Ahoj vítam Vás!
28.Prosinec 2007,16:02

O magickém kruhu

Prvnímagický kruh se vytvoří ještě před rituálem. Můžeme ho sestavit zkamínků, z provázku, použít kruhový koberec, nebo tarotové karty.Pohybujeme se ve směru hodinových ručiček. Asi uprostřed kruhu stojíoltář.

Druhýkruh je součásti rituálu. Obkreslujeme ho pomocí athamu nebo hůlky.Začínáme a končíme na východě. Při tom představujeme jak vysílátesoustředěný paprsek energie. Tento kruh nám umožňuje soustředitkoncentrovanou energii, která nám bude pomáhat při našem magickémzáměru. Taktéž vytváří určitou psychickou ochranu.

Pouzavření se postavte do středu a vyvolejte živly. Vždy se otočte nasvětovou stranu daného živlu a zvolejte: "volám vzduch, který přinášípohyb a poznání!", "volám oheň, jenž očišťuje a proměňuje!", "volámvodu, která přináší čistotu a odplavuje!", "volám zemi jež hojí apohlcuje!". Nebo vymyslete jiný způsob vyvolávání. Po ukončení magickéoperace nejprve propusťte všechny živly stejným způsobem, jako jste jevolala, jenom se slovy "propouštím…" Na závěr jim poděkujte za pomoc.

Nebomůžete do kruhu umístit živlové svíce. Ve východním směru žlutá, najihu červená, na západě modrá, na severu zelená. Při zapalování svíčekznovu obcházíte kruh. Na konci rituálu je zhasněte se slovy poděkování.

Kruh otevřeme stejně jak jsme ho uzavřeli, jenom proti směru hodinových ručiček. Poté můžeme překročit jeho hranici.

Jak udělat "dveře" (dle Scotta Cunninghama)

Přitom stůjte čelem k severovýchodu. Drže atham špičkou dolů blízko země.Prorazte jeho stěnu energie nožem a načrtněte oblouk dost vysoký,abyste jim prošli, a pohybujte se proti směru hodinových ručiček podélkruhu asi tři stopy. Zajeďte špičkou magického nože (hůlky) nahoru kestředu oblouku a dolů na druhé straně až k zemi. Když tohle děláte,představujte si, jak se kus energie kruhu vstřebává zpět do athamu nůžven ze stěny kruhu. Můžete volně vyjít. Jakmile jste opět uvnitř,zavřete dveře tak, že vložíte atham na nižší severovýchodní bodoblouku. Nožem označte obvod kruhu po směru hodinových ručiček, jakobyjste tuto část kruhu kreslili znova, opět si přestavujte modře nebonachově zabarvenou energii, jak září z ostří a spojuje se se zbytkemkruhu. Tím je to hotovo.

Vpřípadě, že máte tak málo místa, že nemůžete udělat plnohodnotný kruhzkuste kompromisní variantu. Kruh vyznačte magickým nožem nebo jenprstem. Pracujte jen s vaší představivostí. Ta pravá magie se nacházíjen v naši mysli.

Magický nůž neboli atham

Obvyklese používá oboustranně broušená dýka. Stejně dobře však bude sloužitobyčejný kuchyňský nůž. Důležité je, aby byl nový a nepoužitý.

1. varianta zasvěcení

Zajasné noci se vydejte k nějakému čerstvému pařezu. Zabodnete nůž dostředu pařezu a z pěti tenkých proutků nebo klacíků, které nasbírátecestou, poskládáte kolem nože znamení pentagramu neboli pěticípéhvězdy. V tu chvílí by na nůž mělo dopadat měsíční světlo. V duchuproneste následující zaklínadla:

"Ať se kolem nás vytvoří ochranný kruh!"

Chvílí počkejte a pak pokračujte:

"Zaklínámvás duchové tohoto místa, ať síla poraženého stromu přijde do méhorituálního nože! Tak si to přeji a tak se to stane!"

Počkáteasi pět minut, přičemž se budete snažit myšlenkově koncentrovat na nůž,do něhož právě teď skrz kořeny přechází mohutná síla země.

Spevnou myšlenkou, že jedině vy znáte klíč k magické síle svéhorituálního nože, odstraníte pentagram, nůž vložíte do pouzdra nebozabalíte do hedvábného šátku a odneste domů. Počkáte do prvního dne,kdy bude svítit slunce na čisté obloze rozbalíte látku nebo vyndáte nůžz pouzdra a vystavíte jej po obou stranách slunečných paprsků.

Vyslovíte následující formuli: "Tak jako v tomto noži skryta síla Země a Měsíce, ať do něj přejde i síla slunce a ohně. "

Nazávěr rituálu polijte nůž červeným vínem (nebo hroznovým džusem),opláchněte ve vodě, osušíte a poprvé s ním mávnete ve vzduchu anakreslíte jeho špičkou kolem své hlavy ochranný kruh. Teď je v němkoncentrována síla Měsíce, Země, Slunce, Vody a symbolicky i síla krve,aniž byste ji museli prolít. Zbytek vína můžete na oslavu prolít hrdlem.

Dle Ariany a Ravena Argoni

2. varianta zasvěcení

Potřebujete tyto pomůcky:

osobní olej:(olivový olej v malé lahvičce), můžete do něj přidat pár kapekéterického oleje. Buď použijte již hotovu směs olejů z obchodu nebovyužijte tabulku Vůně a znamení

svěcená voda v kalichu:vezměte do jedné ruky nádobku s vodou a druhou rukou nad ní ve vzduchuvyznačte pentagram Země. Tj. začínáme ho kreslit zleva nahoru. Svyužitím techniky vizualizace můžete tento pentagram představit jakomodravé elektrizující světlo. Poté ho nechte prostoupit vodou. Odložtenyní vodu a udělejte totéž se solí. Nakonec špetku soli rozpusťte vevodě. Máte posvěcenou vodu. Můžete ji nalít do lahve a uchovat jipropříště. Přestavuje element Vody.

Nůž anebo dýku: po obou stranách jste přejeli magnetem.

Kalich s vínem

Pět svící, které představuji element Ohně

Vonná tyčinka, která představuje sílu Vzduchu

Pentagram, který představuje síly Země

Zapaltesvíce a kadidlo a posaďte se před oltář k soustředění. Jakmile jsteplně koncentrována, vyznačte naučeným způsobem magický kruh. Vyvolejteživly. Poté vezměte posvěcenou vodu a rozprašujte ji kolem sebe.Vezměte do ruky dýku a omyjte ji posvěcenou vodou. Drže dýku blízkotěla, aby do ní vstoupila vaše síla. Pak polibte atham po oboustranách, včetně rukojeti.

Oživení athamu

Abyste svůj atham naplnila silami Země, položte ho na pentagram, poté zvedněte a pomalu odříkávejte tuto formuli:

Ve jménu tmy

A věčného tance

Ve jménu znějícího bubnu

A otevřené brány

Půlnočním kouzlem

Ve jménu vnitřní ochrany

Přikazuji ti vstoupit

Počkejte, dokud neucítíte přítomnost pole, a proneste:

Zemský elemente, prostup čepelí mé dýky!

Abyste atham naplnila silami Vzduchu, zapalte kadidlo, držte atham ve stoupajícím kouři a pomalu odříkávejte formuli:

Ve jménu mostu překlenujícího řeku

Ve jménu Knihy stínů

Dechem meče moudrosti

Přikazuji ti vstoupit!

Počkejte opět, dokud neucítíte přítomnost elementu, a poté proneste:

Vzdušný elemente, prostup čepelí mé dýky!

Abyste atham naplnila silami Ohně, nechte jej prostupovat plamenem hořící svíce a odříkávejte toto:

Ve jménu sémě ukrytého pod ledem

Ve jménu plamenného jazyku

Ve jménu tavící síly utváření

Hvězdným žárem

Přikazuji ti vstoupit!

Počkejte, než ucítíte element Ohně, a pak řekněte:

Ohnivý elemente, prostup čepelí mé dýky!

Abyste atham naplnila silami Vody, vložte ho do posvěcené vody a odříkávejte tuto formuli.

Ve jménu prastaré královny magie

Ve jménu duhy uprostřed bouře

Ve jménu jezera a posvátného ostrova

Oceánem prostoru

Přikazuji ti vstoupit!

Počkejte, než pocítíte příchod elementu Vody, a poté proneste poslední formuli:

Vodní elemente, prostup čepelí mé dýky!

K uzavření celého rituálu je potřeba ještě udělat následující:

· Vložte špičku athamu do poháru s vínem a plně se oddejte myšlence a záměru konjunkce (symbolické sexuální sjednocení).

· Poté položte atham do klína a napijte se z poháru.

· Jemně potřete čepel připraveným olejem.

· Nynívezměte atham, kráčejte s ním ve směru pohybu slunce po obvodu kruhu aodvolejte živly s poděkováním. Nakonec zhasněte svíce.

· Nechteenergii z kruhu vstoupit do atham, zrušte kruh a zabodněte atham dozemě nebo položte ho do sáčku soli, aby se energie opět vstřebaly.

· Všechny rituální pomůcky odkliďte a něco pojezte, abyste se uzemnila.
· Všechny rituální pomůcky odkliďte a něco pojezte, abyste se uzemnila.


Oltář

Oltářemmůže být v podstatě cokoli. Pokryjte ho nějakým hezkým šátkem, na barvěv podstatě nezáleží. Měl by být z přírodního materiálu. Můžete alevyužít tabulku barev pro dosažení určitého magického cíle. Na oltářdejte dvě svíce, které budou mít pouze osvětlovací funkci. Můžete naněj umístit také symbol náboženství, které vyznáváte. Atheista nemůžebýt čarodějem. Víra je prostě nedílnou součástí magie. Takže tamumístěte soušky Boha a Bohyně, kříž, ikonu nebo sošku Budhy…. Na oltářimají své místo předměty zastupující čtyři živly.

Vzduch - pírko, vonná tyčinka

Oheň - svíce, červený kámen

Voda - mistička s vodou, stříbro

Země - sůl, hlína, kamínek

Na oltář můžete umístit např. tarotové karty, sůl prostě další předměty, které jsou pro vaši magickou praxi důležité.

Jaké jiné předměty čarodějka potřebuje:

Lunární kalendář - určitě ho budete potřebovat, abyste poznali jaký je lunární den a v jakém astrologickém znamení se nachází měsíc.

Atham neboli magický nůž - může to být i obyčejný kuchyňský nůž, důležité je jeho zasvěcení.

Stojánky na svíčky

Vonné tyčinky - pro začátek postačí santalové dřevo a frankesence (kadidlo, olibanum, františek…)

Stojánek na vonné tyčinky

Sůl - důležitá pro vyčištění prostoru a posvěcení vody

Tužka nebo propiska - budou se používat jen k magickému účelu

Různobarevný blok - hodně malých papírků v různých barvách se budou hodit.

Miska pro pálení předmětů

Najděteve svém nejbližším okolí obchod s látkami, svíčkami, vonnými tyčinkami,různými krabičkami…Podle moji zkušenosti nejlepší vonné tyčinky jsou vindickém obchůdku Dátá v Praze v Koněvové ulici. Tam se dají koupit inádherné hedvábné šátky a měděné nádobí.

Nimue

Oltář v kanceláři

Pokudnechcete, aby všichni ve firmě věděli o vašich kouzelnickýchpraktikách, musíte být diskrétní. Nejméně nápadné bude, když dokanceláře přinesete kytku a do květináče položíte malý pentagram měděnýnebo stříbrný (pěticípá hvězda), který vás bude na pracovišti chránit.I do podstavců stolních lampiček se dají strčit malé ochranné amulety.

Dálemůžete nosit na krku růžový křemen, který je velmi užitečný, kdyžpřicházíte do styku s mnoha lidmi. I čirý křemen se dá doporučit.Nabijte ho takovou energii, jakou potřebujete. Pracujete-li spočítačem, drže křišťál co nejdále od softwaru! Před nezdravým zářenímmonitoru vás ochrání celá řada rostlin, mimo jiné kaktusy všeho druhu.O lepší vzduch se postarají zelenec nebo fíkus. Je-li to možné, pověstedo okna blízko svého psacího stolu skleněný hranol, ovšem pokud tímoknem svítí do místnosti slunce. O opačném případě tam zavěste pěknýpohyblivý předmět. Rozhýbe to energii ve vaši kanceláři.

Male kouzlo pro peníze! Vezměteskleněnou nádobku, pár rýžových zrn a malé kapesní zrcátko. Sedněte siza psací stůl a uvolněte se, na chvíli zavřete oči a zklidněte se.Položte zrcátko do nádobky a házejte zrníčka rýže po jednom.Vizualizujte přitom, jak se firemní majetek zvětšujte a jak vám stoupáplat. Nechejte na zrcátko napadat jen tolik zrnek rýže, abyste vidělajejich obrazy ("zdvojnásobíte" počet rýžových zrn). Vraťte se doskutečnosti a otevřete oči. Nádobu s rýži postavte někam, kde ji nikdoneuvidí. Nikdo se ji nesmí dotknout. Můžete ji položit do vlastnískříňky. Nádoba ale musí za každou cenu zůstat ve firmě.

Ina svůj psací stůl můžete více či méně nenápadně nabít všemi čtyřmienergiemi. Pírko mezi tužkami vám dodá mimořádné schopnosti přisepisování firemních písemností. Květináč s pokojovou květinouzastupuje zemi, zejména když květině položíte k "nohám" do hlíny vhodnékamínky. Pro ohnivý živel postačí pod květinu postavit svíčku v kelímkunebo k počítači postavit normální svíčku. po vodní živel můžete použítnapříklad odpařovací lampičku na vonné oleje, nebo pokojovou fontánu.

Myslete na to, abyste magické předměty na svém stole pravidelně podrobovala očistě, a to nejen od prachu. Používáte-li při výkonu svého povolání nářadí,vykonejte nad nimi ochranný rituál, který zajistí, že jim nezraníte anisebe ani ostatní. Položte na podlahu, nebo na čistý ubrousek (nejlépe zhedvábí nebo bavlny). Dřepněte, nebo si sedněte před nářadí a zklidnětese. Vizualizujte zlaté světlo, které obklopujte nářadí a proniká i doněj. Představujte si, jak s nářadím bezpečně a zručně pracujete. Pak sevraťte do skutečnosti a otevřete oči. Toto cvičení pravidelně opakujtepokud s nářadím pracujte ještě někdo jiný.

Oltář v zásuvce

Pracujete-live firmě, kde nesmíte nechat volně ležet ani malý křišťál, ani pěstovatpokojové květiny, můžete i tak provozovat magii. Vizualizovat ameditovat se dá kdekoliv i bez pomůcek.

Křišťálynoste u sebe buď na řetízku nebo v kapse. A ve své zásuvce zřiďte malýoltář! Položte do ní hedvábný kapesníček (můžete použít i viskózu, tataky blokuje energii). Na kapesník postavte ohnivzdornou podložku(např. korkový tácek) a na ni postavte svíčku ve skle. Svíčku zapalujtevždy mimo zásuvku a dokud hoří svíčka hoří, nikdy zásuvku nezavírejte!Kolem svíčky můžete utvořit kruh z kamínků, nebo položit věneček uvitýz větviček, měděný pentagram (udělejte si ho sami z drátu!) tak velkýaby svíčka s nádobkou vešla do jeho středu. Nebo cokoli co je pro vásna pracovišti důležité a s čím chcete pracovat. Pravidelně předměty vzásuvce očišťujte od nežádoucích energii.

Cestovní oltář

Pokud máte vlastní auto udělejte toto: kápněteněkolik kapek oleje petitgrain na kola u auta. Postaráte se o dobroupřilnavost k zemskému povrchu. Mějte v autě lahvičku rozmarýnu propřípad únavy. Na zpětné zrcátko můžete pověsit amulet z pírek, kterýpomohou při průjezdu hustým provozem. Přivažte k němu taky zelenoustužku pro spojení se zemí. Pod kapotu do motorového prostoru umístětemalý jantar, aby auto dobře naskočilo ve vlhkem počasí. Chcete-li sizajistit příjemnou jízdu, všijte trochu rozmarýny a šalvěje do kouskulátky a umístěte jej pod jeden blatník. Neustálý pohyb bylinky dobřeprotřepává, neustále je nabijí a současně rovnoměrně rozděluje energii.Když nastupujte do auta můžete udělat trochu čas a vizualizovat zlatousvětelnou kouli, v níž se budete pohybovat.

Přenosný cestovní oltář: mámnoho výhod, dá se totiž použít ve velmi malém bytě. A na cestách jepřímo ideální. Do krabičky dejte pár kouřových tyčinek, pírek, neboskleněnou nádobku pro vzduch. Pro oheň čajové svíčky či červené kamínky(nezapomeňte pro podložky na svíčky). Na vodu je dobrá nádobka znerozbitného skla. Kov není vhodný. Pro zemský živel použijte sůl. Tuje dobré převážet v prázdných tubách od filmu. Nezapomeňte na malýpentagram, zápalky a kapesníček. Kruh v případě nouze se dá uzavřítpouhou vizualizaci živlů kolem sebe. Pro uzemnění jednoduše něco snězte.

woodoo
Sekty provozující černou magii, zabývající se především různýmipraktikami souvisejícími s ovlivňováním života druhých (láska,náklonnost a další city zajišťované pomocí magie) a na druhé straněochranou před černou magií protivníků, jejichž významným prvkem jeexistence zombie (mimochodem, vznik zombie je prováděn podánímtetrodotoxinu z japonské ryby fugu nebo semeny durmanu, takže dojde komezení duševních schopností, zombie je bez paměti a duševníchschopností, má strnulý pohled a poruchy chování) a používání panenkywoodoo - zapichováním jehel do těla panenky se navozuje bolest aporuchy v tomtéž místě u očarované osoby.









 
vložil: Maki33
Permalink ¤


0 Komentáře: