Sedíte tak u chatu a najednou objevíte, že si vás přidal do přátel velmi sympatický muž. Podle fotky vypadá velmi dobře. Dáte si ho do přátel a nějakou dobu si píšete. Zjišťujete, jaký má super život, dobře prosperující firmy a několik domů ve svém vlastnictví.  Říkáte si wau, to by bylo zajímavé. Ovšem opatrně ať se nespálíte a nejste obětí falešného profilu.

Slibuje vám hory doly. Dokonce vás zve na dovolenou k moři, kterou vám samozřejmě zaplatí. Domluvíte si oťukávací schůzku, jenže ještě předtím vám napíše, že nastala nějaká nečekaná okolnost a z rande sejde. V tom horším případě se na rande dostaví.

Proč v horším případě? Protože po několika schůzkách se z něj vyklube ženáč s pěti dětmi, nebo takový, který je evidovaný už nějaký ten pátek na pracáku a chce se nechat ženou pouze živit.  Ztratíte zbytečně svůj drahocenný čas, který jste mohla strávit někde jinde, ale také peníze, které vás tento muž bude stát.

Pokud máte jen snítko podezření, že tento člověk není ten, za kterého se vydává, pak mám pro vás tip, jak zjistit, jestli si dopisujete s mužem z masa a kostí, nebo s někým, kdo se za něj pouze vydává. Stačí k tomu profilová fotka na Facebooku.

Falešnou fotku můžete odhalit pomocí google obrázky. Fotku z profilu Facebooku si přetáhněte do vyhledávače google, ve kterém se přepnete na obrázky a hned zjistíte, jestli se ještě někde na internetu vyskytuje a případně pod jakým jménem. Často jsou používané fotky méně známých zahraničních umělců nebo modelů. Rozšířené jsou jak u žen, tak u mužů.

 

napsal/a: Luki32ann 18:59 | Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář