Ahoj vítam Vás!
28.Prosinec 2007,18:14

Neštastná láska

Černé vlasy mu padaly přes jedno oko a on si je neustále odhazoval.Najednou zvedl hlavu a já mohla vidět jeho dokonalé modré oči, které sipodbarvil tužkou. Podíval se na mě a já se lekla a můj pohled sklouzlna zem.Po chvíli jsem ho projela očima od zdola nahoru. Měl celkem novéconversky, černé kalhoty a modré tričko, které mu ladilo s očima apřesně do těch očí jsem se musela znovu kouknout.
Podal mi ruku, na které měl černé potítko a řekl:,, Ahoj, já jsem Matt,ty jsi ta nová spolužačka?" Ano, byla jsem nová.Přestěhovali jsme sesem před nedávnem kvůli tátově práci. Jeden den v nové škole a já užvěděla, že se asi brzo zamiluju. Po pár dnech jsem se doopravdyzamilovala.Milovala jsem Matta celého. Jehovzhled,eprese,chování,muziku prostě všechno.Každý den jsem procházelakolem jeho skříňky,když jsem šla na matiku a každý den jsem si četlanápis na ní:LÁSKA JE SLEPÁ A PROTO MILUJI TMU! Ano, bohužel měl holku.Jmenovala se Sussi a byla naprosto v pohodě, taková cákláEmoška.Chodila do vedlejší třídy,ale tam moc kamarádů neměla, protoževětšinu přestávek trávila s Mattem.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - --- - - --- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -- - - - -- -- - - -

V nové třídě jsem si hned našla kamarády, ale měla jsem i nepřátele. Vposlední době jsem se s nima dost hádala a bylo to mezi náma napjatý.Když jsem šla večer od kamarády, počkali na mě na rohu takový temnýuličky a chtěli si se mnou vyřídit účty. Chvíli se dohadovali, co by mimohli udělat a pak se dohodli, že menší kérka by mi neuškodila. Cukalajsem se, ale drželi mě pevně. Jeden vzal cigaretu a chystal se mi tamněco vypálit, když v tom šel okolo Matt. Rád se poflakoval temnjmauličkama večer. Poslouchal hudbu a přemýšlel při tom. Když mě uviděl,jak mě drží ty klui, zařval na ně, ať mě pustí. Chvíli si torozmýšleli, ale pak mě odhodili k Mattovi. Ten mě pevně objal a zeptalse, jestli je všechno v poho. Když jsem se vzpamatovala, tak sem muřekla, že je všechno asi v pohodě. Podezíravě se na mě kouknul a ještějednou mě dlouze objal. Byl to neskutečný pocit bezpečí, ještě někdyjsem se necítila, tak dobře v něčím objetí. Ani jeden z nás netušil, ženás celou dobu sledovala Sussi a že si to vyložila trochu jinak. Pakjsem se s Mattem rozloučila a šla domů.
Další den seděl Matt na lavici a koukal do zdi. Nevypadalo zrovna, žeby mu bylo nejlíp. Šla jsem za ním a snažila jsem se mu pomoct. Zeptalajsem se ho, co se stalo a on mi odpověděl:,, Sussi nepřišla do školy aani mi nebere telefony, neodepisuje na esemesky. To se ještě nikdynestalo. Vždycky mi aspoň napsala, že je jí blbě." Snažila jsem se houtěšit, ale nešlo to. Celej den byl nějakej skleslej a s nikým senebavil. Když jsem šla večer venčit psa, potkala jsem Matta, který semotal po ulici trochu opilý a zoufale brečel. V jedný ruce držel flaškuv druhý nějáký dopis. Byl to dopis od Sussi....
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -- - - - - - - - - - - --

Posadila jsem Matta v parku na lavičku a začala jsem číst dopis od Sussi.Bylo v něm napsáno:
Můj nejmilejší Matte,
celou tu dobu jsem tě milovala a nemyslela jsem na jiného kluka než jsity. S tebou jsem prožila ty nejhezčí chvíle. Ty jsi byl moje všechno!!!Když jsem šla večer domů, viděla jsem tě, jak se objímáš s jinou. Radšínežít vůbec, než žít bez tebe. Dobře jsem si to promyslela a doufám, žedobře. V životě bych se nevyrovnala s tím, že bych tě ztratila...
Miluju tě...!!! S láskou jenom tvá Sussi....

Nevědělajsem, co říct. Dívala jsem se na něj, jak se vevnitř tiše užírá a mělajsem pocit, že za to všechno můžu já. Viděla jsem tu naprostou beznadějv jeho očích. Snažil se najít něco, aby si dokázal, že neumřela, alebyla mrtvá, on to věděl a nemohl to změnit, nemohl tomu zabránit. Pořádbrečel. Doprovodila jsem ho domů a snažila jsem se ho znova utěšit.Před dveřma jsem ho objala a řekla, ať se drží. Ještě večer mi přišlaesemeska, že Matt nebude chvíli chodit do školy. Chápala jsem to,potřaboval chvíli pauzu.
- - - - - - -- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -- - - - - --

Večer jsem chodila venčit psa a doufala jsem, že někde potkám Matta,ale nepotkala. Vůbec nevycházel ven a ve škole se mi po něm takystejskalo. Nikdo mě nemohl rozesmát...Když jsem jednou přišla domů,viděla jsem na stole dopis. Byl pro mě a tak jsem si šla do pojíčkupřečíst. Pomalu jsem rozbalila obálku a začala číst. Hltala jsem každéslovo a každé slovo mi zabodávalo nůž čím dál tím hloubš do srdce.Stálo tam:
Milá Veronico,
věděl jsem celou tu dobu, že mě miluješ, ale já miloval Sussi. Promiň!Chovala jsi se ke mě hezky a já tě bral jako nejlepší kamarádku. Víš,já bez Sussi nedokážu žít a nebudu radší žít vůbec, než s mnohakamarády, ale bez ní. Nejvíc se bojím, že se naše duše po smrtinepotkají, ale doufám, že jo, že naše láska je mnohem silnější. Navštivprosím někdy můj hrob...!
Ty si mi byla v poslední době nejblíž a proto bych se chtěl s tebou rozloučit. Sbohem!!!
S láskou...Matt X)

Chvíli jsem stála na místě a čekala až mi to pořádně dojde, ale pakjsem začala brečet. Po hodině jsem se trochu probrala a vyběhla jsem naulici. Ze začátku jsem nevěděla, kam běžím, ale pak jsem pomalu začalasměřovat k Mattovu domu. Stála tam pohřební služba a vynášela rakev.Přikrčila jsem se za strom a sledovala jsem to. Za rakví vybýhalaMattova brečící máma a potom táta. Sledovala jsem, jak nakládají rakev,ale neměla jsem sílu, kamkoliv jít. Jenom jsem tam bezmocně stála amlčela.
Chvíli jsem také přemýšlela o sebevraždě,ale byla to blbost, Mattabychnikdy nezískala. Matt bude milovat Sussi i po smrti a ona jeho.Uvědomila jsem si, že tohle je láska ža za hrob a že je nic nerozdělí.Ani smrt!

Dnes je to přesně rok, co se to stalo a já tu stojím na jejich hrobem a modlím se za to, aby se jejich duše potkaly.

 
vložil: Maki33
Permalink ¤


0 Komentáře: