19.Prosinec 2010,11:57

Tohle není knížka, ke které bych se chtěla vracet... Ale už jsem jí přečetla podruhý. Jenže mi dlouho trvalo, než jsem zjistila, která to byla, tak jsem jí dočetla:-)


Zlodějka snů

Knížka vypráví o Daně. Začíná chvílí, kdy se vrací od návštěvy svého kluka, který je na vojně. Výlet se moc nezdaří. Oznámí jí, že má novou, skvělou a sexy holku. Dana je naštvaná a zklamaná. Nechápe jak může být holka co nemá žádná prsa sexy. Cestou zpět se rozhodne stopovat a stopne si Jiřího.

Dana se rozhodne si za každou cenu užívat a sebedůvěra jí rozhodně nechybí. Začne si zahrávat s každým kdo se jí dostane do drápů, bez ohledu na možné následky. S klukem s přezdívkou Mejdlo si začne užívat opravdu divoké mejdany pod vlivem drog, s majitelem fitness centra flirtuje jak o život i když o něj nemá zájem. Vyspí se s plavčíkem a pak se předvádí před jeho přítelkyní. A Jiří, který jí vezl domů ji najde podle dokladů, které u něj v autě ztratila, se do ní zamiluje.

Nehraje si jen s klukama. Donutí svojí nejlepší kamarádku Lenku jí "doprovodit" na konkurz na modelky. Je přesvědčená, že vyhraje a že bude moct svému bývalému poslat katalog obchodního domu. Jenže konkurz vyhraje kamarádka. Najednou jí Dana začne zrazovat aby nešla na kurz pro modelky, který ji agentura zaplatila. Kamarádka má naštěstí svojí hlavu. Její kariéra modelky se začne slibně rozvíjet. Všechno vyvrcholí, když jejich třída dostane nového mladého angličtináře, který se bude snažit dohnat všechny jejich nedostatky. Nakonec Lenka zbyde na doučování sama. Šíleně se do sebe zamilují a lenka udělá velkou chybu, že se svěří Daně a dokonce jí řekne i kdy a kde bude další doučování. Dana neváhá a anonymně zavolá řediteli školy. Ten páreček načapá. Učitele vyhodí, ten se ale za Lenku postaví a ještě se dojde představit jejím rodičům. A v lásce už jim nic nebrání.

Zato Daně se její plány nedaří. Plavčík se rozhodne, pro přítelkyni. Jiří jí uvidí v pravém světle. Klidně se bude doslova oblejzat s Mejdlem před jeho očima. Tím začíná poslední divokej mejdan, kdy ani druhý den netuší s kým si užívala nebo kdo si užíval s ní(?), po kterém dopadne doslova na hubu. Doma se probudí na dojezdu a s obličejem podobným jedné velké modřině. Když je na procházce s dcerkou svojí sestry, potká jí její bývalý, který jí viděl při jejím extrémně trapném návratu z mejdanu. Už jí zbývá udělat poslední podraz. Při setkání s přítelkyní toho plavčíka, vyklopí jejich úlet.

Celou dobou věří, že jí zůstane Jiří, on ji přeci miluje! Teď už se těší jak s ním bude plánovat budoucnost.

Celý příběh končí na školní kadeřnické soutěži. Kdy skončí přátelství. Lenka zjistila kdo je udal a skoncuje se závistivou kamarádkou. Kterou jedině utěšuje přítomnost Jiřího mezi diváky. Nakonec však zjistí, že ani milující a staromódní Jiří není vůl. A přišel s Daninou starší sestrou se kterou si krásně rozumí. Teprve si v plné víře uvědomí kam jí zavedla závist. Chtěla všechno. Ostatním nepřála. Teď nemá nic. =o)

Z týhle knížky mám naprosto jasný pocity. Hromada nesympatií k hlavní "hrdince". Takhle si představuju tu největší svini, na kterou se má, podle toho co se říká, vařit voda v kotli.

Nedokážu si představit, že může být někdo tak necitlivý. Je hodně holek co si zahrává s klukama. Ale ublížit ze závisti takhle kamarádce? Pro takové by peklo vážně existovat mělo! Nemám pro ní jiná slova než ZLÁ, PODLÁ MRCHA A KRÁVA. Moc se mi líbilo jak ona dopadla v kontrastu s kamarádkou, které házela klacky pod nohy a té se začlo všechno dařit.

 
kategorie: Knížky
vložil: Bublinka.Mandelinka
Permalink ¤


0 Komentáře: