Ptáte se sama sebe: Jak si vybrat správného životního partnera? Výběr správného parťáka pro života vám život ovlivňuje víc, než si vůbec dokážete představit. Jak si můžete pomoci, abyste si i za deset let mohla s klidným svědomím říct, že vaše volba byla tehdy správná? Tomu se podíváme na zoubek v dnešním článku. 

Pokud  vám vztah dlouhodobě neklape, odráží se to negativním způsobem na ostatních aspektech života. Můžete být úspěšná ve své práci či byznyse, ale pokud jste sama nebo doma nemáte dostatečnou podporu ze strany partnera, pak se vám moc dařit nebude.

Víte, jak se řekne anglicky zamilovat se? Je to fall in love. Doslovně to znamená spadnout do lásky. Když se zamilujete na první pohled, nějak zvlášť neuvažujete, zda by vztah mohl dlouhodobě fungovat.  Partner vás na první pohled přitahuje a chová se k vám hezky.  Nasadíte si růžové brýle a i když možná vidíte velké odlišnosti, žijete v představě, že se to časem poddá. Bohužel opak je pravdou, nepoddá.

Jak je možné, že jsem si toho nevšimla?

Jakmile opadnou růžové brýle, začne vám na partnerovi vadit, že si po sobě neuklízí nebo že má každý z vás diametrálně odlišné názory. Počáteční nadšení začne postupně upadat. Řešíte důležité záležitosti, společné bydlení, hypotéku a rodinu. Přichází první neshody a hádky. Někdo vám může říct, že protiklady se přitahují. To ovšem není případ partnerských vztahů.

Nikdo nám neřekl, jak si vybrat správného životního partnera. Přitom je to to nejdůležitější v našich životech, protože když necítíte podporu a harmonii doma, jste rozladěné a nedokážete se soustředit na ostatní věci. Myšlenkami jste stále doma a děsíte se, co se zase bude dít. Vzorce si s sebou nesete z dětství. Vidíte, jak se k sobě naši rodiče chovají a přenášíte si tento vzorec také do svých vztahů.

Taky jsem vždycky říkala, že můj životní partner bude úplně jiný a soužití bude mnohem lepší, než jsem viděla doma. Ovšem světe div se, mé vztahy probíhaly velmi podobně. Když jsem zahodila své růžové brýle, začaly první neshody a problémy. I když jsem si tento fakt nechtěla vědomě připustit, dělo se. Teprve tehdy, když jsem vědomě nastavila svou přitažlivost, se situace změnila.

jak-si-vybrat-spravneho-zivotniho-partnera

Jaký muž je pro mě ten správný?

Na tuto otázku si odpovězte sama. Asi jsem vás moc nepotěšila. Ale mám pro vás jeden tip, jak to rozpoznat. Když už máte konkrétního adepta na pozici životního partnera, zkuste se na něj podívat trochu jiným pohledem. Objektivním a nezamilovaným. Vím z vlastní zkušenosti, že to není nejsnadnější úkol, ale do budoucna si tím můžete ušetřit mnoho nepříjemností. Hodně zjistíte, když spolu začnete bydlet.

Někteří s bydlením čekají až po několika letech nebo po svatbě. Jenže jakmile máte nějaké společné závazky, nebo potomka na cestě, už se hůř couvá. Váš mozek vám dává několik tisíc důvodů, proč v nefunkčním vztahu vydržet. Přitom je to jen otázka času, kdy pomyslná nálož exploduje a rozejdete se. Statistika jasně ukazuje, že každé druhé manželství končí rozvodem. To však nebude váš případ, protože už víte, jakým pohledem se na začátku máte dívat.

Kouzlo vědomého partnerství

Je krásné, když i po pěti, deseti a více letech můžete říct, že máte po boku partnera, se kterým jste šťastná. Když vzpomínáte s vděčností na chvíli, kdy jste se poznali. Každý den, když se probudíte, uvědomíte si, že se do něj znova zamilováváte. Říká se tomu kouzlo vědomého partnerství.

I když jsme spolu s mým mužem několik let a něco jsme spolu už prožili,  každý den vím, že bych si ho jako svého životního partnera vybrala znova. Jsem vděčná za den, kdy jsem se rozhodla přestat být single a vědomě se vydala směrem k muži svého srdce.

napsal/a: Luki32ann 18:47 | Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář

gurubhagavan 11.03.2017 12:10:35

Pes je nejlepší přítel člověka protože on člověka upřímně miluje.