Ahoj vítam Vás!
28.Prosinec 2007,15:58
vznik satana

Satan bývá často nazýván také Ďábel, Belzebub,Azaliel,Baal Belial SlovoSatan se ovšem se slovem ďábel nebo démon nedá ztotožnit, neboť ďábelje postava objevující se téměř ve všech náboženstvích a to ještě předvznikem křesťanství. Ďábel je název pro stvoření způsobující a konajícízlo v jakékoliv jeho podobě, ve své podstatě je Ďábel ztělesněním zla.Jeho vyobrazení bývá v mnoha případech shodné nebo velice podobné.Démoni jsou oproti tomu bez konkrétní podoby a mohou páchat jak zlo,tak dobro.

Bible vysvětluje existenci Satana vzpourou archanděla, kdysi zvanéhoLucifer (=nositel světla), který se vzepřel spásnému Božímu plánu,určenému pro člověka, a který byl proto i se svými stoupenci, odbojnýmianděly, svržen do podsvětí, jehož je nyní pánem. I když toto vysvětlenínení úplně přesné, dalo by se říci, že absolutní zlo představuje Ďábela absolutní dobro Bůh, a jako je Kristus poslem Boha, Je Satan poslemĎábla pokoušet Krista a člověka. I sama Bible se často rozchází vrozdílu Ďábla a Satana neboť se tyto postavy objevují samostatně.Jelikož byl podle Bible Ďábel již přítomen stvoření světa a Lucifersvrhnut do podsvětí až později a poté proměněn v Satana měl by býtrozdíl jasný, ale není. Dá se však říci, že Satan je archanděl Luciferproměněný na démona Satana, žijící v podsvětí a sloužící Ďáblu.

Vymítání Ďábla

Příčinami rozdílných stanovisek a silných rozporů stále zůstává otázkaposedlosti a tím i vymítání zlých duchů z posedlého člověka. V zásaděse rozlišují dva stupně posedlosti:

- oprese (napadení)
- obrese (obléhání, obklíčení, blokáda).
U prvně jmenovaného stupně jde o působení časově omezené, ve druhémpřípadě o delší nebo i trvalý stav. Jednotlivé případy se vzájemně lišíco do intenzity projevů a důsledků.
Některé příklady oprese:
- pocity stísněnosti
- jasnozření
- věštectví
- časově omezená znalost cizích jazyků, kterým se dotyčná osoba nikdy neučila
- náhlé záchvaty extáze a šílené, zpravidla něčím vyvolané
- náhlá změna myšlení jako když přes člověka jedná někdo druhý
- mediální projevy.
Některé příklady obrese:
- trvalý stav sebeobviňování z těžkého provinění
- některé choroby duševní i tělesné
- těžká závislost na klasických drogách a jiných toxických látkách včetně alkoholismu, tabakismu, kofeinismu atd.
- duchovní vlivy přijaté z okultismu, teosofie a některých orientálních nauk.

Otázka určování posedlosti osob je vždy velmi citlivá. V minulosti bylatato oblast značně zneužívána, např. v masových čarodějnickýchprocesech. Bylo prokázáno, že drtivá většina osob popravených začarodějnictví neměla s těmito záležitostmi nic společného. K určitémuzneužití může docházet i v dnešní době, zejména v sektách při řešenínázorových rozporů.
Podle mínění psychiatrů a spisovatelů, kteří se vážně zabývali fenoményposedlosti, nedochází už k výskytům tzv. klasických příkladů, neboťúměrnost počtu těchto jevů je závislá na nevzdělanosti, absenciintelektu a odpovídajícího společenského vědomí obyvatelstva. Praxe asvědectví současných exorcistů, tj. osob zabývajících se praktickýmvymítáním zlých duchovních sil z lidí, však předkládají důkazy, že bojs čistými projevy démonismu je sváděn i dnes v nijak neztenčené míře anikoliv jen u výše zníněných skupin obyvatelstva. H. A. Maxwell Whyte("Vláda nad démony") uvádí některé potíže, se kterými postižení lidévyhledávají pomoc v exorcismu: revmatismus, srdeční těžkosti, plicnínemoci, bolesti krku, žárlivost, zlostnost, nenávist, sebesoucit,vražda, sebevražda, kouření, opilost, nezákonný sex, drogy. Jakopříklad citlivého postupu při exorcismu popisuje Ernst Benz("Parapsychologie und Religien") příklad faráře Gassnera z 18. stol.Když tomuto faráři přivedli člověka, u kterého se domnívali, že jeposedlý, tázal se ho napřed na obtíže a pak opatrně vyzkoušel formumalého exorcismu. Pokud se u dotyčného neprojevily charakteristickéznaky (zloba, odpor, křeče, pád na zem atd.), předal nemocného lékařům,neboť se prokazatelně nejednalo o posedlost.

úvaha o satanismu
Hodně dlouho jsem přemýšlel o tom v jakém vztahu je bůh asatan.Vysvětlení církve,že bůh je ten dobrý a satan ten zlý je prostěnedostatečné a lživé.

Jak může církev jako jedna strana barikády tvrdit,že oni jsou ti dobřía satan ten zlý.Je jednoduché svést všechno zlo co se na zemi děje naněkoho,kdo nemá možnost obrany a tím ještě více prohloubit lidskounenávist k satanovy a jeho stoupencům.

Ne takhle to prostě není.Satan a bůh jsou jen dva soupeři kteří vedousouboj o vládu nad naším světem.Bohužel pro nás v poslední velké bitvěvyhrál bůh.A jelikož vítězství či prohra je dána počtem stoupencůtěchto soupeřů,bůh začal okamžitě svou lživou kampaň o satanovy jakotakovém.

Je to jednoduché,pokud by satan zde na zemi získal více stoupenců,mohlby opět vyvolat válku o nadvládu nad světem.Pak ovšem není nicjednoduššího pro boha,jako současného vládce,než aby začal svou lživoukampaň proti svému sokovy tedy satanovy.Možná že je bůh mocný,ale natak mocný aby dokázal vše sám.A tak vznikla církev.Vysoce organizovanásložka,která nejen svědomitě plní rozkazy svého pána,ale i iniciativnědělá vše aby lži o satanovy získaly na věrohodnosti.Církev by se dalajednoznačně porovnat s německým gestapem.Gestapo byl jen nástrojmocných na zastrašování lidí.Stejně jako církev neustále zastrašujepeklem všechny co se odchýlí od stáda.Gestapo bylo schopno všeho vejménu své pravdy,jakékoliv zvěrstvo které mohlo pomoci jim nebylocizí.Ovšem k dokonalosti už to dávno před gestapem dotáhla církev ajejí inkvizice.Jakýkoliv názor který vybočoval z umělé pravdy církvebyl okamžitě trestán těmi nejbrutálnějšími prostředky.A bůh to veseletoleroval.Jenže lidé nejsou až tak úplně tupé stádo,a hrozilo že by semohlo pár jedinců probudit.A tak inkvizice zmizela jak pára nadhrncem.Mimochodem jak se k tomuto staví dnešní církev.Když byli nevinílidé bez soudu mučeni a týráni způsoby,které nedokáže ani ta jejichslavná bible popsat???

Když lidé umíraly hlady tak se nenažraní stoupenci boha cpaly kprasknutí,a ještě vyžadovaly dary od již tak zubožených lidí…to nenímoc spravedlivé.Pravda je ta že církev a její stoupenci jsou sicevyslanci boha,ale ne k naší ochraně a aby nám ukázaly jakousicestu.Jsou tu,aby všemožnými prostředky zabránily většímu přílivustoupenců k satanovy.

Jejich nejčastější zbraní je lež a zastrašování.Kdo se bude protivitbohu přijde do pekla.Ano to ano jenže peklo není nějaké místo plnénásilí mučení a hrůz peklo je místo kde momentálně přebývá satan a čekána svou šanci vládnou světu.

To jestli bude vládnout lépe,o tom nemůže být žádných pochyb.Určitě toale nebude vláda pomocí lží,a manipulace.Pochybuji o tom že by se našelněkdo krom boha,co by třeba připustil holocaust,černý mor nebo podobnérádoby legrácky co nám připravil bůh.

Už jen zamyšlení nad tím,že bůh nechal zemřít miliony lidí ve zcelazbytečných válkách vyvolává otázku zda je bůh opravdu takovídobrodinec,já říkám to asi těžko.

......

satanismus

Jestliže křesťanství se nazývá "Náboženství duše", tak satanismus jenáboženstvím těla. Sám sem zjistil, že cesta k uspokojení duše, vede ipřes tělesné požitky. Jedno bez druhého prostě nejde, buď máme obojenebo nic. O to abysme to měli, musíme bojovat, celý život je vlastněnekonečná válka, kterou válčíme sami se sebou. Rozpor mezi našimitouhami a skutečností- pokud je tato propast moc veliká tak se trápímea cítíme se špatně, což ničí, díky naší psychice i naše tělo.
Takže dopřávejme našemu tělu všechny rozkoše, které si žádá a které mumůžeme dát, pokud tím neubližujeme někomu, koho máme rádi, to si pakmusíme rozmyslet co je pro nás důležitější..

My sami musíme být vždy na prvním místě, kašlete na soucit k těm na kterých vám nezáleží!

Buďte sobečtí k těm na kterých vám nezáleží!

Nenáviďte své nepřátele z celé své duše!

Staňte se těmi silnými co vládnou pokryteckým slabochům!

Život je příliš krátký tak si užívejte každou chvíli jako by byla tou poslední!

Učení satanismu navazuje na myšlenky asi nejvýznamnějšího mága 20.století Aleistra Crowleyho(1875-1947)!

Uctívání temného boha se táhne s lidstvem, už velmi dlouho. Většinajeho uctívačů v dějinách skončila na popravištích, díkyzaslepenosti,strachu a nenávisti křesťanů. První kdo postavili temnéhona roveň křesťanského Boha, byli asi bogomilové, kteří žili v Bulharskua Bosně kousek od budoucí Draculovi země od Karpat, ale i tam se brzyjejich hnutí rozšířilo, někdy v 10.století. Uctívali oba protiklady,věřili v Boha i Satana. Bůh byl symbolem duše a Satan těla. Samipřiznávali, že člověk tíhne spíš ve své pozemském životě k tělu anepovažovali to za nic špatného, právě naopak. Tento kult se ve12.století rozšířil do Francie a jeho příslušníci si začali říkatKataři(čistí), jejich učení se, ale také velmi rychle znelíbila církvia právě díky nim vznikla inkvizice... Kataři byli zatýkaní a vraždění ipřes svojí velkou statečnost byli po mnoha letech bojů nakonecporaženi, vražděni, mučeni a upalováni. Tmářství opět zvítězilo, aleodkaz zůstal.
 
vložil: Maki33
Permalink ¤


0 Komentáře: