Přátelé | moje super filmy a serialy

23.Duben 2009
Originální název: Friends
Žánr: Komedie, Romantický
Rok výroby: 1994

Dlouhý popis filmu

Postavy seriálu

- Zde najdete charakteristiku postav,jací mají přátelé charakter :
- Rachel : Ulítlá, poblázněná drbna
- Monika : Panovačná puntičkářka se smyslem pro cit
- Phoebe : Střelená
- Chandler : Vtipálek
- Ross : Vážný
- Joey : Klíďas

Rachel Karen Green
Zaměstnaní: Vedoucí oddělení POLO košil u Ralpha Laurena (dříve u Bloomingdale's a jako čísnice v Central perku)
Rodina: otec Leonard, matka Sandra, dvě sestry Kim ,Amy
Ex-milenci: Barry Farber, Paolo, Ross Geller, Tag Jones,Joey
Zájmy: nakupování, roznášení drbů, plachtění
Charakteristika: Její nejlepší kamarádkou je Monica, znají se už odstřední školy. Monica byla první, na kterou se Rachel obrátila, kdyžutekla ze své svatby s Barrym. Nejdelší vztah, který měla byl s Rossem,který do ní byl zamilovaný již na střední škole. V Las Vegas se opili avzali se, Rachel pak požádala o zrušení sňatku. Rachel přišla do partyjako poslední. Jako dítě byla hodně rozmazlená, dostala úplně všechno,co si přála. Těžko se osamostatňovala, ale zvládla to. Tři rokypracovala jako číšnice v Central Perku. Pak se jí konečně podařiloprorazit do světa módy. Dva roky pracovala u Bloomingdale's a pakpřešla k Ralphu Laurenovi, kam se vypracovala až k vedoucí oddělenípánských Polo košil. Za svůj oblíbený film označuje Rachel snímekSophiina volba, ale její opravdu nejoblíbenější film je Terminátor :)Rachel je docela pěkná drbna, na střední škole byla předsedkyní třídy,královnou krásy, roztleskávačkou, prostě nejoblíbenější holkou na škole:) Rachel a Rossovi se na konci osmé sezóny narodila dcera Emma.

Monica Geller
Zaměstnání: šéfkuchařka v luxusní newyorské restauracu Javu (dříve U Alessandra)
Rodina: otec Jack, matka Judy a bratr Ross
Ex-milenci: Fan-Bobby, Richard Burk, Pete Becker
Zájmy: uklízení, vaření, sport, soutěže
Charakteristika: Monica až moc dbá na čistotu a pořádek, když něco nenína svém místě, tak jí to hned rozčiluje. V pubertě měla velké problémys nadváhou. Neměla moc velké štěstí v lásce, všechny její vztahyztroskotaly až se zamilovala do Chandlera, za kterého se provdala. Byt,ve kterém bydlí má po babičce. Její spolubydlící dřív bývala Phoebe,pak Rachel a nyní zde bydlí spolu s Chandlerem. Monica je velmisoutěživá a nerada prohrává.Na konci seriálu společně s Cahndleremadoptovali dvojčata Eriku a Jacka.

Phoebe Buffay
Zaměstnání: především masérka; příložitostně folková zpěvačka; dřívetaxikářka, prodavačka tonerů, podnikala chvíli v oblasti cateringu sMonicou
Rodina: otec Frank, matka Phoebe, sestra dvojče Ursula, nevlastní bratr Frank; nevlastní matka Lilly (zabila se)
Ex-milenci: námořník Ryan, policista Gary, vědec David
Zájmy: zpěv a hra na kytaru, pečení sušenek

Charakteristika: Phoebe také neměla lehký život. Její otec opustilrodinu když byla malinká. Její nevlastní matka Lilly se zabila a Phoebežila nějakou dobu na ulici. Nejdříve bydlela s Monicou, pak sepřestěhovala ke své baibčce Frances. Phoebe našla svou biologickoumatku, která se též jmenuje Phoebe a poznala i svého otce Franka.Phoebe je masérka, dříve pracovala v jendom newyorském salónu, jenže jivyrazili. Od té doby masíruje lidi u sebe doma. Příležitostně sevěnovala i jiným činnostem. Taxikařením, spolu s Monicou chvílizajišťovaly hostiny na různých akcích, chvíli také prodávala tonery.Phoebe je vegetariánka, maso jedla pouze když byla těhotná, ikdyž je tupár vyjímek... Svému nevlastnímu bratrovi Frankovi a švagrové Aliceodnosila trojčata. Byla též provdaná za kluka jménem Duncan. Ten bylpředtím jejím kamarádem a jelikož potřeboval zelenou kartu, tak si hoPhoebe vzala, nakonec se rozvedli. Phoebe také hraje na kytaru, skládásvoje vlastní písničky, které pak zpívá hostům v Central Perku. Phoebese v desáté sérii provdala za Mika Hannigana, se kterým chodila oddeváté řady.

Ross Geller
Zaměstnání: pracuje jako profesor na univerzitě, dříve jako paleonotlog v muzeu
Rodina: otec Jack, matka Judy, sestra Monica, syn Ben (* 1995), dcera Emma (*2002)
Ex-milenky: Carol Willick, Julie, Rachel Green, Bonnie, Emily Waltham, Mona
Zájmy: paleontologie, věda, fotbal

Charakteristika: Ross byl na střední škole zamilovaný do Rachel, začalivšak spolu chodit až po deseti letech. Ross byl Chandlerovýmspolubydlícím na koleji a hráli spolu v studentské kapele. Je třikrátrozvedený. S Carol Willick se rozvedl, protože ona zjistila, že jelesbička. S Emily Waltham proto, že při obřadu vyslovil jméno Rachel aEmily mu pak nemohla věřit. Zrušení třetího manželství požadovalaRachel, jelikož se vzali v dost podnapilém stavu a v té době už jejichcity vyhasly. S Carol má syna Bena. Rachel mu porodila dceru Emmu. Kdyžse kvůli Emily vystěhoval ze svého bytu a posléze z nového byl vyhozen,nastěhoval se k Joeymu a Chandlerovi, pak se mu podařilo získat bytšeredného tlustého naháče. Jeden čas Rossovým domácím mazlíčkem bylaopička jménem Marcel, kterou pak musel kvůli "pohlavní zralosti" dát doZOO. Marcel se poté stal hvězdou showbyznysu.

Chandler Muriel Bing
Zaměstnání: je šéfem oddělení zpracování dat ve velké mezinárodní firmě
Rodina: otec Charles (a.k.a. Helena Handbasket), matka Nora Tyler Bing
Ex-milenky: Janice, Kathy
Zájmy: televize, stolní fotbal

Charakteristika: Chandler to v životě neměl moc lehké. Jeho rodiče serozvedli, když byl ještě dítě. Otec opustil rodinu kvůli jinému muži -sluhovi. Rodiče mu to oznámili na den Díkuvzdání. Jeho matka jeautorkou romantických (spíše erotických) novel. Otec dělá travesty showv Las Vegas pod pseudonymem Helena Handbasket :) Jeho velkou láskoubyla Janice, kterou zbytek party nenáviděl. Několikrát se dalidohromady a pak se zase rozcházeli. Pak se Chandler zamiloval do Monicya nakonec si ji vzal za ženu. Jinak dřív měl velký strach ze závazků,bál se, aby nedopadl jako jeho rodiče. Chandlerovo prostřední jméno jeMuriel, ale "stydí" se za něj, je to prý rodinné jméno

Joey Francis Tribianni
Zaměstnání: herec,model, příležitostně dělá i jiné práce
Rodina: otec Joseph Sr., matka Gloria, sestry: Gina, Dina, Tina, Mary-Angela, Mary-Therese, Veronica a Cookie
Ex-milenky: těch je hodně
Zájmy: televize,stolní fotbal,sex,jídlo

Charakteristika: Joey je původem Ital. Je tak trochu hloupý, ikdyžobčas mu to myslí docela dobře. Jeho herecká kariéra zatím není mocúspěšná. Největší roli měl v seriálu Dny našich životů neboli Tak jdečas, kde hrál a nyní opět hraje doktora Draka Ramoraye. Hlavní rolitaké ztvránil v seriálu Mac a C.H.E.E.S.E., který však byl zrušen. Mělvšak spoustu divadelních rolí a natočil několik reklam. Když se zrovnanevěnoval herectví, tak pracoval např. jako předvaděč pánských voňavek,prodavač vánočních stromků nebo jako gladiátor v casinu. Jeho aChandlerovým oblíbeným pořadem je Pobřežní hlídka. Joey má velmipočetnou rodinu - je jediným synem mezi 8 dětmi. Je to pěkný proutník ažádný z jeho vztahů nebyli založeny na lásce krom Rachel.
 
autor KOCICKA_CICINKA-1995 v 21:17, |

Komentáře (0):