Chrisík

21.Prosinec 2008

Povolání: zpěvák, herec, tanečník
Věk: 19
Datum narození: 5. 05. 1989
Místo narození: Tappahannock, Virginia, USA
Znamení: Býk

Životopis

Oblíbený sport: Basketball, football
Oblíbená videohra: GTA San Andreas
Oblíbený školní předmět: Matika,biologie
Oblíbená sladkost: čokoláda

Chris Brown začínal na malém městě v Georgii s hip-hopem, ale ten v jeho diskotéce brzy vystřídali hrdinové jako Michael Jackson, Sam Cook a jižanský krajan Usher.A ještě (vlastně už) pár měsíců před květnovými sedmnáctinami zabodovalv žebříčcích bezejmenným debutem a hlavně velkým hitem Run It!, kde seo mikrofon podělil s raperem Jualzem Santanou (v remixu můžete slyšettandem Bow Wow aJermaine Dupri). Šestnáct skladeb včetně bonusu So Glad ohlídaliproducenti první ligy, mj. Dr. Dre, Scott Storch či Underdogs, takžehudební základy jsou dostatečně barevné i dynamické na to, aby se mladýtalent náležitě blýsknul svým hlasem. Chris Brown je prakticky hotovýzpěvák, jemuž mohou naše SuperStars ve svém RnB konkurovat ledaslušivými klobouky.

Chris Brown patří v současnosti díky singlu Run It! mezi nejhranějšízpěváky v USA a díky nejvyšší rotaci např. na hudební stanici MTV se kněčemu podobnému schyluje i v Evropě. Nové album, které obsahuje i jižzmíněný singl, nese název Chris Brown," takto hovoří o albu český labelSonyBMG. Moc se z této anotace ale nedozvíme. O rotaci na MTV, která sedá samozřejmě zaplatit, není potřeba sáhodlouze rozprávět. Nám jde okvalitu. A ta je skutečně Jak zpěvem, tak produkcí, ale i hostovačkami.Jelikož je singlem skutečně skladba Run It, nutno podotknout, že na níhostuje samotný Juelz Santana (Dipset). Bravurní rap, sladká produkce azpěv dávají zabrat i otrnulejším povahám. Na stejné vlně se ale nese iremix Run It, na kterém hostuje další teen hvězda Států Bow Wowa matador Jermaine Dupri (Atlanta Rap). Na desce máme celkem šestnáctskladeb. Žádná z nich si díky bohu neklade nároky na zjevení pravdyapod.

Jde o čistý život, lásku, dívky, city a emoce. Můžete najet najakoukoli skladbu desky a budete v podobném duševním rozpoložení. Hezkétexty, jimž i díky pomalému přednesu budete moct rozumět, spolehliváprocítěnost, jistota u výšek. Ale v té souvislosti nejde vynechat tenmladistvý Brownův hlásek. Je sice považován za naději RnB, ale pár rokůby to ještě chtělo vyzrát. Melodie hlasu, jeho témbr, dynamika aintenzita jsou přeci jen spojeny s artikulačními orgány (hlasivky),které se zákonitě vyvíjí. Bez ohledu na hlas však není co vytknout.Chris Brown (díky Jive Rec.) dostal do vínku profi materiál, lidi, teama udělal stejně hodnotnou desku.

napsal/a: Chrisik..17 18:25 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář