02.Září 2014,13:01

1. Rozjasňuje pleť
Mrkev obsahuje hodně vitamínu C a antioxidantů. Takže její pravidelná konzumace se odrazí na krásné a zářivé pleti. Pokud chceš mrkev použít na pleť i lokální, vyzkoušej tuto masku: Mrkev Rozmixuj s medem, natři na pleť a nech působit 10-15 minut.
Mrkev

2. Léčí jizvy
Pití mrkvové šťávy je prospěšné, pokud se chceš zbavit jizev nebo pigmentových skvrn.

3. Zpomaluje stárnutí pleti
Díky obsahu vitamínu C, mrkev pomáhá produkovat kolagen. Kolagen je druh proteinu, který má zásadní význam pro udržení elasticity pokožky. To pomáhá zabránit vráskám a známkám stárnutí. Vitamin A je antioxidant a také útočí na volné radikály, které způsobují stárnutí pokožky.

4. Ochraňuje před uv zářením
Jak jistě víš, mrkev obsahuje beta-karoten. Ten se v těle přeměňuje na vitamin A. Pomáhá při regeneraci kožní tkáně a poskytuje ochranu před slunečním zářením. V létě může pití mrkvové štávy fungovat jako přírodní opalovací krém.

5. Hydratuje suchou pleť
Nedostatek draslíku vede k suché pokožce. Mrkve jsou bohaté na draslík, proto jejich konzumace dokáže předejít tomuto problému, také pomáhá udržovat pokožku hydratovanou.
Výhody pro vlasy

1. Léčí vypadávání vlasů
Mrvka je skvělá při boji s vypadáváním vlasů. Poskytuje vlasů životně důležité vitamíny - vlasy jsou tak silnější a lesklejší. Pá mrkvovou šťávu pravidelně a tvé vlasy budou zdravé.

2. Podporuje růst vlasů
Nejen že, mkrva bojuje proti vypadávání vlasů, ale také stimuluje jejich růst. Vitamin C a vitamin E v mrkvi zlepšují krevní oběh v pokožce hlavy, čímž se podpoří růst vlasů a zabraňuje předčasnému šedivění vlasů.
Vyzkoušej mrkev zařadit do svého jídelníčku. prospěje to nejen tvému zdraví, ale i kvalitě pleti a vlasů.

 
kategorie: Jidelniček pro zdraví
vložil: Diiamond
Permalink ¤


0 Komentáře: