Matthew Perry | moje hvězdy

26.Duben 2009
Povolání: Herec
Věk: 39
Datum narození: 19. 08. 1969
Místo narození: Williamstown, Massachusetts, USA
Znamení: Lev

Životopis

Je synem herce Johna Bennetta Perryho.Vyrůstal v Kanadě a v patnácti letech se přistěhoval k otci do LosAngeles s cílem hrát profesionální tenis. Místo toho se začal věnovatherectví. Účinkoval v TV seriálech Second Chance (1987-88, Druhášance), Sydney (1990), Home Free (1993- ). Postava Chandlera vpopulárním seriálu Friends (1994- , Přátelé - ČTV) z něho učinila TVhvězdu.

V řadě seriálů také vystoupil jako host, mj. Beverly Hills 90210 - ČTV,The Tracey Ullman Show, Growing Pains, 240 Robert, Charles in Charge,Silver Spoons. Objevil se také v regionálních divadelních inscenacích(Naše městečko, Za zvuků hudby, Divotvůrkyně, Pán much) a jakokabaretní komik vystupoval na scéně L.A. Connection.

Ve filmu se uplatňuje od konce 80. let, ale teprve ve druhé pol. 90.let dostal hlavní role: úspěšný newyorský manažer Alex Whitman, o jehožmanželských peripetiích s krásnou Mexičankou (Salma Hayeková) vyprávíromantická komedie Jen blázni spěchají (r. A. Tennant); dobrodruhLeslie Edwards, provázející robustního a opileckého stopaře (ChrisFarley) při dobývání Západu na poč. 19. století, v komedii Téměřhrdinové (r. Ch. Guest); ambiciózní chicagský architekt Oscar Novak vromantické komedii Tři na tango (r. D. Santostefano).



Matthew Perry
 
autor KOCICKA_CICINKA-1995 v 20:59, |

Komentáře (0):