Ahoj vítam Vás!
28.Prosinec 2007,15:45

Gothic

Co znamená "gothic"? V následujícímčlánku se vám pokusím vysvětlit, co a kdo je gothic. Předem upozorňuji,že je to můj názor a komu by se náhodou nelíbil, tak si ráda poslechnukritiku.
Je velice těžké definovat gothic, každý gothic je originál, ale přestoje něco spojuje. Myslím si, že gothica je především v duši člověka a vjeho názorech na svět. Hodně lidí si myslí, že gothici jsou satanisté,ale není to až tak pravda. Někteří sice jsou, ale jsou i gothicikřesťanské víry, můžou mít jakoukoli víru, anebo nevyznávají žádnénáboženství.
Gothici se zajímají o okultní vědy, zajímá je tajemno, rádi chodí nahřbitov, … zkrátka mají rádi všechno, z čeho tzv. "normální" lidé majístrach. Mají rádi depresivní hudbu, depresivní obrazy, jsou to většinouvelcí čtenáři - mají rádi také poezii (např. E.A. Poe, Ch. Baudelair,atd.). Většinou čtou "fantasmagorie" nebo horory, nebo různé tajemnépříběhy. Samozřejmě milují horory a scifi filmy. Hudba, kterouposlouchají, je většinou také depresivní a je to hudba tvrdšího rázu(goth metal, black metal, metal, death metal,….)
Gothic může být arogantní, anebo naopak melancholický. Hodně gothicůtrpí endogenními depresemi, to jsou deprese, které nezpůsobují žádnévnější vlivy. Většinou probíhají tak, že jste v "normálu", pak máteskvělou náladu a z té se dostanete na absolutní dno, kdy častopřemýšlíte nad sebevraždou, nebo si samy ubližujete, tento stav trváněkdy až týden, to je u každého člověka jiné. Jednu výhodu však tytodeprese nepochybně mají, a to tu, že díky nim dokážete tvořit krásnétemné umění, ať už jsou to obrazy, básně, nebo povídky.
Někteří lidé si myslí, že gothica poznají podle jeho černého oblečení,to však nemusí být vždy pravda. Myslím si, že ve Vašem okolí je určitěpár lidí, kteří jsou gothic a vy byste to do nich v životě neřekli.
Existuje také mnoho falešných gothiců, kteří se jednoduše oblečou dočerné a každému tvrdí, že jsou goth. Pravý goth to o sobě nepotřebujeříkat, pravý goth to dokazuje. Myslím, že gothicem se člověk nestává,gothicem se člověk rodí, jenom o tom nějakou dobu neví, postupem časuten svůj styl akorát pojmenuje.
Gothici se rádi scházejí s lidmi jim podobnými na tzv. gothic párty.Většina gothiců, co se oblečení týče se v civilním životě mírní, ale nagothic párty dávají svůj styl patřičně najevo. Gothica je temný ahlavně krásný způsob života.

 
vložil: Maki33
Permalink ¤


1 Komentáře: