05.Únor 2009
Autor: Dzevule v 15:55

Podvádí vás... ale stále ho milujete

Přítel se k vám poslední dobou chová divně, na otázku, zda se něconeděje, odpovídá podrážděně. Nejeví přílišný zájem ani o sex, ač dříveto byl doslova ďábel. Užíráte se, pochybujete, nakonec stejně jehomobil prolustrujete.
Podvádí vás... ale stále ho milujete

Najdetežádostivou sms od jakési „Evičky“, kolegyně z práce vám taktně oznámí,že vašeho partnera ve čtvrtek, kdy měl mít jednání, viděla s jakousislečnou v luxusní restauraci. Je to téměř jasné, partner vás podvádí.Jak se zachováte?

První reakcí je bezpochyby vztek a hněv; touha okamžitě  mu sbalitkufry nebo si spakovat ty svoje. Většina žen však myšlenky na dezertacivelmi rychle zapudí, nejsou totiž okamžitě schopny vyřešit otázku, kamse nastěhovat, jak se „podělit“ o domácího mazlíčka a spoustu dalších.Pravděpodobně tedy zůstanete, kromě praktických otázek rozchodu sitotiž po vydatném pláči a opití uvědomíte, že ho stále milujete.

Ve druhé fázi se pak dostaví výčitky - co jsem udělala špatně? Proč se mnou není spokojený? Co mu ve vztahu chybí? To jsou otázky, které siženy, jež přišly na nevěru svého partnera, pokládají.

Ideální je, pokud si první dvě fáze odbudete ve chvíli, kdy nenípřítomen partner; hysterický výstup, který mu pak stejně pravděpodobněpředvedete, pak bude méně intenzivní. Důležité je vše s přítelemprobrat v klidu. Možná se posmíváte, že je to nemožné, když si v myslistále přehráváte ty nejhorší scénáře, např. že jeho - zatím ještěpotenciální - milenka čeká s Vaším partnerem dítě ap. Pokud však chceteproblémy ve vztahu vyřešit a přesvědčit muže o tom, že ta pravá proněho jste Vy, není lepší rada. Stále ho přece milujete a nechcete o nějpřijít, možná se jednalo jen o jednorázový úlet, možná jste smskušpatně pochopila, nebo kolegyně popis jeho kontaktu s neznámou slečnouúmyslně přeháněla. Jiná cesta než prekérní situaci s milým probrat není.

Uvařte dobrou večeři, a i když byste mu ji nejraději hned ve dveříchhodila na hlavu, přemožte se a naservírujte ji na hezky prostřený stůl.Zapudrujte brekem opuchlou tvář a hezky se naličte. Usmívejte se.Nezačínejte s výčitkami hned u prvního sousta, vlastně s niminezačínejte vůbec.

Na každého se musí individuálně a jen vy víte, co na drahého platí.Nejlepší ale bývá nalít po večeři čistého vína, klasického - aspoň vásoba trochu uvolní - i toho přeneseného. Dozvěděla jste se, že se vídá snějakou slečnou. O co jde? Co mu ve vztahu chybí?

Pravděpodobně se stane, že partner „vyletí“ a osočí vás zpronásledování, prohlížela jste mu mobil, sledovala ho, porušila jehosoukromí. Vina tak v první chvíli padne na vás, omlouvat se zřejměbudete vy, on získá čas na to, jak vám své selhání vysvětlí.

Nekřičte, nenaléhejte, musíte čekat i to, že odejde od stolu či dokoncez domu. Vy ho ale milujete a chcete přijít na to, co ho k nevěře vedlo,co máte vy OBA změnit, aby Vás vztah byl zase plnohodnotný pro něj ipro Vás. Partner je po Vašem odhalení v šoku, což je logické, nechte mutedy čas. Druhý či třetí den za vámi pravděpodobně sám přijde s tím, žesi chce vážně promluvit. Buďte připravena na to, že i když spolu žijetetřeba už pár let, bude při vysvětlování koktat. Muži nesnáší verbálnívysvětlování, o to víc, pokud se týká jejich vlastního selhání

Může se stát, že vám oznámí, že je v soužití s vámi dlouhodoběnespokojený, nic už vztah nezachrání a do konce týdne vyklidí byt. Tatomožnost není moc častá, raděj si ji dopředu vůbec nepřipouštějte.Nejoptimálnější scénář je, že vám muž sdělí, že k žádné nevěře nedošlo,smska v mobilu byla pouze od firemní sekretářky, která ho „balila“, aleon jí důrazně vysvětlil - právě na večeři, kde ho viděla Vaše kolegyně-, že je spokojen ve vztahu s vámi a nic nehodlá měnit.

Nejpravděpodobněji si však muž uvědomí, že šlápl vedle, chce s vámizůstat a požádá vás, abyste mu odpustila. Zřejmě se vám omluví apoděkuje za vaši reakci (přeci jen jste mu taky mohla postavit kufrypřed dveře, což vás ostatně i napadlo, že), a nastíní Vám důvody, kterého k nevěře vedly. Můžou být různé, od Vašeho častého večerního anočního posedávání s přáteli, postupné ztráty zájmu o sex,  až po častéhysterické záchvaty nesmyslných výčitek. Neskákejte mu do řeč;, pokudse  omlouvá a konkrétně popisuje, co mu ve vztahu chybělo, je nasnadě,že vás miluje, jen byl chvilkově nešťastný, nenaplněný či neukojený ajeho „bokovka“ mu to, co mu u vás chybělo, dokázala dát. Sám však došelk závěru, že chce život strávit s Vámi, tedy „holkou do nepohody“,kterou ostatně již detailně zná a ona ví vše o něm, než s možná o párlet mladší blondýnou, která mu sice dvakrát třikrát dokázalanaslouchat, ale jedinými jejími zájmy je francouzská manikúra a italskámóda. Nakonec zjistil, že i v posteli jste mnohem lepší vy.

Je tedy na Vás, zda ho přijmete zpátky. Je jasné, že nevěra mezi Vámizůstane jako šmouha na vztahu ještě dlouhou dobu, možná navždy,důležité ale je se k ní po omluvě a jejím přijetí nevracet. Šlápnoutvedle totiž může někdy každý, i Vy.

 



0 Komentáře: