Techno

17.Únor 2010

 ..Je jedním ze žánru elektronické taneční hudby,který vznikl v 80.a plně se rozvinul v 90.letech a 20.St..V techno hudbě(je jako u většiny druhů elek.tanečni hudby kladen důraz na výrazný rytmus,založený zejména na monotóním střídaní úderů basového bubnu a Hit-Hat)a rychlé tempo přičemž prakticky veškeré používané zvuky jsou generovány elek.hudebními nástroji a přístroji..

..Podstatou techno Hudby je opakování  určité hudební jednotky,což v posluchači vytváří pocit určitého napětí a dokonce může vyvolat jistý druh extatického Tranzu.
..Techno hudba je v drtivé  většině čistě instrumentální,skladby obvykle postrádají klasickou strukturu Používanou v PoP Music(sloka,refrén).

..Za zakladatele tohoto hudebního stylu bývají nejčastěji označovány Detroiští Djs-->DERRECK MAY,JUAN ATKINS nebo JOEY BELTRAM, kteří v polovině 80.let začali v klubech hrát rytmickou,čistě elek.Hudbu s tím že pomocí dvou gramofonů a mixážního pultu spojovali(mixovali) a prolínali jednotlivé skladby mezi sebou čímž vznikal nepřetržitý ucelený proud(mix nebo set) techno hudby.. toto mixování má své pravidla.:Dj musí umět srovnávat rytmy a tempo skladeb,pracovat s náladou setů,přizpůsobit výběr skladeb  prostředí atd..

napsal/a: Chrisik..17 09:37 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář