09.Březen 2009,18:30

Pravidla pro lidi:

Můžete používat airsoftové manuální a plynové zbraně, kuliček máte, kolik si jich s sebou přivezete, a také chladné zbraně, ne ovšem meče a podobné výdobytky středověku, ale zbraně současné, tj. sekáčky, baseballky atp. Zombie nemají žádné zásahové zóny, ale do hlavy, krku a slabin je prosím nebijte.

Všichni začínáte hrát jako lidé. Pokud Vás zombie zasáhne (sáhne na Vás, praští Vás atp.), jste infikováni nákazou. Nyní je na Vás, jak se zachováte. Máte 5 min na to, abyste sehnali sérum a vyléčili se, jinak se také stáváte zombií. Zároveň se můžete rozhodnout, kdy se proměníte, tzn. že se můžete stát tělem bez duše okamžitě po zásahu, nebo se můžete pokusit sehnat protilátku s tím, že ohrožujete skupinu přeživších svou neodvratnou proměnou do hlavního nepřítele, a můžete nakazit víc lidí. Neznamená to, že pokud se stanete zombií, zůstáváte jí až do konce, sérum působí i na již proměněného jedince.

Ghůl je nesmrtelný, ale může být sražen zásahem, pokud není v amoku (bude viditelně označen). Je možné ho i odlákat světlicí. Sérum seženete na checkpointech nebo příležitostně cestou.

 

Pravidla pro zombie:

Zombií se stanete, pokud Vás zasáhla jiná zombie, přeměna je popsána výše. Nemůžete používat střelné zbraně, ale chladnou zbraň ano. Co se týče Vaší pohyblivosti, hrajte neohrabaně a tupě, ale běhat klidně můžete.

Zásah a infikace člověka musí být provedena jakýmkoliv fyzickým kontaktem, můžete na něj třeba jen sáhnout a infekce byla úspěšně přenesena – toto platí i pro zbraně, které nesete v ruce – automaticky jsou též infikovány.

Zásah kuličkou Vás nezabije, ale zpomalí, pokud nejste v amoku. Při každém úspěšném zásahu jste nuceni vykonat jeden krok zpět a pro dobro RP zahrát zásah. Amok znamená, že na určitý čas dostanete viditelné rozlišení a není možné Vás zpomalit. Zemřít můžete po zásahu chladnou zbraní, v tom případě si leháte na zem a po odchodu lidí se vracíte ke své zomba – skupině.

Stahujete se po rozkazu hlavního ghůla, který bude viditelně odlišen a bude plnit funkci Vašeho velitele.

Lidé Vás mohou zlikvidovat vpíchnutím či vržením séra, lehnete si a za 30 vteřin se zvedáte opět jako lidé. Úplně zlikvidovat je Vás možné pomocí chladných zbraní. Zásah od člověka pro Vás znamená smrt, až se lidé ztratí z dohledu, tedy opustí místo herního střetnutí, připojujete se opět ke skupině. Pokud někdo ve Vaší blízkosti vrhne světlici, musíte za ní běžet a jeden z Vás ji sebrat. Dokud jí nemá nějaká zombie v rukou, všechny se jí snaží dostat a odpoutají svou pozornost od lidí.

 

Pravidla pro CP:

S několika se ve hře setkáte, jejich pravidla však budou primitivní a dozvíte se o nich předtím, než se zapojí do příběhu na akci. Mohou mít i AEG, pokud Vás zasáhne dávka, umíráte a ke skupině se připojujete na dalším checkpointu. Některá CP je možno zajmout – tzn. uchopit za obě ruce. Spoutaná osoba (nebo obluda) je Vás nucena následovat a poslouchat, avšak to neznamená, že se nemůže pokusit o útěk.

 

Předměty:

Sami je tvořit nemusíte, všechny dostanete od nás při hře.

Sérum – injekční stříkačka naplněná červenou tekutinou. Pro její použití na vlastní osobě či příteli stačí tekutinu vystříknout na zem, pro zásah zombíka stříknout tekutinu přímo na něj.

Vrhací sérum – červený projektil, po jehož vrhnutí a úspěšném zásahu je zombie vyléčena. Lze použít i na infikované lidi, ale není to plýtvání municí?

Světlice – tyčinka s chemickým světlem. Pokud jste při jejím hodu do 10 m od zombie, musí se jí všechny obludy pokusit sebrat. Přestanou ji pronásledovat, až se to jednomu z nich podaří a znovu na Vás začnou útočit.

Fragmenty analýzy – ve hře se vyskytuje celkem 10 částí analýzy, po jejímž složení je v laboratoři možné vyrobit protilátku. Fragmenty jsou to jediné, co nedostanete na checkpointech, ale můžete je získat za vyléčení některých zombíků, za odměnu, nebo je najít cestou.

Checkpointy:

Budou rozmístěny přibližně 1 km od sebe. V jeho okolí jste nesmrtelní a platí pakt o neútočení mezi zombiemi a lidmi, takže si můžete všichni popovídat a využít služby dostavníku, tedy automobilu který poveze piva a v omezeném množství věci, se kterými se Vám nechce tahat ale v průběhu noci je budete potřebovat. Dostanete tu příděl sér dle Vašich výsledků a můžete si odpočinout a poklábosit.

Cíle mise:

Na každém Checkpointu zombie nahlásí, kolikrát je někdo zabil a zárove%n vyléčené zombie u lidí se přihlásí. To je skóre lidí. Pokud zabijí dostatečný počet zombií, podaří se jim v závěru hry navázat kontakt s okolním světem.

Přežít, vyléčit co nejvíce nakažených zombií a dojít do vojenské laboratoře > navázání kontaktu s okolním světem a vyhlazení infekce.

<--- P Ř I H L Á Š E N Í --->

-mar

 
kategorie: Dawn of the Dead
vložil: Maranch
Permalink ¤


1 Komentáře: