06.Prosinec 2008
Pochmůrné dědictví minulého režimu

Pochmurné dědictví minulého režimu

 

Zejména v poslední době slýcháváme hodně špatných zpráv z české politické scény či spíše z chování některých českých voličů , jde o voliče komunistické . KSČM se stále může pyšnit velmi vysokým zájmem voličů o tuto zrůdnou , destruktivní a v minulosti vraždící a tyranizující ideologii . Proč tomu tak je ?

 

 

Pokusím se podat racionální vysvětlení . Nejdříve stručně popíši čím se vyznačoval tento režim zlodějů a vrahů , který vládl v Československu v letech 1948 – 89 nebo spíše stihl napáchat . Doba vládnutí vlády lůzy by se dala podle mého názoru rozdělit na dvě základní etapy .

 

První etapu bych zasadil do let  1948 – 68 . Počátky vládnutí mrzké lůzy je charakterizováno uměle vykonstruovanými politickými monstrprocesy jak s jejich opozicí ( Milada Horáková , piloti RAF ) tak s jejími kolegy či spolutvůrci  ( Salzmann ) pod železnou kontrolou sovětských poradců podle vzoru sovětských monstrprocesů z let třicátých ( opozice , armáda , trockisté – Trockij , Zinovjev , Kameněv , Ježov , Kirov ) . Také je třeba vzpomenout naprostou likvidaci prvních hokejových mistrů světa z let 1947 a 1949 československými komunisty . Tato etapa byla ve znamení fyzického teroru – likvidace opozice , buržoazie , budování socialistické společnosti v letech padesátých , postupné uvolňování v letech šedesátých , které eskalovalo Pražským jarem v roce 1968 , které bylo brutálně rozdrceno vojsky Varšavské smlouvy převážně však sovětskými vojsky .   

 

Druhá etapa začala okupací Československa v roce 1968 a jeho následky tedy normalizací . Přesně na den roku po invazi se v velkých městech událo něco neuvěřitelného . Většinou mladí lidé ve velkých městech se nehodlali smířit s okupací země , proto šli do ulic ve velkém počtu , ovšem vládní moc proti nim zasáhla ozbrojenými silami ( armáda , policie , lidové milice ) .Bylo zabito 5 lidí v Brně a Praze . Od tohoto okamžiku nastal a byl to bohužel začátek normalizace . Vůdci Pražského Jara 1968 ( Dubček , Černík , Smrkovský ) zradili svůj lid odhlasování represivního pendrekového zákona v srpnu 1969 . Zradili lid , který přinesl oběti zbytečně . Jen pro srovnání . V Československu v roce 1969 demonstraci rozdrtila vlastní vládní moc , zatímco v Maďarsku v roce 1956 velmi početnou demonstraci v centru hlavního města rozdrtily sovětské tanky . V prvním případě byl lid zrazen svými vlastními vůdci , v druhém případě národní hrdost a vlastenectví , demonstrace rozdrcena okupanty .  Likvidace a pronásledování tvůrců socialismu s lidskou tváří  a veškeré opozice . Většina lidí vysoce vzdělaných , kteří spadali do této kategorie kontrarevolucionářů buď byli odsouzeni nebo byli nuceni vykonávat podřadnou práci . Günter Grass , významný východoněmecký spisovatel po převzetí Nobelové ceny za literaturu při návštěvě Prahy v dobách normalizace označil Československo za „ kulturní hřbitov „ . Toto období pronásledování kontrarevoluce a podzemních hnutí v podstatě skončilo až sametovým převratem koncem roku 1989 .

 

 

Když to zkrátím . Komunistický režim , který pošlapával lidská práva a svobody , likvidoval opozici , měl jednoznačnou odpovědnost za hospodářskou zaostalost země včetně včetně plné zaměstnanosti , rozkrádání soukromého majetku znárodňováním po Vítězném Únoru 1948  Komunistickou stranou . Komunistické hnutí na celém světě spáchalo nespočet takových a mnohem horších zločinů , naprosto neomluvitelných dalšími generacemi , ale proč u nás v dnešní době , je stále hodně lidí volí ? ( za posledních deset let KSČM získávají ve volbách minimálně 15% )

 

 

Faktory , jež vedou lidi k tak neodpustitelným činům jako je volit krajně levicová hnutí , podle mě začínají v již výše zmíněných dobách temných . Hybnou silou komunistů byli  příslušníci   tzv. proletariátu ( dělníci , havíři ) . Byli a bohužel jsou to lidé naprosto neškodní vůči totalitnímu zřízení , žijí způsobem práce , jídlo , spánek . Historie se neustále opakuje , ale lidé jsou stejní , tedy nepoučitelní . Už za „ Caesara „ se říkalo , když se dá lidem chléb , budou z ticha . A bohužel toto jsou dnes ti skalní voliči Komunistické strany i když mají to co za totality neměli . A bohužel mají krátkou paměť . Pamatuji si jen to jak se měli dobře a ostatní věci je nezajímaly . By svobodu vyměnili za cokoliv na světě . Krátká paměť typická pro komunistické voliče vyplývá podle mého názoru z deficitu národní hrdosti či vlastenectví . Tam kde chybí hrdost , tam se zapomíná . Uveďme příklady z jiných zemí . Například v Maďarsku si lidé logicky spojí komunistickou vládu se SSSR a s maďarským povstáním , které bylo v roce 1956  Rudou armádou brutálně rozdrceno a na to nikdy nezapomenou a pro to komunisty podstatě vůbec nevolí . Z dokumentů , které jsem viděl dodneška  na to nezapomněli a neodpustí .

 

 

Lidé volí  komunisty , protože se domnívají , že by se měli lépe , ale pravda by byla úplně opačná . Vzrostla by inflace , nezaměstnanost , zadlužení státu , odliv investorů , postupné zestátnění soukromého sektoru ať už přímou či nepřímou cestou .

 

KSČM   je jediná komunistická strana v Evropě , která neodsoudila stalinismus ! KSČ , která se neblaze zapsala do dějin zejména v oblasti teroru a prohlubování ekonomické zaostalosti atd. , se ještě vůbec najdou lidé , kteří ji zvolí a není jich málo , jestli tito lidé jsou Češi , tak já se stydím za to , že jsem Čech !

 

Závěrem bych vložil jeden citát . Před volbami 2007 řekl senátor  Martin Mejstřík , studentský vůdce z roku 1989  : Ještě 18 let po revoluci tolik lidí volí komunisty , to je urážka slušných lidí ( lidí , kteří trpěli – antikomunisté ) .

 

Komunistické hnutí mělo skončit na propadlišti dějin , ale díky některým se stále tomu tak neděje .

 

 

                                                                                              Pavel Rybák

Vložil: Gon68 @ 22:12  
0 Komentáře
Přidej komentář
<< Domu
 

O mně


Jméno: Gon68
Domov: Ostrava-město
O mně:
Koukni na muj profil

Předchozí příspěvky
Archív
Template by
Free Blogger Templates