To byl zas den!

17.Červenec 2009

To byl zas den. Slunce hřálo, svítilo do oken tak divoce, že rozzuřilo mého nového motýla Jonáše. Společně s mými křečky začal rachotit. Létat po posteli. V naději, že se mu přeci jen vyhnu a nezašlápnu ho nebo mu něco neudělám jsem vstala. Náročné vstávání. Jak lehké je usnout, tím obtížnější je se vzbudit. Jonáš byl uklidněn. Byl se mnou v mém pokoji téměř tři dny než jsem byla přesvědčena, že venku přežije. Pak hurá na svobodu i s pochroumaným andělským křídlem, s kterým díky bohu létal. Bude se mi stýskat!

Pak přišel hurikán jako blesk z čistého pekla. Není důležité, co děláte a jak, ale je důležité kde. Kdykoliv jste na špatném místě ve špatném čase zanechá to následek. Šmouhu na zrdcadle světa. Šrám na vtipnosti okamžiku. Ale to už je za mnou. Takové hurikány se naší domácnosti procházejí téměř denně. Zvyk je nutnost. Vzpomínat se neodpouští. Jde se dál za lepším dneškem, který nastává s poklidným večerem. Bouřka ustává..

K mému drahému milovanému, který si užívá na Islandu. Už je to pár hodin, co mi nevolal. Obvykle je jako stíhačka. Není dne, kdy se mi dva nerafneme. Není dne, kdy si nepostýskáme. Není dne, kdy bych ho nechtěla mít u sebe. Ale tady neplatí: Když ho miluješ, není co řešit. Tady je důležité se řídit heslem: Když se milujeme, nemůžeme být spolu. Nevadí, že to nikdy nepochopí. Ze zvyku dávám jen dvě šance, obě se ztratili ve víru děvek. Další už nebude. Nejsme si hodni. Nehodíme se k sobě. Stejné povahy - oprava. Stejné agresivní a tvrdohlavé povahy. Nemůžeme spolu vycházet tak, abychom spolu vycházeli. NIKDY. V tom je naše kouzlo. V tom je tvoje kouzlo. Jsi plný vším, co nenávidím. Nevěra, děvkařství, nad ego, chlapeček se stříbrnou lžičkou v puse a heslem: Červená a modrá krev se nemíchá! Ve tvých očích jsem na tom stejně. Věrná jen tomu jednomu, odsuzuju to, co ty si tak vroucně buduješ. Porušila jsem tvé pokrevní přikázání a našla si červenou krev. Pro mě budoucnost neleží na financích, jinak bych byla s tebou... Další moje mínus. Nikdy si mě nemůžeš koupit. Tvoje mínus.. Už jsi to zkoušel. A tak nám nezbývá nic víc než se mít rádi a být spolu jako nejlepší přátelé. Nikdy tě neztratím, protože ti na mě tolik záleží. Nikdy mě neztratíš, protože mi na tobě tolik záleží.

napsal/a: Chensiek 20:35 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář