29.Září 2010,20:35

1. ŠUMAVA-ČERNÉ A ČERTOVO JEZERO

Tohle je místo kam jsem se vypravila tři roky po sobě. A zamilovala jsem si to tam.Je tam nádherná a lidmi nepoškozená příroda, díky tomu, že toto území bylo za minulého režimu uzavřeno jako vojenský prostor.

Ideální je vyrazit z Železné rudy k Čertovu jezeru, stoupání není nijak prudké, ale docela zdlouhavé, ale celou dobu půjdete lesem.

Netěšte se na koupání, je to Národní přírodní rezervace, a je to zakázané! Navíc jezera jsou ledovcového  původu a jsou vážně ledový. Pár lidí z kurzu to zkoušelo kamarádka utopila mobil (když lezla po stromě co byl vavrácen nad jezero) a jeden otužilec se tam porcházel a byla jim opravdu zima. Ani výlet není vhodný pro kola, od Čertova jezera by jste kolo jen táhli do kopce.

Čertovo jezero

Potom po turistické značce musíte překonat Jezerní horu (druhé jezero je z druhé strany), tam už není silnička, ale takové podezřelé přírodní schody:-).

Nezapomeňte pevné boty! A počítejte s tím, že pár stromů a velkých kaluží překonat prostě budete muset.

Když se konečně vydrápete nahoru, můžete se chvíli projít po silničce než se zas budete muset spustit dolů, ano přesně to co jste si tak pracně vyšlápli hned seběhnete. No vlastně, seběhne to pár odvážlivců bez pudu sebezáchovy=o). Je to takový kamený, ne moc pevný a všelijak od vody  vymletý sráz co vydávají za cestu.

Na fotce to moc vidět není. Je to asi o 100%šílenší a prudší. No a pokud tohle přežijete uvidíte Černé jezero. Je to největší a nejníže položené jezero české Šumavy.

Občas tam dorazí takový stánek se zmrzkou. Pokud u Čertova nabyly, tak tady narazíte na spousty kachen, které budou čekat, že se s nima podělíte o sváču=o). Od jezera už vede silnice, po které dorazíte k občerstvení a samoobsluze.

Hlavně nezapomeňte fotoaparát, v takhle krásné a kupodivu i docela čisté přírodě by vás to hodně mrzelo.

 
kategorie: Kam se podívat?
vložil: Bublinka.Mandelinka
Permalink ¤


0 Komentáře: