků ji zachrání paní Koubková. Která jí bez vybavování vezme na svátky k sobě domů. Nela se chtě nechtě musí zase potkat s bratry. Po štědrém večeru, už je jasné, že se k sobě s Ondrou vrátí. Tomáš je zklamaný. A paní Koubková není slepá, právě naopak, pochopí, který z bratrů je Neliným favoritem a otcem dítěte. A opět se začne strachovat o Tomáše. Oba bratři měli po narození nějaké problémy a museli na operaci a teď jim hrozí neplodnost. Ondra má Kristýnku a paní Koubková doufala, že tenhle potomek bude Tomáše, který měl po operaci ještě komplikace.

Nela nestráví sama ani Silvestr. Odjedou s Ondrou slavit sami do domečku, který koupil Nelin táta a naštěstí ho včas napsal na Nelu. Na Nelu večer čeká postel plná růží.

Když se Nela vrátí čekají jí samá nemilá překvapení. Její nejlepší kamarádka, kterou rodiče drželi hodně zkrátka a bála se jim říct o propustku do kina, se utrhla ze řetězu. Rodiče jí za Neliný pomoci najdou v bezvědomí ve squatu. Na cvičení pro těhotné opět bude chybět Míša, když se na ní zeptá jiné kamarádky, tak zjistí, že Míša je v nemocnici, narodil se jí kluk, ale mrtvý. Kubíček se opil a zbil Míšu. Té pozdě došlo, že jedinou spolehlivou oporu najde v rodičích.

Tomáš odmítá jít na zkoušku otcovství. Dřív, ale mohou jít na testy plodnosti. Tím by se zjistilo, jestli vůbec Tomáš může být otcem. Nakonec se bratři vyhecují a zajdou na testy plodnosti oba. Výsledky jsou šokující. Tomáš je v pořádku, ale Ondra děti mít nemůže. Když se to Nela dozví, propočítá si znovu datum početí a termín porodu. Nervy to ještě urychlí. Nele se narodí kluk Ondřej.

Tentokrát mi bylo hrozně líto i Tomáše, opravdu se zamiloval a takhle to dopadlo. S Míšou to byl taky nervák, nejhorší je, že se tohle neděje jenom v knížkách, takoví kluci co zbijou i netěhotnou jsou šmejdi a co teprv tu těhotnou? Oba díly se mi moc líbili a asi se k nim budu ráda vracet. Myslím, že první jsem četla až tenhle. Až někdy později jsem si z knihovny půjčila ten první.

Dočetla jsem se na oficiálním webu L. Lanczové, že první díl je z části podle skutečnosti. Prý je to příběh Ondry.

 
kategorie: Knížky
vložil: Bublinka.Mandelinka
Permalink ¤


0 Komentáře: